Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tàrsashàzban erkélyen dohànyzó...

Tàrsashàzban erkélyen dohànyzókról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nekem az,hogy lustàk a méreggel teli seggüket levinni az utcàra,ahol nem fújnàk be màs erkélyére/lakàsàba a 4000 mérgező anyaggal teli füstjüket.

Ki hogy gondolkozik ezekről a szomszédokról?

2021. máj. 19. 15:55
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/195 anonim ***** válasza:
33%

Nem írtam hogy büdös a fajtád kipontozva írtam hogy b.d.s füstös

És azt is írtam hogy soha nem lesz hajlandó felfogni, (nem azt hogy nem lesz képes) hanem hogy nem lesz hajlandó felfogni hogy az ő jogai odáig terjednek ahol a másiké kezdődik és hogy tudván tudja hogy az ő füstje bekeríti más emberek ingatlanát tehát a dolog nem véletlen. És azt is tudja hogy a füst Nem csak azt az embert károsítja aki szívja hanem a passzív dohányosokat is Tehát ez is egy bűncselekmény. És én itt befejeztem mert már írtam hogy jogilag birtokháborításnak számít ha másnak beszennyezi füsttel az ingatlanát de hiába van erről törvény nem lehet érvényesíteni Magyarországon.

2021. máj. 23. 23:28
 122/195 anonim ***** válasza:
65%

De, pontosan azt írtad, hogy a büdös fajtád, sőt a fajtádat többször is leírtad, ami szintén meglehetősen negatív felhangú, normális ember képes kulturáltan is beszélni.

“az ő jogai odáig terjednek ahol a másiké kezdődik”

Ahogy ez tökéletesen ráillik az összes tipikus társasházi problémára is, csak ha a gyerek visítozást vagy éjjeli többszöri bömbölést kell hallgassa a szomszéd, az valahogy nem vált ki ekkora hőbörgést, ott nem kapálóznak azzal, hogy márpedig a gyerekes szülő joga csak addig terjed, ahol a szomszédé kezdődik. A végén kilyukadunk oda, hogy senki nem csinálhat semmit a saját lakásában, mert az valakit úgyis zavarna.

A dohányzó szomszéd meg jó eséllyel elviseli a másik kölkét vagy hogy olyan hangerővel beszélnek, hogy mindent hall vagy azt, hogy a fölötte levő elefántként trappol vagy zenél, ugat a kutyája és társai. Ő is alkalmazkodik.

“tehát a dolog nem véletlen.”

Hát elhiheted, aki rágyújt az nem azzal a feltett szándékkal teszi, hogy jól átmenjen a szomszédhoz és azt zavarja, pusztán a saját lakásában dohányzik.

“az embert károsítja aki szívja hanem a passzív dohányosokat”

Az a füst, ami a szomszédtól átér hozzád, már messze nem olyan tömény és koncentrált, mintha közvetlen melletted szívná valaki és fújná rád a füstöt, a nagyja eloszlik a levegőben. De akkor soroljam, hogy mennyi minden károsítja az embert? Pl a kocsikból ömlő kipufogógáz, a gyárak kéményéből jövő füst, szmog, stb. Akkor gondolom utcára se mész, mert ne tudd meg mennyi karos szart szívsz be közben.

Ja és a stressz is rendkívül káros tud lenni az egészségre, márpedig rohadt idegölő, ha folyamatosan a barom szomszéd trappolását, kiabálását vagy a gyerekének/kutyájának vinnyogását kell hallgasd.

“Tehát ez is egy bűncselekmény.”

:DDDD Hogy mi van?! Neked ezekben valaki segít vagy magadtól sikerül ennyi baromságot összehordani? Ne akarj már jogászkodni, mikor láthatóan halvány lila gőzöd nincs az egészről. Ennek köze nincs a bűncselekményhez, de kérlek tessék, linkeld be nekünk azt a jogszabályt, ami kimondja, hogy saját lakásodban dohányozva, ha a füst kiszáll az ablakon és esetlegesen beszáll máshova (mivel az időjárásra nincs senkinek ráhatása) az bűncselekmény. 🤦🏻‍♀️😅

2021. máj. 23. 23:55
 123/195 anonim ***** válasza:
36%

[link]

"Sokan gondolják úgy, hogy a saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak, mert hát „ne szóljon bele senki”, ha azonban a jog hagyná, hogy ez az elv érvényesüljön, az emberek nem tudnának megélni egymás mellett. Ezért a tulajdonosi jogoknak is van egy korlátja, amelyet a törvény így fogalmaz meg:

a tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné. A tulajdonosnak azt a kötelességét, hogy tartózkodjék más, különösen szomszédai szükségtelen megzavarásától, más joggyakorlásának megsértésétől vagy veszélyeztetésétől: szomszédjognak nevezik."

2021. máj. 25. 06:59
 124/195 anonim ***** válasza:
65%

Áh értem, tehát akkor ha engem zavar a gyerek vinnyogás, akkor majd erre hivatkozva jól az orra dörgölhetem, hogy ne szüljön vagy adja zaciba a kölkét?? Vagy adja menhelyre a kutyát, mert néha ugat? Vagy hogy áthallatszik, ahogyan beszélgetnek, ezért legyenek néma csendben? Vagy átjön a kajaszag, ami bebűzöli a lakásomat, szóvá mától ne főzzön? Így gondoltad? Ez ebben a formában teljesen irreális, túlságosan “nyitott” és saját képre lehet formázni, mert engem ez zavar, őt az zavarja, a harmadik meg amaz és így szép sorban. Aztán a végén ott tartunk, hogy senki nem csinálhat semmit a lakásában, mert az biztosan valakit zavarni fog.

Egyébként egy dohányosnak nem szükségtelen az, hogy rágyújtson, innentől meg értelmetlen az egész. Az, hogy te szükségtelennek érzed, az a te bajod, a másiknak attól még lehet nagyon is szükséges. Ezért mondom, ez a szomszédjog erősen hiányos és kicsit sem jól behatárolt, erre hivatkozva minden és semmi sem zavaró, így egyben.

2021. máj. 25. 09:44
 125/195 anonim ***** válasza:
22%
Az egész napos dohányfüst szükségtelen, és ezért lehet is szólni. Nem elvárható a nemdohányzóktól, hogy ne szellőztessenek egész nap, csak mert mások cigiznek.
2021. máj. 25. 11:20
 126/195 anonim ***** válasza:
70%

NEKED szükségtelen, aki dohányzik, annak pedig az a szükséges, hogy a saját lakásában/erkélyén akkor gyújtson rá, amikor akar. És ehhez akkor is joga van, ha még 46x leírjátok, hogy márpedig nincs. De, van. Szólni szólhatsz persze, csak nem kell meglepődni, ha a másik nem fog a saját lakásában hozzád alkalmazkodni mindenben, ami téged zavar és ugyanúgy cigizni fog.

Az "egész nap" meg bőven túlzás, azért lehet max egész napról beszélni, mert nem egyetlen egy szomszéd dohányzik, de nehogy már arról is ő tehessen, hogy rajta kívül mások is cigiznek.

Aki beköltözik több száz ember közé, az számoljon ezzel is, ahogy azzal is, hogy jó eséllyel lesznek gyerekesek/kutyások és lesznek bizony olyan hangok és zajok, amire rohadtul nem vagy kíváncsi, mégis tolerálni kell bizonyos szintig, mert erről (is) szól a panelélet. Senkinek nem kötelező ilyen helyre költözni, ha nem tudja ezt elfogadni. De egy családi házban is ugyanúgy megvannak a zavaró tényezők, csak ott bográcsolnak és onnan jön a füst vagy a kéményekből. Vagy épp füvet/fát vágnak, udvaron hepajoznak és társai.

Még mindig ugyanez a logika mentén: az egész napos gyerek vinnyogás is szükségtelen és nem várható el a nem gyerekesektől (meg a normális gyerekestől sem), hogy ezt kelljen egész nap hallgatniuk. Kérdezem megint: akkor rendben van, ha megtiltjuk a gyerekvállalást panelban? A meglévőket meg megkérjük, hogy paterolják el a lakásból?? És ez minden többi zavaró dologra pontosan ugyanígy ráhúzható, kezdve a büdös kajától, a kutyaugatáson át az elefánt trappolásig tényleg mindenre.

Azt hiszed egy dohányzó ember soha, semmiben nem alkalmazkodik?! Dehogynem, ő is elviseli, ha bőg a szomszéd kölke vagy ugat a kutyája. Vagy, hogy úgy közlekednek feje fölött a lakásban, hogy remeg a mennyezetük. Vagy, hogy van aki este 11-12-kor még mos és zeng a centritől a lakás. Vagy hogy a szomszédnak az alaphangereje olyan, hogy tisztán érted mit beszél. Vagy hogy a másik zenét hallgat, ami hozzád is behallatszódik. Sorolhatnám még, nagyon hosszú a lista, és ezek mind-mind valós, mindennapi problémák a közvetlen baráti körömből. Igen, azok is toleránsak és alkalmazkodnak bizonyos szintig, akik cigiznek.

2021. máj. 25. 11:57
 127/195 anonim ***** válasza:
78%
Ha valakinek egész nap dohányoznia kell, az függő, a függőség betegség. Vannak dohányzó ismerőseim, nem dohányoznak egész nap.
2021. máj. 25. 12:15
 128/195 anonim ***** válasza:
26%

"Először is semmilyen választ nem töröltettem"

Ahol azt írtad, hogy nem kell kiakadni a cigifüstön, mert a kipufogófüst is körülvesz minket, arra leírtam, hogy ennyi erővel neked se kell kiakadnod, ha nyakon öntenek vízzel, mert zuhanyozni is szoktál. Érdekes módon ez nincs már fent, de persze te nem töröltetsz, nyilván a manók vitték el.

2021. máj. 25. 16:27
 129/195 anonim ***** válasza:
69%

Akkor ismételten: NEM töröltettem semmilyen választ, lévén hogy jelenteni sem tudok semmilyen választ, de ne zavarjon. Nyugodtan mutogass ujjal és vádaskodj alaptalanul, az biztos sokkal célravezetőbb. :)

Aki meg egy kisóvódás szintjén mozog és szerinte az a megoldás felnőtt ember létére, hogy öntögeti a szomszédot, mert csak így képes érvényt szerezni az akaratának (vagyis így se), azzal nincs miről beszélni, mindent el is árult magáról. Aztán majd nem kell csodálkozni, ha a szomszéd is felmegy, jól képen önt egy vödör vízzel és onnantól csak azért is egész nap az erkélyen fog bagózni, illetve minden mással is az idegeidre fog menni.

Aki dohányzik az pont nem azért teszi, hogy mást zavarjon vele, nem áll mögötte szándék, ellenben azzal, aki viszont szándékosan locsolgatja a másik erkélyét. És emiatt viszont ő fogja megütni a bokáját, de csak tessék. Majd mikor kapsz érte egy jó kis pénzbüntit, akkor lehet pislogni. Cigizéstől függetlenül volt az előző albérletünkben egy ilyen suttyó, aki azzal akarta rendszabályozni a szomszédot, hogy folyamatosan öntögette le a vízet meg bedobálta a szemetét minden miatt, ami őt zavarta. Na igen, egészen addig, amíg rendőrséig nem jutott az ügy és szépen meg nem bírságolták. De csak tessék, hajrá, úgyis te fogod a rövidebbet húzni és onnantól garantáltan magadra is haragítod a szomszédot, aki a cigizésen túl valószínűleg minden mással is idegesíteni fog. Sok értelme van valóban.

2021. máj. 25. 16:54
 130/195 anonim ***** válasza:
60%

Jé, te ruhában szoktál zuhanyozni?? Ráadásul az erkélyen? Ilyet se hallottam még. Hagyjuk már ezt a debil dumát.

Ez már tényleg a legalja. Szánalmas, hogy van olyan ember, aki azt hiszi bármit is elér az ilyen gusztustalan viselkedéssel. Aztán persze az ilyen sír a legjobban, mikor "véletlen" pofán verik. Vagy épp megbírságolják.

Igazi felnőtt és érett viselkedés. Nem kell majd csodálkozni, ha cserébe a szomszédod is pont ugyanilyen "érett" módon fog hozzád állni. De ha van esze, nem süllyed le az ilyen taplók szintjére, inkább felveszi, ahogy öntögeti le a vizet és feljelenti, pipa. Az első büntetés után majd elgondolkodik.

2021. máj. 25. 16:59
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!