Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Étkezdében dolgozom, egyes...

Étkezdében dolgozom, egyes kollégáim az utóbbi időben rendszeresen kikukázzák és hazaviszik a visszaválható flakonokat és dobozokat a szemétből. Jelentsem a menedzsernek?

Figyelt kérdés

A helyszín Hollandia, egyetemi étkezde, mosogatóként dolgozom. Nemrég bevezették, hogy már nemcsak az italos flakonok, hanem a dobozok is visszaválthatóak a boltban. És a flakonokból is már több váltható vissza, mint azelőtt. Van egy kollégám, akit amúgy ki nem állok, mentálisan sincs rendben. Úgy 2 hónapja elkezdte azt, hogy az üres flakonokat és dobozokat összeszedegeti a szelektív kukából, meg a rendes kukából is, amit az egyetemisták véletlenül odadobnak. Majd egy másik kolléga is elkezdte, amikor ő elment szabadságra. És most jött egy újabb kolléga, akinek szintén szokása. A kiállhatatlan kolléga most fog visszajönni a szabiról.

A lényeg, hogy engem marhára irritál a dolog. Egyrészt azért, mert az egyetemisták símán láthatják, és el tudom képzelni, miket gondolhatnak rólunk, mosogatókról. Másrészt pedig, ha a problémás kolléga visszajön, esélyes, hogy majd konfliktusai lesznek a másik kettővel, mert hogy ő az összes flakont és dobozt magának akarja majd. Szemétség lenne, ha jelenteném a dolgot?

2023. szept. 10. 22:45
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
54%
Gondolom, ő is magyar.
2023. szept. 24. 17:21
 52/65 A kérdező kommentje:
51: Nem, iráni.
2023. szept. 24. 17:27
 53/65 anonim ***** válasza:
88%
Nekem eszembe sem jutna jelenteni, hiszen a szemét az arra való, hogy megsemmisítsék, azt nem pénzért fogják eladni, hanem még ők fizetnek az elszállításért. A főnökök vagy azt fogják nézni, hogy több szempontból előnyös a cégnek (kevesebb lesz a szemét + környezetvédelem), vagy pedig közömbösek lesznek (én előbbire tippelek, de ki tudja), te viszont nem fogsz jó fényben feltűnni. Én nem égetném le magam ezzel, hogy így másokról pletykálok, mert az ilyen személyeket nem szokták szeretni. Szóval te jönnél ki rosszul a dologból.
2023. okt. 2. 09:47
 54/65 anonim ***** válasza:
69%
ha a manager tudtäval tölrtenik akkor okes, ha nem akkor sima lopäsnak minösül es azonnali kirugäst von maga utän. a szemet a ceg tulajdonät kepezi, ugyanugy mint a leergut.
2023. okt. 2. 10:37
 55/65 anonim ***** válasza:
49%

Hát gyere lopd el minden nap a szemetemet, ha szerinted ekkora érték, akkor ingyen átadom neked!

2023. okt. 2. 11:03
 56/65 anonim ***** válasza:
53%
55ös szemelyeskedhetsz, de ettöl függetlenül a halodo nyugaton ez van.de te biztos jobban tudod, hisz ezt csinälod minden nap evtizedek ota. ha melyik melosom a tudtom nelkül ätturja a kukät a leergutert a megkerdezesem nelkül akkor följelentem lopäsert es azonnali hatällyal elbocsäthatom. ha megkerdi elötte tölem, akkor csak megvonom a vällam hogy csinälja. itt nem csak a szemetröl volt szo, hanem a leergutrol. arrol a leergutrol amiert a ceg fizetett es nem a munkavällalo aki ellopja.
2023. okt. 2. 11:09
 57/65 anonim ***** válasza:
22%

Elfelejtettél magyarul, vagy nem is tudtál?

2023. okt. 2. 11:57
 58/65 anonim ***** válasza:
23%
Az ilyen főnök megérdemelné, hogy megetessék vele az összes szemetét.
2023. okt. 2. 23:11
 59/65 A kérdező kommentje:
58: Pedig ez az éttermek többségében így van. Oké, a flakonos dologgal csak itt találkoztam (Mivel csak nemrég tettek többmindent visszaválthatóvá, ahogy írtam.), de a megmaradt ételeket illetően itt, a jelenlegi helyemen, és a korábbiak zömében is ez volt a szabály. Tilos hazavinni, minden kajamaradéknak a zöld kukába kell mennie. Persze páran ennek ellenére el szoktak rakni kupákba, és hazaviszik, de nyilván úgy, hogy felettes ne lássa. Láttam már egy korábbi helyemen olyat, hogy egyszer a főnök meglátott valakit, és kirúgással fenyegette, ha még egyszer rajtakapja.
2023. okt. 3. 04:57
 60/65 Kései Sirató ***** válasza:
83%

Hogyan döntöttél, kérdező?

Beköpöd őket, vagy csendben maradsz inkább?

2023. okt. 3. 08:20
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!