Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lejárt a határozott idejű...

Lejárt a határozott idejű szerződésem , ha hosszabítanak olyankor újra indul a 3 hónap próba idő?

Figyelt kérdés
Dec.31.-el lejárt a szerződés, viszont még nem tudok semmit. Nem kaptam új szerződést, viszont még ott dolgozok. Nem egy sufni hely, közalkalmazottként voltam eddig.
tegnap 11:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg most feketemunkás vagy. Jellemző, hogy állami szférában ma ilyenek is előfordulnak.

Szóval most veled új munkaszerződést kell kötniük, amiben vagy lesz vagy nem lesz próbaidő. Mondjuk szerintem nem kéne, hiszen már tudják rólad azt, ami próbaidő alatt kiderülhet egy dolgozóról.

tegnap 12:15
 2/7 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Én mindenképpen rákérdeznék a főnöknél, de én már dec . 31 előtt megkérdeztem volna, hogy mi lesz velem, igényt tartanak-e a munkámra, így jogalap nélkül nem járnék be.
tegnap 12:15
 3/7 Katona Dius ***** válasza:
Ha jan 1-el indul újra a szerződés, akkor nem indul újra a próbaidő. Ha megszakad és 2-vel, 3-al, vagy akár a mai nappal, akkor újra indul az is, ha kötnek ki nálatok próbaidőt.
tegnap 13:22
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
MT szerint akkor sem köthető ki próbaidő, ha megszakad, ahogy a 3 írja (6 hónapon belüli új szerződésnél). Viszont te nem biztos hogy MT alá tartozol.
tegnap 14:09
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Lejárás után ha nem szuntetik meg automatikusan határozatlan lesz.
tegnap 18:06
 6/7 anonim ***** válasza:
5: ez valamikor nagyon régen így volt, most már nem így van.
tegnap 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor ma máe egy munkaszerz módósítás is elég ehhez.

(2012. évi I. törvény, Mt.)

tegnap 20:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!