Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tàrsashàzban erkélyen dohànyzó...

Tàrsashàzban erkélyen dohànyzókról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nekem az,hogy lustàk a méreggel teli seggüket levinni az utcàra,ahol nem fújnàk be màs erkélyére/lakàsàba a 4000 mérgező anyaggal teli füstjüket.

Ki hogy gondolkozik ezekről a szomszédokról?

2021. máj. 19. 15:55
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/195 anonim ***** válasza:
65%

És csak nem érti, jesszus.:D Beléd tényleg kár a szó. Odaírtam: egy panelBAN!!! BENT a panel lakásBAN, ezt azért érted nem? Na én erről írtam, egy rohadt szóval nem mondtam, hogyha panel lakásod van, akkor sehol máshol nem tudsz többé főzni, csak és kizárólag abban a konyhában. Rád tényleg nagyon rádférne a szövegértés gyakorlása, mert elég nyilvánvalóan problémáid vannak vele.

“Az egész kérdés az erkélyből indult.”

Így van, tehát akkor miért kezdtél el hablatyolni kinti erdőről, folyóról meg arról, hogy ott mit lehet csinálni?? :D Egy panel lakás erkélyének mi a frász köze van az előbb felsorolt helyekhez? Arról az esetről volt alapból szó, mikor az erkélyen cigizik a szoszéd, aztán jött az, amikor bent a lakáson belül cigizik, de nyitott ablakból. Te hoztad szóba azt, hogy fura, hogy nem BENT a lakásban cigiznek a bagósok, innen indult el a lakáson BELÜLI főzés, de még mindig ott tartunk, hogy ezt a párhuzamot sem bírtad felfogni azóta se, tehát felesgles szócséplés az egész.

2021. máj. 20. 15:12
 62/195 anonim ***** válasza:
55%

Miközben itt nyelvészkedtek, a kérdéshez szorosan kapcsolódó korrekt válaszok le vannak pontozva.

A társasház az alkalmazkodásról szól, és nem úgy, hogy nekem mindent szabad, mindenki más pedig alkalmazkodjon.

Amikor itt egész nap jött a füst, én kitettem munkaidő végén a liftre egy kis szöveget, hogy sajnos nem tudom, honnan jött a füst, de nagyon kellemetlen volt egész nap. Azóta ilyen nincs, vette a lapot az érintett. Magas emeleten lakom, és az a helyzet, hogy nem tudom megállapítani, hogy az alattam lévő 26 és mellettem lévő 2 lakásból honnan jön cigifüst, így kénytelen voltam ehhez a módszerhez folyamodni. Napi pár percekért én sem szólok akkor sem, ha az óránként rágyújtanak, ahhoz én is tudok alkalmazkodni, de ez sok volt.

2021. máj. 20. 15:13
 63/195 anonim ***** válasza:
21%

"tehát akkor miért kezdtél el hablatyolni kinti erdőről, folyóról meg arról, hogy ott mit lehet csinálni??"

Azért, mert az egyik válaszoló kérdezte.

Én ezt az egészet nem értem amúgy, tettem egy sima megjegyzést hogy nekem valami furcsa, én magam nem értem a logikát. Ennyi, nem több. Erre nekem esnek, hogy antidohányos vagyok, meg üvölt a kölyköm, meg hogy főzök pörköltet.... wtf. :D

2021. máj. 20. 15:15
 64/195 anonim ***** válasza:
64%

És csak köti az ebet a karóhoz, miközben ő az aki egyetlen mondatot se tud értelmezni helyesen: "egy panelban NEM TUDSZ máshol főzni, csak a konyhában"

Segítek: egy panelBAN. Benne, a panel lakásban bent. Ennél érthetőbben nem lehet leírni, aki tök komolyan ezután sem érti, az a galambbal sakkozás tipikus esete. Rajtad kívül mindenki a lakáson belüli cigizésről és utána lakáson belüli főzésről beszélt, erre megjelensz és el kezdesz itt folyó meg tópartokon való bográcsolásról dumálni. :D Egy szimpla párhuzamot, amit felállított a főzéssel a tudom is hanyas kommentelő nem bírsz azóta sem értelmezni. A -ban/-ben ragnál jobban nem tudom mi mutatja azt, hogy az adott dolog OTT, BENT történik. És akkor mi keressük fel az MTA-T. :D

2021. máj. 20. 15:18
 65/195 anonim ***** válasza:
72%
Lehet, de tényleg csak lehet, hogy a mondatnak nem csak azt a részét kéne meglovagolni és kiemelni, hogy "nem tudsz", hanem azt is hogy HOL nem tudsz? Oda van írva, a panelban. Ezen mi a frászkarikát nem lehet felfogni? Nem írt sehol olyat a hozzászóló, hogy onnantól, hogy panelba mész sehol máshol nem tudsz főzni, de most komolyan magyarázni kell, hogy aki panelban lakik, az az ott található benti konyhájában fog főzni az esetek 99%-ban?
2021. máj. 20. 15:23
 66/195 anonim ***** válasza:
30%

Én írtam egy kommentet.

Abba valaki belekötött, hogy de hogyan főzök pörköltet.

Erre írtam, hogy nyilván nem főzök bent olyat aminek undorodok a szagától, és hogy "Ha zavarna a szaga, bográcsoznék odakint"

Akárhogy nézem, ebben elég egyértelmű az "odakint" - jelentése: nem a lakás zárt terein belül.

Erre megkérdezik, hogy a konyhában bográcsozok-e. :DDD

"itt folyó meg tópartokon való bográcsolásról dumálni."

Látom, nagyon a szívedre vetted, hogy válaszoltam valaki konkrét kérdésére. Sajnálom, hogy ez számodra ennyire érzékeny téma.

"Egy szimpla párhuzamot, amit felállított a főzéssel a tudom is hanyas kommentelő nem bírsz azóta sem értelmezni."

Tudom értelmezni, éppen ezért reagáltam rá hogy ugyanúgy járok el a dohányzással és a főzéssel: ha büdösnek gondolom akkor nem művelem a lakáson belül, ha nem gondolom büdösnek akkor művelem a lakáson belül.

2021. máj. 20. 15:25
 67/195 anonim ***** válasza:
44%
Te értetlenkedtél, hogy miért nem szívják bent a cigit a szobában, ha szerintük nem büdös (aminek egyébként bármi oka lehet és ami egyébként az adott ember magánügye, nem tartozik senki felé elszámolni valóval), célozva ezzel arra, hogy miért akarja közben a "kinti" levegőbe engedni a füstöt, ha bent is szívhatja és amúgy sem zavarja. Erre hozta a párhuzamot valaki, hogy ez ugyanaz, mint mikor valaki főz és bár elvileg nem büdös, azért kinyitja az ablakot, hogy kimenjen a kajaszag. Na pont ugyan emiatt megy ki a dohányos is az erkélyre vagy emiatt nyitja ki ő is az ablakot. Az nem baj, ha a te büdös kajaszagod pl beszáll a szomszédhoz és azt szagulja, csak az a baj, ha a cigi füst száll be? Erre utalt itt több ember is azzal, hogy párhuzamot állított fel két teeljesen ugyanarra a metódusra épülő dolog között, amit neked mostanáig sem sikerült felfogni. És ebből az egész lakáson belüli főzésből sikeresen kihoztad, hogy hát ha büdösnek találod, akkor kint főzöl bográcsban. Na erre jött vissza a válasz, hogy ha panelban (tudod: BENT, az az benne) laksz, akkor egészen pontosan hogyan kivitelezed a bográcsos főzést? Ezt meg le tudtad annyival, hogy hát te akkor is sokat bográcsoltál, mikor panelban laktál. És pörögsz itt a mikor szón meg hogy mi nézzük meg mit jelent és mire utal. Hát te akkor meg első ízben nézd meg a -ban/-ben rag mit jelent, mert ugyan a mikornak valóban nincs helyadatra vonatkozó jelentése, ellenben a ban/bennek pontosan ez a jelentése, de végül is ne zavarjon.
2021. máj. 20. 15:38
 68/195 anonim ***** válasza:
11%

"Erre hozta a párhuzamot valaki, hogy ez ugyanaz, mint mikor valaki főz és bár elvileg nem büdös, azért kinyitja az ablakot, hogy kimenjen a kajaszag."

Pontosan. Azóta többször megkérdeztem, hogy honnan jön a szellőztetés, mikor én nem is arról beszéltem, de nem kaptam választ.

"akkor kint főzöl bográcsban. Na erre jött vissza a válasz, hogy ha panelban (tudod: BENT, az az benne) laksz, akkor egészen pontosan hogyan kivitelezed a bográcsos főzést?"

Úgy, ahogy leírtam. A panelBAN (BENT, az az benne) LAKOK, és kimegyek az ajtón. Attól, hogy valaki lakik/él egy ingatlanban, nem köteles minden percét ott tölteni.

Amúgy most kössek bele, hogy eleve értelmetlen a "panelban" kifejezés, mert nem a panelon belül vagy, hanem a panelekből épült tömblakáson belül? Ha már ennyire megy a kukacoskodás. :D

2021. máj. 20. 15:49
 69/195 anonim ***** válasza:
46%

És azóta többször le is írták hogyan függ össze, csak te nem bírod felfogni. Most legutóbb is le lett írva, erre megint visszakérdezel. Most erre mit lehet mondani? Aki tizedjére sem érti, az utána sem fogja.

A főzésnél sem konkrétan a szellőztetésről volt szó, hanem arról hogy nyitva az ablak és kieregetik a kaja szagot, pedig elvileg nem büdös. Pont ugyanez a cigi és amit te kérdeztél, miért fújja kintre a füstöt, ha megtehetné bent is. Azért amiért a szomszéd is főzhetne úgy, hogy közben nem ereszti ki nyitott ablakon keresztül a kajaszagot, mégsem teszi, mert hát beivódik a ruhába, mert megáll a lakásban stb. Ugyanis itt az antidohányos bagázs azt várná el, hogy az erkélyen soha ne gyújtson rá senki, a lakásban pedig csak is zárt ablak mellett, mert ha nyitva ugyanúgy kimegy a füst. Részemről ez volt az utolsó kísérlet arra, hogy megértessem veled ezt az egyszerű párhuzamot, ha továbbra sincs meg, magadra vess. Szerintem mostanra még egy 4 éves is felfogta volna.

A halandzsád többi részét inkább nem kommentálom, mert valami egészen döbbenetes, hogy 2-3 mondatot nem tudsz egészében értelmezni, nem is tudsz értelmesen és egyértelműen mondatot fogalmazni, de azért kikéred magadnak és magyarázod tovább a semmit. :D És még mi vagyunk azok, akik direkt nem akarják érteni, amit mondanak nekik. Mert te mit csinálsz? Te kezdted az egészet, az egész onnan indult ki, hogy nem bírtad értelmezni mit jelent az az egyszerű mondat, hogy aki panel lakásban lakik, az a lakásán belül biza nem tud bográcsolni. Ennyi lett írva, se több, se kevesebb, te meg azóta pörögsz ezen, mint a ringlispíl.

2021. máj. 20. 16:12
 70/195 Tepfal ***** válasza:
69%

#67:

Én vagyok az, aki az eredeti kommentedre reagált, segítek, ez állt benne:

"Nekem fura, hogy a dohányosok nem akarják zárt szobában elszívni a cigit.. ha szerintük büdös, akkor miért szívják? Ha szívják mert nem büdös, akkor miért zavarná őket a szobában? Nem piszkálódásnak szánom, csak nekem tényleg érthetetlen."

Én kérek bocsánatot, hogy voltam akkora hülyef*sz, hogy azt hittem, hogy a hozzászólásodban található kérdésekre valóban szeretnél választ kapni, és nem csak költői kérdés. Az általad feltett kérdésre választoltam - minek kérdezel, ha nem vagy kíváncsi? Az meg még a pláne, hogy utána oda is írod, hogy számodra érthetetlen - talán mert meg sem próbálod megérteni?

2021. máj. 20. 16:18
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!