Étkezdében dolgozom, egyes kollégáim az utóbbi időben rendszeresen kikukázzák és hazaviszik a visszaválható flakonokat és dobozokat a szemétből. Jelentsem a menedzsernek?
A helyszín Hollandia, egyetemi étkezde, mosogatóként dolgozom. Nemrég bevezették, hogy már nemcsak az italos flakonok, hanem a dobozok is visszaválthatóak a boltban. És a flakonokból is már több váltható vissza, mint azelőtt. Van egy kollégám, akit amúgy ki nem állok, mentálisan sincs rendben. Úgy 2 hónapja elkezdte azt, hogy az üres flakonokat és dobozokat összeszedegeti a szelektív kukából, meg a rendes kukából is, amit az egyetemisták véletlenül odadobnak. Majd egy másik kolléga is elkezdte, amikor ő elment szabadságra. És most jött egy újabb kolléga, akinek szintén szokása. A kiállhatatlan kolléga most fog visszajönni a szabiról.
A lényeg, hogy engem marhára irritál a dolog. Egyrészt azért, mert az egyetemisták símán láthatják, és el tudom képzelni, miket gondolhatnak rólunk, mosogatókról. Másrészt pedig, ha a problémás kolléga visszajön, esélyes, hogy majd konfliktusai lesznek a másik kettővel, mert hogy ő az összes flakont és dobozt magának akarja majd. Szemétség lenne, ha jelenteném a dolgot?
És mit csinál a fönők a maradékkal? Feldugja a seggébe?
Mert ha van otthon disznója akkor még megértem, de ha nincs, akkor ez nagyon gáz.
Fekete maradékot disznóknak, érintetlen maradékot meg rászorulóknak kellene eljuttatni. De ezek simán kidobják, mert sajnálják azt is.
61: Ezt most komolyan nem tudod? 😀
A zöld kukákat is elszállítják, és a tartalmukból moslékot csinálnak, amit utána állatoknak adnak.
Na megtörtént, amit sejtettem, szerencsére pozitív végkifejlettel. A mentálisan zakkant, agresszív kolléga összekülönbözött a két másik gyűjtögetős közül az egyikkel, akivel mostanában együtt dolgozott, eleve a munkában sem jöttek ki. Ugyebár, ahogy tippeltem, magának akarta az összes flakont, és ezen balhé indult, veszekedtek, megütötte a másikat, majd fenyegette, hogy megvárja munka után az egyetem mellett. Amaz szerencsére rögtön ment, és bepanaszolta a dolgot. Ma pedig kirúgták a zakkantat, hála az égnek!
A kettővel, aki ittmaradt, és szokásuk a flakonokat gyűjtögetni, abban maradtunk, hogy igazságosan osztoznak, és mindig úgy csinálják, hogy se főnök, se vendég ne lássa. Nem úgy mint a zakkant, aki szabályosan kukabúvárkodott, miközben ott járkáltak az egyetemisták.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!