Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Étkezdében dolgozom, egyes...

Étkezdében dolgozom, egyes kollégáim az utóbbi időben rendszeresen kikukázzák és hazaviszik a visszaválható flakonokat és dobozokat a szemétből. Jelentsem a menedzsernek?

Figyelt kérdés

A helyszín Hollandia, egyetemi étkezde, mosogatóként dolgozom. Nemrég bevezették, hogy már nemcsak az italos flakonok, hanem a dobozok is visszaválthatóak a boltban. És a flakonokból is már több váltható vissza, mint azelőtt. Van egy kollégám, akit amúgy ki nem állok, mentálisan sincs rendben. Úgy 2 hónapja elkezdte azt, hogy az üres flakonokat és dobozokat összeszedegeti a szelektív kukából, meg a rendes kukából is, amit az egyetemisták véletlenül odadobnak. Majd egy másik kolléga is elkezdte, amikor ő elment szabadságra. És most jött egy újabb kolléga, akinek szintén szokása. A kiállhatatlan kolléga most fog visszajönni a szabiról.

A lényeg, hogy engem marhára irritál a dolog. Egyrészt azért, mert az egyetemisták símán láthatják, és el tudom képzelni, miket gondolhatnak rólunk, mosogatókról. Másrészt pedig, ha a problémás kolléga visszajön, esélyes, hogy majd konfliktusai lesznek a másik kettővel, mert hogy ő az összes flakont és dobozt magának akarja majd. Szemétség lenne, ha jelenteném a dolgot?

2023. szept. 10. 22:45
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 molly_s válasza:
82%

Fhuuu....

1. Attól még, hogy a kollégád kavar meg jelentget rólad neked nem muszáj lesüllyedni az ő szintjére. Mondd meg neki mi a véleményed és szálljon le rólad.

2. Nem biztos, hogy "jó dolgában" gyűjti a flakonokat és viszi el a maradékokat.

3. Többször is írtad, hogy MENTÁLISAN SINCS RENDEN, akkor meg...legyen már eszed!

4. Ha tényleg ennyire nyíltan csinálják és mindenki látja, akkor arról a főnök is tud hidd el. Ne gondold, hogy teljes tudatlanságban van a cégében történtekről.

+ És amúgy igen szemétség lenne.

2023. szept. 12. 13:50
 32/65 A kérdező kommentje:

31:

A 2-es pontodról: Rendszeresen azt hangoztatja, és pakolja magát, hogy neki milyen szép, drága verdája és lakása van. Meg hogy havi 5-6000 euró befolyik neki zsebbe különféle fekete bizniszekből. Elég fura ezt összeadni a flakonok meg a kajamaradék elhordásával.

A 3-as pontodról: Nem értem, itt egészen pontosan mire célzol.

2023. szept. 12. 16:47
 33/65 anonim ***** válasza:
70%
Nem a 31-es vagyok, kérdező, de ha még csak fel sem tudod fogni mire utalhat a 31-es komment 3-as pontja, te is durván szellemileg akadályozott lehetsz. Mondjuk az eddigi hozzászólásaid alapján ezt már leszűrtük.
2023. szept. 12. 17:07
 34/65 A kérdező kommentje:
33: Tényleg nem értem, mire utal. Hogy a kolléga mentálisan beteg, és ezért szegényt sajnálni kell? Ha igen, röhejes elgondolás. Inkább közveszélyesnek tűnik. Állítólag valami balhézásért rúgták ki a legutóbbi helyéről.
2023. szept. 12. 17:42
 35/65 molly_s válasza:
78%

31-es vagyok. Arra akartam utalni, hogy mivel mentálisan beteg, ezért nem is lehet hitelt adni minden szavának. Lehet, hogy azt mondja neked, huh ennyi meg ennyi pénzem van..meg lehet, hogy minden félét mond meg kavar de MENTÁLISAN BETEG....tényleg hova magyarázzuk még neked? És igen, egy kicsit sajnálhatnád is, mert nincs vele minden rendben és lehet nincs is senki mellette. Igen ez azt is jelenti, hogy nem teljesen beszámítható. De mivel te állítólag normális vagy ezért ezeket mind átgondoltad és arra jutottál, hogy nem foglalkozol vele és csinálod a saját dolgod és ennyi, mivel úgy sem ott öregszel meg vele mosogatófiúként. Ja, nem. Nem gondoltad végig.

UI: Amúgy meg, ha annyi baj van vele, akkor előbb-utóbb sajnos innen is távoznia kell és végre nyugodtan mosogathatsz.

2023. szept. 13. 11:31
 36/65 A kérdező kommentje:

35: Nagy valószínűséggel drogoktól lett mentálisan beteg. Biztos majd sajnálni fogom. És amúgy 2 éve itt dolgozom, még jó sokáig itt akarok, akár nyugdíjig is.

Az én látásmódom szerint a mentálproblémás, kiszámíthatatlan viselkedésű, veszélyes kollégákat minél előbb ki kell rúgatni, nem pedig várni arra, hogy majd megoldja magát a dolog, és esetleg elkövessenek valami végzeteset.

2023. szept. 13. 16:49
 37/65 A kérdező kommentje:

Volt itt egy komment, amit töröltetnem kellett, mert az illető gúnyolódott, meg meg volt botránkozva a hozzáállásomon.

Ti, akik így látatlanban véditek a szóban forgó kollégát, szerintem még életetekben nem dolgoztatok együtt közveszélyesekkel. Mert akkor biztos másképp gondolkodnátok. Van egy másik munkatársam, aki le van százalékolva agysérülés miatt, csak max. heti 32 órát dolgozhat. Na ővele az történt, hogy egy másik helyen, a konyhán, ahol akkor csak két hete dolgozott, valami észak-afrikai kollégája minden előzmény nélkül mögé állt, és fejbe ütötte valami kemény tárggyal. Így lett a sérülése, 2 évig nem is tudott utána semmit dolgozni, és teljesen sose fog felépülni. (Ami még szép, hogy az elkövető szabadlábon védekezhet, mert még folynak a tárgyalások.) Na, az ilyesmi eshetőségek miatt nem szabad várni, ha ilyen kollégátok van.

Hangsúlyozom, a KISZÁMíTHATATLAN, VESZÉLYES egyedekre gondolok, akik esetleg még spontán dühkitöréseket is produkálnak. Önmagában az, hogy valaki mentálisan, pszichésen némileg kettyós, bolondos, néha fura dolgokat mond (Szlengesen szólva: Van egy kis beütése.), még nyilván nem probléma. Ilyen kollégáim is vannak amúgy, őket nem rúgatnám ki.

2023. szept. 14. 08:46
 38/65 anonim ***** válasza:
65%

Tipikus patkány mentalitás.

"besúgom, csak azért, mert"

"jaj, mit gondolnak rólam A MENŐK / mit gondol rólam az utca népe"

"azt a kis pluszt is sajnálom másoktól"

"ha az enyém nem lehet, másé se legyen"

"inkább hajítsuk ki a kukába azt, ami visszaváltható, rúgjunk még egyet a környezetbe, ó jeeeeeeeeeeeeeeeee"

2023. szept. 16. 11:25
 39/65 A kérdező kommentje:
38: Figyu, mi lenne, ha újraolvasnád a kérdésem leírását, ezúttal figyelmesebben? Szelektív kuka van a flakonoknak. A szemetszállítók annak a tartalmát elviszik a rendeltetésszerű helyre, ahol a megfelelő módon újrahasznosítják.
2023. szept. 16. 12:20
 40/65 A kérdező kommentje:
szemetszállítók=szemétszállítók
2023. szept. 16. 12:21
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!