Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kiégést határozott szerződés...

Kiégést határozott szerződés esetén hogyan lehet kezelni?

Figyelt kérdés
Július 31-ig van szerződésem egy magyar kkv-nál, egy éve vagyok itt. Jól bedolgoztam magam a céghez, a megrendelők is megbíznak bennem, de egyre inkább összecsapnak a fejem felett a hullámok. Tipikus kkv, hogy folyamatos küzdelem van a megrendelők megtartásáért, mindent de szó szerint, mindent bevállalunk, amit csak kérnek. Pontosabban a főnök a mi nevünkben. Azt mondja, vagy ez vagy a munkanélküliség, választhatunk! Hónapok óta hajtottam, mint az őrült, de kb 2-3 hete egész egyszerűen elkezdtem leereszteni és kezdek arra a pontra eljutni, hogy lszrm az egészet, nem fogok gyomorfekélyt, szívrohamot kapni. Ilyenkor tehetek valamit?

tegnap 17:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Keresel normális helyet
tegnap 17:38
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Persze táppénz. De én nem sz.pnék már otthon undoritó ami ott megy.
tegnap 17:38
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Ez nem kiégés. Ez rosszabb. Ez túlhajszoltság, kizsákmányolás, és önkizsákmányolás. Ha meg tudod húzni a határaidat, tedd meg! Ha nem, inkább keress másik munkahelyet, minthogy rámenjen az egészséged.
tegnap 17:42
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Július 31-ig van szerződésed, tehát addig oda kéne dolgoznod tekintve, hogy a határozott idejű szerződések nem bonthatók fel könnyen. Jelezheted a cégvezető felé, hogy a jövőben csak a munka törvénykönyve illetve a szerződésed alapján előírt időtartamban állsz rendelkezésre (ez egye túlórával együtt is max. 48 óra lehet hetente). Továbbá igényt tartasz a fizetett szabadságra is hamarosan, ami - ha eddig nem vettél igénybe egy napot sem - legálabb 12 nap még július végégig. Azért így szerintem ki lehet bírni azt a pár hónapot.
tegnap 17:42
 5/18 A kérdező kommentje:
Már elkezdtem a határhúzást is. Szigorúan munkaidőben veszek fel céges hívást. 8-tól 5-ig és pont. Már 5 után vagy 8 előtt 5 perccel sem
tegnap 17:46
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Mit mondott a főnököd?
tegnap 17:53
 7/18 A kérdező kommentje:
Mire? Ja, ezt a telefonos dolgot nem beszéltem meg vele. Csak szimplán magamtól kezdtem el így csinálni. Ha nem tetszik neki, majd jelzi.
tegnap 17:56
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
#7: Arra, hogy ennyire rosszul érzed magad, és szeretnél valami változást.
tegnap 18:02
 9/18 anonim ***** válasza:
2-es Nyugaton sem jobb a helyzet. Itt már nem kell a magyar és a kelet-európai, azt sem tudják megfizetni és megunták, hogy nem anyanyelvűen beszélik a nyelvet, már ha beszélik. Ha nem beszéled az ország nyelvét, még mosogatni sem vesznek már fel. Nekem pl. haza kell költöznöm, mert ténylegesen sehova nem vesznek fel.
tegnap 18:06
 10/18 A kérdező kommentje:
8: nagyon jól tudja, hogy nem csak én, hanem mindannyian teljesen készen vagyunk. Az rá a válasza, amit feljebb is írtam, hogy ha nem hajtunk, akkor nem tudjuk megtartani az ügyfeleket és kénytelen lesz a társaság java részét leépíteni.
tegnap 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!