Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tàrsashàzban erkélyen dohànyzó...

Tàrsashàzban erkélyen dohànyzókról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nekem az,hogy lustàk a méreggel teli seggüket levinni az utcàra,ahol nem fújnàk be màs erkélyére/lakàsàba a 4000 mérgező anyaggal teli füstjüket.

Ki hogy gondolkozik ezekről a szomszédokról?

2021. máj. 19. 15:55
 171/195 anonim ***** válasza:
34%
Elegem van belőlük..
2021. júl. 18. 20:17
 172/195 anonim ***** válasza:
61%
Semmit, magánügyük plusz a saját otthonuk, joguk van rágyújtani.
2021. júl. 18. 21:04
 173/195 anonim ***** válasza:
74%

10:32

Abban igazad van, hogy nem csinálhat azt amit csak akar, de dohányoznia pl. pont szabad akár a nap 24 órájában megállás nélkül.

2021. júl. 19. 10:34
 174/195 anonim ***** válasza:
63%

173 Mondja ezt az, akinek a szimpla értő olvasás sem megy….🤦🏻‍♀️

Itt max te vagy az 1 bites, ugyanis egy árva szóval nem írtam, hogy azt csinál, amit akar, mert nem. Viszont cigizni pont akkor cigizik, amikor éppen kedve támad, ahhoz ugyanis pont minden joga megvan! Tetszik, nem tetszik, ez van.

2021. júl. 19. 10:40
 175/195 anonim ***** válasza:
31%
Azért a békés együttélést pont akadályozza a nonstop dohányzás, szóval a dohányzóknak is illik konpromisszumot kötni, ha társasházban élnek. Aki csak azt szajkózza, hogy a saját lakásában azt tesz, amit akar, az ne társasházban éljen. A nemdohányzók is kénytelenek alkalmazkodni, szívni a nemkívánt füstöt, de ne kelljen ezt a nap 24 órájában, alkalmazkodjon a dohányos is.
2021. júl. 19. 10:43
 176/195 anonim ***** válasza:
63%

Még mindig nincs szó arról, hogy azt tesz amit akar. De cigizni pont szabad.

Kompromisszumot kötni lehet. Csak eddig arról szó sem volt, csak a dohányosok szidalmazása és vízzel eláztatása és hasonlók jelentek meg.

2021. júl. 19. 10:47
 177/195 anonim ***** válasza:
25%
Na, ne forgasd ki azért a dolgokat, én egy másik hozzászóló vagyok, nem az, aki ekézi a dohányosokat. Én kompromisszumot várok el. Nem akarok egész nap cigifüstöt szívni, és nekem ehhez ugyanúgy jogom van, mint a dohányzóknak dohányozni. Szóval ha én elviselem a dohányfüstöt, mert ilyen lakásra van pénzem, akkor a dohányos is legyen szíves alkalmazkodni, és ne dohányozzon egész nap, csak mert neki sincs pénze másféle lakásra.
2021. júl. 19. 10:49
 178/195 anonim ***** válasza:
61%

Oké nem forgatom ki. De akkor te se írd, hogy azt hiszi azt tesz amit akar.. stb

Tárgyald le vele. Ha értelmes ember akkor lehet vele beszélni, feltéve ha a másik felet is értelmes ember képviseli. De arra készülj fel, hogy előre nem fogja tudni megmondani, hogy mikor akar majd rágyújtani a nap folyamán. Azért ez nem varázsütésre szokott menni, hogy most szabad akkor hajrá.

Ha kimegy az utcára és onnan fújja be a szél a cigifüstöt? Akkor menjen ki a városból?

2021. júl. 19. 10:54
 179/195 anonim ***** válasza:
55%

Erősen kétlem, hogy bárki egész álló nap, a nap 24 órájában otthon lenne és megállás nélkül csak cigizne. Az emberek nagy többsége eleve 8-10 órákat dolgozik, hogy csak egy példát mondjak. Egyébként meg a dohányzás számos helyről ki van már tiltva, minden benti térből, sőt bizonyos épületek, buszmegek stb-k 5-10 méteres körzetéből is, tehát nem értem miért még mindig a nem dohányosok rinyálnak, miközben még mindig ők vannak előnyben.

Egyébiránt nem tudom honnan jön a feltételezés, hogy egy dohányos nem alkalmazkodik, ugyanis egy panelban mindenki alkalmazkodik bizonyos szintig, mert az egyiknek a kutyája ugat, a másik trappolva közlekedik, a harmadik rock zenét hallgat, a negyedikednek a kölke vinnyog, az ötödik meg valami bűzös kaját főz, aminek a szaga meg lehet épp a dohányos lakását tölti meg. Tehát de, a dohányos is kénytelen alkalmazkodni számtalan dologban, abszolút érthető, ha a saját otthonában nem pl engedélyt kérve vagy előzetesen egyeztetve a szomszéddal akar rágyújtani. Ugyanilyen alapon a dohányos is mondhatná, hogy nem kell panelba költözni, aki nem bírja, hogy nem fog mindenki hozzá igazodni. Hisz egy olyan helyen, ahol több százan laknak elég nagy az esély, hogy lesz legalább egy dohányos ember.

De érdekelne mi lenne a kompromisszum, ugyanis a dohányos nem időre cigizik, tehát azt nem fogja tudni neked megmondani, hogy ekkor és ekkora fogok cigizni.

2021. júl. 19. 10:56
 180/195 anonim ***** válasza:
61%
Én csak azt nem értem (nemdohányzóként sem), hogy ugyan miért költözik valaki úgy társas házba, ha nem bírja elviselni az azzal járó esetleges kellemetlenségeket? Nem kell ezzel kapcsolatban semmiféle kompromisszum, mert a dohányzónak joga van az erkélyen szívni, az az ő tulajdona. Más életvitelébe beleszólni viszont senkinek semmi joga. A nemdohányzónak is joga van nem más füstjét szívni. Az a megoldás, hogy nem a másik szabad embert korlátozza, hanem ő megy el, ha zavarja valami. Mert a hülye sem marad ott, ahol nem jó neki. Nem hiszem, hogy bonyolult.
2021. júl. 19. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!