Tàrsashàzban erkélyen dohànyzókról mi a véleményetek?
Nekem az,hogy lustàk a méreggel teli seggüket levinni az utcàra,ahol nem fújnàk be màs erkélyére/lakàsàba a 4000 mérgező anyaggal teli füstjüket.
Ki hogy gondolkozik ezekről a szomszédokról?
Pfejj de egy ritka gusztustalan lény vagy te 14:29, mert embernek azért nem neveznélek. Komolyan, milyen beteg állat képes ártatlan emberek halálát kívánni, csak mert azok dohányozni mernek a saját otthonukban?! Sőt, vígan vállalja, hogy ő maga ölné meg őket. Hányinger. Egyetlen egy fokkal nem vagy jobb semelyik dohányostól, sőt! Soha nem cigiztem és soha nem is fogok, de ez a tömény rosszindulat, ez valami egészen döbbenetes. Ép elméjű ember nem kívánja a másik halálát ilyen piszlicsáré dolog miatt.
Azt nem tudod csak felfogni, hogy te fogod a rövidebbet húzni azzal, ha “full hangerőn” hallgatod a kis zenéidet, ugyanis ezzel TE sértesz jogszabályt, történetesen csendháborítást követsz el, ami miatt téged fognak megbüntetni és nem a szomszédot. :) Nálunk is volt egy ilyen hasonló mentalitású tapló, aki kb minden szomszédja halálát kívánta, mert azok nem úgy pattogtak a saját lakásukban, ahogy az neki megfelelt volna és azt hitte az üvöltő zenével majd megrendszabályoz bárkit is. Nagyot koppant, ugyanis többen feljelentették csendháborítás miatt, így hat ő húzta a rövidebbet, de meg is érdemelte. Szánalmas, kicsinyes bosszú így vagdalkozni, ugyanis a szomszéd nem azért cigizik, hogy téged mindenáron idegesítsen, pusztán rendeltetésszerűen használja a saját otthonát, míg te szándékosan próbálod őt idegesíteni, mert a saját lakásában nem hozzád alkalmazkodik minden téren. Szomorú, hogy ennyi rosszindulatú ember van. De azt nem szabad elfelejteni, hogy nem csak te, hanem a szomszéd is tud ám téged idegesíteni, egy örökös szomszédháború pedig sehova sem fog vezetni.
Nekem alsó szomszédom dohányos. Baxik rám, kértem már, hogyha cigizik az erkélyen, kopogjon már fel, mert home office dolgozom, és bizony szeretném a tiszta kinti levegőt szívni nyáron jó időben a panelban nyitott erkély ajtónál. Nem kopog fel, azzal érvelve, hogy akkor 40-50 percenként mindig kopácsoljon egyet-kettőt? Mintha amúgy rohadtul megerőltető lett volna neki. Ezzel a szomszéddal más gondok is vannak amúgy, most nem térnék ki rá. Korábban viszont jó volt a viszony, de az is inkább annak köszönhető, hogy én voltam bizonyos dolgokban elnézőbb.
Ő az a munkás típus, egyszerűbb, prolibb sajna. Nagyon hangosan hoborog mindig. Ezért is szóltam már neki.
“szeretném a tiszta kinti levegőt szívni nyáron jó időben”
Azért itt hangosan felnevettem.. Tiszta levegő? Na ne. És attól lesz “nem tiszta”, hogy a csúnya szomszéd rágyújt? Elárulom, az a levegő sem tiszta ám, amit szellőztetés gyanánt beengedsz a lakásba, sőt! Sokkal, de sokkal szennyezőbb dolgok keringenek a levegőben egy kis cigifüstnél, hogy ne menjünk messzire elég megnézni mennyi autó löki ki magából ki a koránt sem tiszta kipufogógázt vagy pl ott van az ipari légszennyezés, ami szintén minden, csak nem tiszta.
Ez nem gyenge érvelési technika, ezek a TÉNYEK. Elég szomorú, ha valaki olyan szinten mozog, hogy “amit nem látok és érzek, az nincs, minden más meg gyenge érvelés”….
Itt max neked van gyenge érvelési technikád, vagyis pontosabban neked nincs is semmilyen a fent említett “ha nem látom és érzem, akkor nincs is” dolgon kívül.
Attól még, hogy te kis városban laksz, ugyanúgy közlekednek az autók és bocsátják ki magukból a kipufogógázt, a levegő ugyanúgy nem tiszta, sokkal károsabb anyagok keringenek benne a cigi füstnél, de ezt láthatóan sokaknak nagyon nehéz felfogni.
Szóval egy tény - mert hogy az, hogy rengeteg autó közlekedik nap, mint nap és szennyezi a levegőt az bizony tény - az nem más, mint egy gyenge érvelés? Ez igen, egyesek tényleg félelmetesen buták. Azt hiszed, ha valamit nem érzel közvetlen az ablakodnál, akkor az nincs? Az nem létezik? Kemény.
"ugyanis a 3.on lakom"
:DDD Ne már, ez komoly? Azért, mert a harmadikon laksz, akkor hozzád máris nem száll be az a levegő, ami meg van spékelve kipufogógázzal meg egyéb légszennyező anyagokkal? Oké, maradj ebben a tudatban és hidd nyugodtan azt, hogy te aztán "tiszta" levegőt szívhatnál, ha a csúnya szomszéd nem cigizne. A cigi a legkevesebb, mint itt többen leírták már, ennél milliószor szennyezőbb dolgok is belekerülnek a levegőbe, aztán mégsem megy senki hisztizni, hogy szüntessük be a földi és a légi forgalmat is pl.
Ha minden dohányzó ilyet használna, egyáltalán nem zavarna, hogy dohányoznak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!