Határozott idejű szerződésből való kilépés esetén megfogalmazható, elfogadható részemről olyan indokolás, hogy a munkamennyiség sokszorosan meghaladja az állomány, következésképpen az én képességeimet is?
Figyelt kérdés
KKV. A főnök teljesen agyatlan módon szó szerint MINDEN munkát bevállal. Egymás után lépnek le a kollégák mellőlem. Vesz fel újakat, akiket persze nekünk, a régebbieknek kéne betanítani, ami a saját munkánk rovárása megy, ami miatt meg a megrendelők balhéznak. Eljutottam arra a pontra, hogy nem bírom tovább. Gyengeség, de ez már nem kivitelezhető így.ma 10:38
1/3 anonim válasza:
Ha felbontasz egy határozott idejű szerződést a főnököd követelheti rajtad a hátralévő időszakra járó bért, mivel hátrányt okoztál neki.Ha nem tudod ellátni a munkádat mert sok, nem vagy köteles túlórázni vagy tovább maradni, ezt közlöd a főnökkel, ha nem tetszik neki kirúg, és máris megszabadultál abból a lélekszipolyozóból. Téged nem terhel semmi jogi következmény. Csak le kell sz@rni az egészet. Tisztában kell lenni a jogaiddal és kész. Mennyi idő van még hátra?
2/3 A kérdező kommentje:
Kösz az ötletet! :D
Igazság szerint, az egyik lelépett kolléga, bár esetében a leléptetett a helyesebb megfogalmazás, pont ez csinálta. Másfél hónap után tűnt fel, hogy konkrétan az égegyadta világon semmit nem csinál. Ő is határozottan volt, és végül mindenfajta követelés nélkül elköszöntek egymástól a céggel.
ma 11:29
3/3 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy április 30-ig vagyok papíron.
ma 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!