Alkoholista vagyok, ha többször is iszom egyedül rosszkedvemben?
Régebbi pszichológusom szekírozott folyamatosan, hogy függő vagyok meg bla bla, ezzel szemben az új csak azt mondta hogy egyenlőre nem gáz, ha nem rendszeres, pedig gyógyszerre iszom. Tudatában vagyok annak alapból h nem kéne innom, de a jelenlegi kilátástalanságomból (viszonylag rövid ciklus még, kb 1 hét) csak így tudok lelkileg szabadulni. Megpróbáltam külső cucc nélkül, de semmi nem változott, a problémaforrásra pedig rá vagyok utalva.
Azért is aggódom, mert amikor kivagyok, akkor a józanabb állapotomban is várom, hogy kiüthessem magam és ez eléggé megijeszt, tekintve, hogy közeli családban is több alkoholista volt.
Az elso pszichomokusodat azert hagytad el, mert igazat mondott es szekalt, hogy allitsd le magad.
Urugyeket keresel az ivasra, es ahelyett, hogy eros lennel, picsogsz mint egy venasszony.
Ez olyasmi kérdés, mint hogy „skizofrén vagyok, ha többször is beszélek magamban?” Hát, lehet, csak ebből még nem derül ki.
A részletek alapján valszeg még nem vagy alkoholista, de ezzel az „akkor iszom amikor batár rossz kedvem van és nem tudom kontrollálni a helyzetet” dologgal borzasztóan veszélyes dologba kezdtél, mert az alkohol pontosan ezt a helyzetet teszi egyre rosszabbá. Az alkoholista általában azért nem tud végleg leállni, mert neki már garantáltan újra és újra eljön a pillanat, amikor „nem tudja kontrollálni a helyzetet”. Az alkoholistának az az egyik (ha nem a) legnagyobb baja, hogy ő már a normális mindennapi problémákat sem képes józanul elviselni. (És a józanon most nem azt értem, hogy „ma még nem ittam”, hanem a többnapos józanságot.)
Persze az ember inkább iszik, mint hogy megbolonduljon, és ez rövid távon akár működhet is, de csak olyan problémáknál, amikről tudod, hogy rövidesen maguktól véget érnek és utána nem kell innod. Ha viszont tévedtél (akár az időtartamban, akár abban, hogy utána már nem kell innod), akkor könnyen lehet, hogy életed végéig nem tudod majd abbahagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!