Elvárják az emberek, hogy érdeklődjek én is irántuk? Miért nem jön az én számra az, hogy érdeklődjek más iránt?
Figyelt kérdés
Amikor megkérdezik hogy vagyok, akkor mindig elmondom mi a helyzet velem, de az, sose jön a számra, hogy "és te hogy vagy?"
Miért?
És ez baj? Elvárják az emberek, ha érdeklődnek irántam, engem is érdekeljenek?
2013. okt. 9. 16:38
1/5 anonim válasza:
Persze, ez alap, az érdeklődés kölcsönös, hisz az érdeklődés valamilyen szinten (apró mértékben) törődés, nemde? Nahát.
2/5 anonim válasza:
Ritka az akit igazán érdekli, ez csak egy szokás mert nincs mit mondania.
3/5 anonim válasza:
Mindenkinek dolgoznia kell a saját kapcsolatrendszerének kialakításán.
4/5 anonim válasza:
Az "És te hogy vagy?" amolyan udvariassági formula, nem azért kérdezzük (tisztelet a kivételnek), mert érdekel a másik, hanem mert így illik. De nem muszáj pont ezt kérdezni, tehetsz fel konkrétabb kérdéseket is az illetővel kapcsolatban, pl. "Jársz még teniszezni?" "Hogy sikerült a felvételi?" "És a Józsival mi van?" stb. Az adott szituációból vagy a beszélgetésből következik, hogy miket lehet kérdezni.
Egyszerűen illik udvariasan kérdezni ezt-azt.
5/5 anonim válasza:
Van aki nem érdeklődik, van aki színleli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!