Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért választanak ilyen...

Miért választanak ilyen emberek olyan munkát, ahol emberekkel kell foglalkozni?

Figyelt kérdés

Pár napja voltam egy cégnél, ahol egy adott személyt kerestem. Meg volt beszélve az időpont és nem tudtam merre menjek így a recepcióhoz mentem, gondoltam ott értesítik az illetőt akit keresek,hiszen ez a recepciós dolga. Mondtam hogy xy-t keresem erre pofátlanul mondta félvállról, hogy megvan a száma nem? Akkor hívja fel.

És azzal elfordult.

És ez nem az első eset, hogy emberek akár recepción vagy eladóként így viselkednek.

Kérdem én, akkor miért választanak ezek az emberek olyan munkát ahol az a fő feladat, hogy emberekkel interakcióba kell lépni?

Nekem sem megy a jópofizás és türelmetlen vagyok, de nem is olyan munkahelyet választottam ahol ezek szükséges dolgok.

Utána még én éreztem magam rosszul egész nap, hogy miért is fordultam a recepcióshoz segítségért.

tegnap 23:41
 1/5 anonim ***** válasza:
68%

Mert oda vették fel őket. Sajnos sokaknak nem ajánlanak fel egy tucatnyi állást, azzal kell beérni, ami van.

Ettől függetlenül sosem értettem, miért olyan nehéz akár csak egy pici kedvességet is mutatni a másik felé.

tegnap 23:49
 2/5 anonim válasza:
68%

Nagyon sok esetben az emberek olyan munkát választanak, ahová éppen felveszik őket vagy pedig nincs más választás. Sokan magasabb pozíciót, álom munkát választanának maguknak, csak nincs meg nekik a kellő tehetség, tudás, hogy azt dolgozzák, amit szeretnének.

Valószínűleg annak a recepciósnak sem olyan munkája van, amit szeretett volna csinálni, csak máshová nem tudott menni, más lehetőség nem volt, ezt dobta a gép, valamiből meg kell élni.

Vagy szimplán rossz formában fogdat ki őt, rossz napja volt.

Ha mindenki azt dolgozná, amit akarna és szeretne akkor elég egyszerű lenne.

tegnap 23:53
 3/5 anonim ***** válasza:
74%

"utálom a zembereket" típusú figura.

Van ilyen ismerősöm, na tesz is érte, hogy őt is utálják 10000000-rel.

Összelogikázni már nem tudja, hogyha esetleg egy minimális kedvességet mutatna, akkor lehet, vissza is kapna valamit.

Nem, inkább: utálom a zembereket.

ma 02:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Mert a kedvességhez amúgy kell egy bizonyos értelmi szint is. Felfogni, hogy attól, hogy neked épp nincs jó kedved, még nem kell másra rávetítened. Ez önkontrollt, tudatosságot igényel, ami buta emberekben nincs. Az értelmes emberek pedig nem recepción vagy ápolóként dolgoznak jellemzően. Ezért van pont köztük annyi bunkó.
ma 08:15
 5/5 Kései Sirató ***** válasza:
Én írnék egy e-mailt a főnökének, hogy tudjon róla, hogy a beosztottja nem dolgozik. A recepciósnak az a dolga, hogy megmondja hányadik emel, hányas ajtónál van XY irodája, akit keresel.
ma 08:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!