Ha határozott idejű szerződéssel rúg ki a munkaadó, lehet készülni a fennmaradó fizetés megtérítésére?
Ja, csak irányul a kérdésem, hogy ha a főnök nincs velem megelégedve, elbszk valamit és elküld, akkor nekem kell-e fizetnem.
Egyébként, ha én hibázom, és amiatt kerülne szóba a lapát, de nem fegyelmivel, eszembe nem jutna követelni semmit. Csak szimplán lelépnék. Azért felelősségtudat is van a világon.
"Egyébként, ha én hibázom, és amiatt kerülne szóba a lapát, de nem fegyelmivel, eszembe nem jutna követelni semmit."
Te nem is kovetelhetnel. Ha te hibázol, akkor ha rendes a munkáltató, felajanlja a közös megegyezést, ha nem, akkor fegyelmi és követeli q szerződés lejáratig járó béredet tőled. Te akkor követelhetnel, ha a világon semmi hibát nem ejtettel, ő meg mégiscsak megvalana tőled.
Attól függ mi miatt rúgnak ki.
Kollégám gyújtogatott.
Fizetnie kell a kárt, bánatpénzt a szerződés után és még felfüggesztettet is kapott.
Nem kell készülni.
A munkavállalónak ilyen esetben (tehát hogy a munkáltató a határozott idejű szerződés alatt a munkavállaló képessége miatt felmond neki) nincs semmilyen kártérítési kötelezettsége.
(Ha lenne, akkor nagyjából minden dolgozót határozott időre szerződtetnének, aztán mondvacsinált indokkal elküldenének, és várnák a zsozsót.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!