Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tàrsashàzban erkélyen dohànyzó...

Tàrsashàzban erkélyen dohànyzókról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nekem az,hogy lustàk a méreggel teli seggüket levinni az utcàra,ahol nem fújnàk be màs erkélyére/lakàsàba a 4000 mérgező anyaggal teli füstjüket.

Ki hogy gondolkozik ezekről a szomszédokról?

2021. máj. 19. 15:55
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/195 anonim ***** válasza:
38%

Ha te kompromisszumkész vagy, az jó, sajnos sok dohányzó nem az, és persze ez más embercsoportoknál is megvan. Azért itt is le lehet venni a válaszok között, még ha anonim is, hogy az eltérő stíuls nem feltétlenül ugyanazt a felhasználót takarja, a kompromisszumot elvárót és a locsolót összemosni ostoba gondolat.

Ha kicsit elszakadunk a társasháztól, én használok tömegközlekedést, ugye a megállókban tilos a dohányzás, de sokan nem foglalkoznak vele. Ki áll ki esőben a fedett megállóból? Általában nem az, aki dohányzik. De láttam én már füstölő cigivel is buszra szállni embert, amikor el volt kordonozva a busz eleje nem is olyan régen. És nem szállította le a sofőr (persze, biztosan van elég bajuk enélkül is, de akkor is). Én egy másik járatra vártam, úgyhogy nem tudom, emberünk meddig utazott.

2021. máj. 20. 17:22
 92/195 Tepfal ***** válasza:
69%
#92: Ezekkel teljesen egyetértek. Vannak bunkó dohányosok, és őket igen is kérdőre kell vonni. A saját erkélyen dohányzás nem ez a kategória.
2021. máj. 20. 17:31
 93/195 anonim ***** válasza:
26%
A saját erkélyen dohányzásnak is van egy elviselhető határa. 🙂 Én dolgoztam erősen láncdohányos mellett, nagyon kellemetlen volt ülni is mellette, ő persze nem érezte, szagvak volt a saját bagószagára. Szerencsére ez még sok évvel ezelőtt volt. Egy 64 lakásos társasházban össze tudnak gyűlni a kellemetlenségek, ha nem akarunk állandó balhét a lakók között, egy kicsit mindenkinek engedni kell. A dohányosoknak sem tragédia, ha napi 10 helyett napi 5 szál cigit szívnak például, tovább tart, de az e-cigi is meggondolandó.
2021. máj. 20. 19:33
 94/195 anonim ***** válasza:
18%

Az első hozzászólás a témához még mielőtt valakivel összekevernétek.

Egyszer és mindenkorra jó lenne azt elfelejteni, hogy a saját lakásodban a saját telken a saját autódban azt csinálsz, amit akarsz, mert ez nem így van és pont. Petárdát sem robbantgathatsz a lakásodban, kannabiszt sem termelhetsz a kertedben és bordélyt sem üzemeltethetsz a lakókocsiban.

Élni és élni hagyni.

Vagyis.

Mindenkinek a szabadsága csak odáig terjed, ahol a másiké kezdődik.

A dohányosok azzal már bűncselekményt követnek el, ha a nemkívánatos káros fütjük más emberek magán területére behatol. Mert odáig már az ő szabadságuk nem terjed, hogy a másik lakását szabadon befüstölhetik, annak minden káros következményével. Egyetlen egy nemdohányzó sem kívánja hogy más valaki az ő privát terét be füsttőlje, hogy a füsttel átitassa minden berendezési tárgyát ruháját bútorát falait stb. Ugyanez az elv vonatkozik mindenféle zajkeltésre. Senki nem zavarhatja a szomszédját hangos zenével, kutyaugatással, A gyereksírást is csak egy bizonyos mértékig köteles tolerálni a szomszéd stb.

Ez jogilag és így van, de sajnos a betartatása majdhogynem lehetetlen,és ezzel élnek vissza azok az emberek, akik úgy képzelik, hogy ők azt csinálhatnak a saját lakásukban, amit akarnak. Sajnos igen, a gyakorlatban azt csinálhatnak, amit akarnak, mert a törvény nem tud ellenük hathatósan fellépni és az elszenvedő fél zavartalan birtokláshoz való jogait megvédeni.

2021. máj. 20. 19:35
 95/195 anonim ***** válasza:
14%

"Kötve hiszem, hogy minden ember egész álló nap cigizik, főleg hogy a többség dolgozni jár és csak késő délután ér haza. Dohányos ismerőseim munka után lefekvésig 4-5x mennek ki kb cigizni, ez azért elég messze áll az egész naptól."

Vagyis akkor nincsenek otthon, amikor mindenki más is a munkahelyén van, akkor alszanak, amikor mindenki más is alszik, és azt a pár órát füstölik tele, amikor mindenki más is a saját otthonát élvezné.

2021. máj. 20. 19:36
 96/195 anonim ***** válasza:
37%
Azért most sokan voltak home office miatt otthon az elmúlt egy évben. A vicces az volt, hogy valamelyik reggel kutyasétáltatás közben leszólított a gondnok, hogy nem tapasztaltam-e a szemétledobóban dugulást, mert olyan kevésnek tűnik a szemét. Hát, eszembe jutott, hogy elkezdték visszarendelni az embereket az irodába. 😄
2021. máj. 20. 19:40
 97/195 anonim ***** válasza:
68%

95 Többen és többször leírták, de akkor még egyszer: törvényi kereteken belül azt csinál, amit akar, márpedig a világon semmilyen törvény, jogszabály nem tiltja a saját otthonodban való dohányzást és pont.

“A dohányosok azzal már bűncselekményt követnek el, ha a nemkívánatos káros fütjük más emberek magán területére behatol”

Ne nevettesd ki magad, a dohányzás ugyanis minden, csak nem bűncselekmény. Ez az elv sehova nem vezet, ugyanis ilyen alapon mindenre rá lehet ragasztani, hogy bűncselekmény és az jönne ki a végén, hogy mindenki bűnöző és mindent be kéne korlátozni vagy épp tiltani. Ezen elven maradva, a szomszéd is bűncselekményt követ el, amikor a gyereke visítozása más magántulajdonába hatol be. Vagy a kutyatartók, amikor az ebük ugatása más magántulajdonába hatol be stb stb.

Az erkély is a lakás része és bizony nem csak neked, de a szomszédnak is jogában áll használni, ha cigizésre, akkor arra. Ha beszélgetésre, akkor arra. Ha teregetésre, akkor meg arra. Azért ne adjuk már elő, hogy az alattad vagy feletted levő cigi füstje olyan tömény koncentrációban száll be a te lakásodba, hogy minden ruhádba meg minden berendezési tárgyadba beleivódik, ez ugyanis erős ferdítés. Hosszú évekig laktam 2 erős dohányos között, egyetlen egy bútornak, ruhának nem volt soha cigi szaga. Én sem kívánom elhiheted, ahogyan sokan mások sem, hogy a szomszéd gyerek nyivákolását kelljen hallgassa a lakás minden részén, mégis sokan küzdenek hasonló problémákkal. És általában az ilyen anyucik vannak a legjobban felháborodva, ha a szomszéd megjegyzést mer tenni a jelenségre, hisz ő “csak egy gyerek”, bezzeg ő a legelső nyekkenésre jön, hogy aludna a kölke és ne most porszívózz/moss/mosogass stb. Huh, hány ilyen esettel volt már dolgom meg a baráti körből sokaknak.

2021. máj. 20. 23:05
 98/195 anonim ***** válasza:
29%

Gyakorlatilag a világon mindenki azt csinál, amire képes. Törvény viszont tilt rengeteg dolgot, például még az emberölést is, hiába a saját lakásodban követed el. A dohányzás egyelőre nincs betiltva, mivel az állam hatalmas pénzeket kaszál a jövedéki adóból. Az, hogy a te füstöd bemegy más lakásában, az igenis törvénytelen. A másik ember lakása nem a te lakásod, te ott nem szennyezheted a másik ember tulajdonát, nem károsíthatod az egészségét. Ha te otthon dohányozni akarsz, akkor azt úgy teheted meg, hogy annak externáliáit a te lakásodon belül tartod, vagy megoldod annak megfelelő, másokat nem zavaró elvezetését. Az nem magyarázat, hogy nem tehetsz róla, hogy erkélyről, ablakodból a szél, a huzat beviszi más ember lakásába a te füstölet. Mert ha te ezt így gondolod, akkor ugyanezen az alapon a fölötted levő kiöntheti a felmosó vizet a fejedre, az erkélyre és azt mondhatja, hogy Bocs, nem tehetek róla, ez csak a gravitáció következménye.

Az meg abszurdum nevetséges, hogy azért lenne joga valakinek füsttel szennyezni más lakását, mert itt a gykn már olyan sokan leírták. Ez az oldal nem törvényhozó szerv.

És az hogy ilyen kérdések rendszeresen felmerülnek az élet során az abból adódik hogy bizonyos törvényeket szinte lehetetlen betartatni. Az emberek között meg rengeteg a primitív, aki ha nincs büntetés (de ha van akkor sem) nem tartja be a törvényeket, mert erkölcsileg olyan alacsony szinten áll.

A zajongóknak ugyanúgy nincsen joguk akkora zajt kelteni a saját lakásukban, ami a másik lakásába áthallatszik.

2021. máj. 21. 05:32
 99/195 anonim ***** válasza:
34%
Olyan sok helyen nincsenek tekintettel a nemdohányzókra, szabályok ellenére is, mert büntetést még sehol nem láttam, hogy felüdülés, ha a szomszédok nem dohányoznak.
2021. máj. 21. 07:09
 100/195 anonim ***** válasza:
18%
Anno én is locsolgattam az alattam lévő bagóst, de sokat sajnos az sem ért, bejjebbhuzódott, aztán fujta tovább. Én nagyon utálom őket. Igen, a gyerekvisitás is idegesitő, de az ne jön át annyira és most nincs is errefelé gyerek. De dohányos mindig van. Na meg mikor büdöseket kotyvasztanak. Ugyhogy errefelé sajonos mindig bűz van kb nap nagyrészében lehetetlen friss levegöhöz jutni hányinger nélkül.
2021. máj. 21. 07:12
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!