Étkezdében dolgozom, egyes kollégáim az utóbbi időben rendszeresen kikukázzák és hazaviszik a visszaválható flakonokat és dobozokat a szemétből. Jelentsem a menedzsernek?
A helyszín Hollandia, egyetemi étkezde, mosogatóként dolgozom. Nemrég bevezették, hogy már nemcsak az italos flakonok, hanem a dobozok is visszaválthatóak a boltban. És a flakonokból is már több váltható vissza, mint azelőtt. Van egy kollégám, akit amúgy ki nem állok, mentálisan sincs rendben. Úgy 2 hónapja elkezdte azt, hogy az üres flakonokat és dobozokat összeszedegeti a szelektív kukából, meg a rendes kukából is, amit az egyetemisták véletlenül odadobnak. Majd egy másik kolléga is elkezdte, amikor ő elment szabadságra. És most jött egy újabb kolléga, akinek szintén szokása. A kiállhatatlan kolléga most fog visszajönni a szabiról.
A lényeg, hogy engem marhára irritál a dolog. Egyrészt azért, mert az egyetemisták símán láthatják, és el tudom képzelni, miket gondolhatnak rólunk, mosogatókról. Másrészt pedig, ha a problémás kolléga visszajön, esélyes, hogy majd konfliktusai lesznek a másik kettővel, mert hogy ő az összes flakont és dobozt magának akarja majd. Szemétség lenne, ha jelenteném a dolgot?
Szemétség lenne.
A kukázás nagyszerű sport, hobbi és életforma, amit akár társasan is lehet űzni.
Ne jelentsd, minek?
Nekem is van olyan kollégám aki kólás dobozokat összegyűjti, ha ő ettől boldog csinálja.
Van aki a csapos kólát issza pedig nem szabadna.
Szóltam neki de látszik rajta, hogy olyan szinten cukorfüggő nem tudja megállni.
Most annyit nem ér az egész, hogy felnyomjam.
Többiek meg ha összevesznek az az ő dolguk nem kell belefolyni, majd megoldják maguknak de az is lehet semmi gond sem lesz.
4: Az általam utált kolléga is kavarászik rólam, valótlan dolgokat.
És mi a helyzet a dolog azon részével, hogy az egyetemisták és a betérő vendégek mit gondolhatnak rólunk eme három kolléga miatt?
A főnök helyében én megdicsérném azt az alkalmazottat, mert annyival kevesebb szemetünk lesz.
Téged meg úgy kirúgnálak, hogy lábad sem éri a földet. A cégnél mindenki előtt jelenteném be, hogy te spicli vagy, ezért nem tartok igényt a munkádra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!