Étkezdében dolgozom, egyes kollégáim az utóbbi időben rendszeresen kikukázzák és hazaviszik a visszaválható flakonokat és dobozokat a szemétből. Jelentsem a menedzsernek?
A helyszín Hollandia, egyetemi étkezde, mosogatóként dolgozom. Nemrég bevezették, hogy már nemcsak az italos flakonok, hanem a dobozok is visszaválthatóak a boltban. És a flakonokból is már több váltható vissza, mint azelőtt. Van egy kollégám, akit amúgy ki nem állok, mentálisan sincs rendben. Úgy 2 hónapja elkezdte azt, hogy az üres flakonokat és dobozokat összeszedegeti a szelektív kukából, meg a rendes kukából is, amit az egyetemisták véletlenül odadobnak. Majd egy másik kolléga is elkezdte, amikor ő elment szabadságra. És most jött egy újabb kolléga, akinek szintén szokása. A kiállhatatlan kolléga most fog visszajönni a szabiról.
A lényeg, hogy engem marhára irritál a dolog. Egyrészt azért, mert az egyetemisták símán láthatják, és el tudom képzelni, miket gondolhatnak rólunk, mosogatókról. Másrészt pedig, ha a problémás kolléga visszajön, esélyes, hogy majd konfliktusai lesznek a másik kettővel, mert hogy ő az összes flakont és dobozt magának akarja majd. Szemétség lenne, ha jelenteném a dolgot?
Kérdező, még mindig nem érted a lényeget.
A hangsúly nem azon van, hogy megtudják-e, hogy ki jelentett, hanem azon, hogy egyáltalán ilyen az eszedbe jut, pláne, hogy megteszed.
Ha ennyire jó neked az ilyen jelentsük a másikat közeg akkor egyáltalán minek mentél ki külföldre? Itthon rokon gondolkodásúakkal vehetnéd magad körbe akikkel szét jelentgethetnétek egymást.
#11 voltam.
Akkor bebizonyosodik, hogy mindenkinek van gerince, nem lesz senkiből pitiáner spicli és továbbra is becsületes egyénként élnek a másik kollégához képest.
Ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!