Szerintetek, aki egyedül él, azt többször betalálják, és elvárják tőle, hogy azonnal pattanjon, mert ő úgyis mindig ráér?
Közeli ismerősöm szokta mondani, amióta nincs párkapcsolata, azóta többen is "rászálltak". Vagy csak ilyen a formája, hogy amint leheveredik, hogy elolvasson egy könyvet, kopog a szomszédja, hogy menjen át segíteni valamit, mert aki ígérkezett, nem jött el és ő éppen kéznél van. Vagy valamelyik idősebb rokonát fuvarozza, akik szerinte ezt el is várják tőle, evidensnek tekintik.
Vannak hasonló esetek máshol is?
Munkahelyen ha tudják, hogy nincs családod akkor általában neked adják azokat a feladatokat amit egy családos ember nem biztos, hogy elvégezne.
Ha a szomszéd mindig át kopog akkor csak egyszerűen tudják, hogy otthon van és ki lehet használni mert szólnak és jön. Én 1-2 alkalommal mennék de a következő alkalommal megmondanám, hogy nem tudok segíteni mert ép más dolgom van sajnálom. Vagy ha így is átmegy legalább kínálják meg valamivel.
A lényeg, hogy vannak szituációk amikor ki lehet használni de vannak amik már túlzás és ha van barátnője ha nincs azért élete van.
Hát ez emberfüggő.
Van egy barátnő aki egyedül él és a szomszédai a koronavírus előtti időszakig valami pihenőközpontnak gondolták a lakását. Képzeld el, hogy Koraeste megjelennek a szomszédok és éjszaka mennek haza.
Egy másik barátnőm szintén egyedül él, viszont soha semmit nem kérnek tőle.
De komolyan.
Rokonai tisztaságmániások, akiknek a 99%-a meg se látogatja őt, mert biztos egy undorító putriban él (Ez a tévhit még jobban fokozódott bennük, amióta örökbefogadott egy kutyát).
Barátai közül én látogatom, régebben volt pár ember még, de azok lemorsolódtak időhiány miatt, bár a járvány miatt most én is itthon vagyunk inkább.
Soha nem kérik meg semmire. Sőt, ha felajánlja, elutasítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!