Mi járhat azoknak a fejében, akik elvárják másoktól a magázást? Miért tesznek ilyet?
És én ilyet hol mondtam, hogy mivel én nem várom el, ezért meg fog szűnni? Én csak annyit mondtam, hogy utálom, mert rengeteg kínos szituációt okozhat.
Első kapcsolatomban bemutatott a srác a szüleinek, én jó napottal köszöntem, amit mivel nem mondtak, hogy ne úgy csináljam, maradt majdnem egy évig. Majd egyszer amikor készültem hazamenni tőlük, megszólal az anyukája, hogy "nyuhodtan tegezhetsz, mert ez a jó napot... Pff" és olyan fejet vágott, hogy nagyon gáz, hogy nem tegezem őket, de igazából volt rá egy évük szólni érte, de nem szóltak, én pedig nem is szívesen találkoztam velük, mert akkor így kell nekik köszönni és félek megszólalni, mert lehet véletlenül tegezve mondom, vagy most hogy mondjam? Maga hogy van? Ön hogy van? A hogy vagyot meg addig nem mondhatom, amíg engedélyt nem kapok arra, hogy tegezhessem. Ez pl kicsit felsőbb rendűség, mivel idősebb, ezért ő dönt arról, hogy megengedi e ezt nekem, pedig semmivel nem csinált többet nálam ebben a dologban, csak előbb született, akiről egyikünk sem tehet.
Volt egy másik exem, vele végül nem jutottunk oda, hogy megismerjem a szüleit, de mesélte, hogy a testvére volt barátnője véletlenül letegezte az apját, az meg durván helyre tette. Azért ebben az esetben biztos vagyok benne, hogy az egóját sértette, hogy egy ilyen kis tini lányka mit képzel magáról, hogy engem a tökéletes istenséget nem tisztel és azt mondja, hogy szia, nem azt, hogy jó napot kívánok, hát érezze is szarul magát, most jól leteremtem, hogy tudja, hol a helye. Szerintem ez nagyon rossz gondolkodás, szegény lányt egy apró hiba miatt megalázta a szerelme előtt.
Úgyhogy mindkét esetben sülhet el rosszul. Vagy tegeződsz, de ő ezt kikéri magának, vagy magázódsz, de akkor meg azzal húzod ki a gyufát. Ezért fogom én azt csinálni, hogyha gyerekem lesz és megismerem a barátait vagy a párját, első dolgom lesz mondani neki, hogy tegezzen, mivel így tudni fogja, hogy nekem ez esik jól és nem kell kínosan ügyelnie, hogy megfelelő köszöntést és szavakat használjon, meg hogy tudja, én biztos nem fogom később mondani neki, hogy jó lenne ha tegezne mert amit csinál az gáz, meg nem fogom a gyerekem előtt mondani, hogy mit tegezel te szerencsétlen.
Hivatalos helyeken nincs bajom a magázással, vagy ha idegenekről van szó.
Ó, mekkkora problémák!
Hát mondd ezt: Hogy vannak, kedves Éva néni?
91-nek:
EZt írod:
"megszólal az anyukája, hogy "nyuhodtan tegezhetsz, mert ez a jó napot... Pff" és olyan fejet vágott, hogy nagyon gáz, hogy nem tegezem őket,"
És erre mit válaszoltál?
- Mondhattátok volna előbb is, hogy tegeződjünk!
Ezt, vagy hasonlót, vagy csak hallgattál?
De az amúgy titeket miért zavar, ha valaki nem szereti ezt a magázódás tegeződés témát, mert mondjuk kínos helyzetbe került miatta? Nem változik a ti életetekben semmi, igazából ha most belegondolok, nekem sem, mert megtaláltam az igazit, nem kell már új családtagoknak bemutatnia, úgyhogy talán ezt megúsztam :D
Én csak elmondtam a kérdezőnek a véleményemet, szerintem neki tetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!