Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Tàrsashàzban erkélyen dohànyzó...

Tàrsashàzban erkélyen dohànyzókról mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nekem az,hogy lustàk a méreggel teli seggüket levinni az utcàra,ahol nem fújnàk be màs erkélyére/lakàsàba a 4000 mérgező anyaggal teli füstjüket.

Ki hogy gondolkozik ezekről a szomszédokról?

2021. máj. 19. 15:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/195 anonim ***** válasza:
37%
Ez az autótéma valami becsípődésük a cigiseknek, pedig semmi köze a kettőhöz egymásnak. Az autó egy használati tárgy, beülsz, elmész valahová, van neki haszna. A cigit a szádba veszed, büdös, aztán végigég, ennek mi értelme?
2021. máj. 19. 22:12
 22/195 anonim ***** válasza:
36%

Na nehogy már ne nyissam ki az ablakom szellőztetni, mert meg kell fulladni a szomszéd bagójától! Szellőztetni szükséges, dohányozni nem és punktum. Csukja be az ablakát ő, amig szívja.

Különösen azért idegesít, mert migrénem van tőle. A túl erős szagokat nem bírom. Hányingerem, fejfájásom van tőle. Felőlem a seggébe is dughatja a csikket, amig nem érzem a szagát, addig nem zavar .

2021. máj. 19. 23:07
 23/195 anonim ***** válasza:
67%

Hogyne lenne köze, ti nyervogtok azon, hogy jaj de káros és büdös. Hát megsúgom, az autóból áradó kipufogógáz százszorta károsabb, nem csak az emberre nézve, hanem a környezetre is. És nem, autóba ülni sem szükséges, épp csak kényelmesebb. Ha nem cigizel, akkor nyilván számodra nincs értelme, aki meg dohányzik, az el tudja dönteni saját maga, hogy számára mi haszna van, nem a te bajod, se tiszted ezt megállapítani.

"Na nehogy már ne nyissam ki az ablakom szellőztetni"

Ugye megvan, hogy ugyanezt a dohányos is mondhatja? Ez oda-visszaműködik ám. Na nehogy már ne gyújthassak rá a saját otthonomban, ne nehogy már ne nyithassam ki az ablakom stb stb. Az erkély is a lakás RÉSZE, pont ugyanannyira, mint a konyha vagy a nappali vagy bármelyik másik szoba, úgyhogy de, ott is nyugodtan rágyújthat, ha neked ez nem tetszik, akkor pedig be lehet csukni az ablakot arra az öt percre. Mást meg az zavar, ha a szomszéd kiül dumálni a teraszra. Megint mást meg a gyerekvonyítás, akkor rendben van, ha betiltjuk a teraszon való bárminemű hangoskodást, max néma csendben lehet ülni és azt mondjuk a szomszédnak, hogy ugyan ne vállaljon már gyereket, mert engem idegesít? Inkább érzem pár percig a bagófüstöt, semmint naphosszat hallgassam akár évekig, ahogy a szomszédban bömböl meg hisztizik a kölök. Aztán mégsem érdekel senkit, hogy engem ez zavar, a másikat meg amaz zavarja. Az ablakomat akkor nyitom ki, amikor akarom, pont úgy, ahogy az is, aki cigizik. A teraszomra is akkor megyek ki, amikor akarok, pont ahogy a dohányos is és törvényi kereteken belül azt csinálok ott, amit akarok. És ez a jog nem csak engem illet meg vagy téged, hanem azt is, aki dohányzik. Tetszik, nem tetszik. Nem fog a világ hozzád meg a migrénedhez alkalmazkodni. Mindenki tudna valamit mondani, amitől fejfájást kap vagy amitől stresszes, ideges lesz, pl a szomszéd úgy trappol a lakásban, mint egy elefánt, a másik alaphangon úgy kommunikál, ahogy más kb ordítani szokott stb, hosszú a lista. Akinek ennyire baja van egy kis dohányfüsttel, az költözzön családi házba vagy tanyára. De az ilyen ott is talál valamit, amibe beleköthet, mert ott meg a grillezéskor jön át a füst és büdös lesz a frissen mosott ruha vagy ha a szomszéd begyújt a kazánba minden szarral, akkor meg az ömlik át, vagy ha épp disznót/tyúkot/nyulat tart, akkor meg a trágyaszagot fogod érezni. Az állandó fűnyírásról, fűkaszázásról, flexelésről, favágásról és társairól meg ne is beszéljünk.

2021. máj. 19. 23:25
 24/195 anonim ***** válasza:
31%

Nincs autóm, és nem is ez volt a téma. Ha valaki úgy állna be az autójával, hogy az ablakomon árad be a kipufogógáz, azért is szólnék.

Ha az erkély ugyanúgy a lakásod része, mint a nappali meg a konyha, akkor miért nem cigizel a nappaliban meg a konyhában? Ja, odabent te se akarod szagolni, de másnak azért legyen kötelező...

A gyereket normális ember neveli, és akkor nem vonyít.

Ha ennyire zavar téged, hogy közösségben tekintettel kell lenni másokra is, te költözz tanyára, ne a normálisnak kelljen félóránként beszedni a száradó ruháit öt percre, mert neked mindenképpen muszáj kátrányt szívni a tüdődbe, és ezt csak ott vagy képes megtenni.

2021. máj. 19. 23:40
 25/195 anonim ***** válasza:
56%

Áh értem, tehát a kipufogógáz csak akkor káros, ha közvetlen az ablak alatt járatják azt a kocsit. Oké. :D És te még ezért is kiszólnál. Te tényleg el vagy tévedve, ha azt hiszed neked jogod van mindenkit megrendszabályozni és elvárhatod, hogy mindenki hozzád idomuljon. Maradjunk annyiban, hogy nem én hőbörgőm azon, hogy milyen káros a cigi és nem is a dohányosok szoktak azzal jönni, hogy azért nyitják ki az ablakot, hogy friss levegő jöjjön be, miközben az a "friss" levegő meg van spékelve egy nagy adag kipufogógázzal meg még jó néhány egészségre ártalmas szarral.

"akkor miért nem cigizel a nappaliban meg a konyhában?"

Először is, nem dohányzom, másodszor miért te akarod megmondani másnak, hogy hol cigizzen vagy hol ne cigizzen?! Ilyen alapon te miért nem teregetsz a nappaliban vagy a hálóban? Te nem csak azt akarod megszabni, hogy ne dohányozzon senki a saját erkélyén, hanem azt is, hogy az ablakát mikor nyissa ki, mert neked az sem felel meg, ha a lakáson belül gyújt rá valaki, de nyitott ablakkal. Ne vicceljünk már. Azért gyújt rá a teraszán, mert ahhoz van kedve, mert ott akar leülni egy csésze kávéval vagy tudom is én mivel és ott akarja elszívni a cigijét, na azért. Azért van a terasza, hogy használja. Te teregetésre használod, más meg cigizésre, megint más meg dumálásra, megint más meg zenehallgatásra. Nekik sincs közük ahhoz, hogy te mit csinálsz az erkélyeden és biza neked sincs közöd ahhoz, hogy ők mit csinálnak. Lehet ezen nyugodtan háborogni, akkor sem mondhatod meg, hogy rágyújthat-e a szomszéd a teraszon vagy sem.

"a ennyire zavar téged, hogy közösségben tekintettel kell lenni másokra is"

És ez ismét mondható a másik oldalról is. Ha ennyire zavar a cigifüst és ennyire képtelen vagy beletörődni, hogy nem a te igényeid és rigolyáid szerint fog élni több száz ember, akkor fogod magad és elmész tanyára. Te azt várod el, hogy hozzád igazodjon mindenki mindenben, ami téged éppen zavar, ez mióta minősül annak, hogy tekintettel vagy másokra? Mert ez messze van attól. Lehet mást meg te zavarsz, aztán ő még sem megy verni a tam-tamot, hanem alkalmazkodik.

2021. máj. 20. 00:01
 26/195 anonim ***** válasza:
37%

A kipufogógáz is káros, de kocsira szükség van, bagóra meg nincs. Egyébként a kipufogó fele annyira sem büdös, mint a cici, kb azonnal eloszlik a szaga. De ha lemegy a szomszéd bagózni, kb egy órán át szagolhatom.

Laktam tanyán, a szomszédék teheneket tartottak, hát azok sem voltak olyan büdösek!

2021. máj. 20. 06:27
 27/195 anonim ***** válasza:
58%

A kipufogógáz sokkal károsabb, akarod mondani. És NEKED lehet nincs szükséged cigire, másnak meg van. Nem a te dolgod megállapítani kinek, mire van szüksége. Mondtam már: autóra sincs szükség, elég sok ember elél nélküle is, épp csak kényelmesebb.

Érdekes én 2 percig sem érzem a cigi füstöt, lévén hogy nem az én lakásomban állva cigizik a szomszéd és mire elszáll hozzánkig a füst, addigra bőven eloszlik a nagyja a levegőben.🤷🏻‍♀️

Én pedig falun laktam és sokkal jobban irritált az állandó trágya szag meg télen a kéményekből kiömlő koromfekete füst (mivel minden szart elégettek), mint a panelban a cigi füst.

Na meg ahogyan már írta valaki: sokakat rettenetesen idegesít a neveletlen kölkök sikítozása, mégsem megy át hepajkodni senki a szomszédnak, hogy ne szüljön gyereket. Hisz gyereket szülni sem szükséges panelba, főleg hogy így is túlnépesedés van, mégis vérig lenne sértődve mindenki, ha a szomszédja ezzel menne át hozzá.

2021. máj. 20. 08:47
 28/195 anonim ***** válasza:
45%

Nekem fura, hogy a dohányosok nem akarják zárt szobában elszívni a cigit... ha szerintük büdös, akkor miért szívják? Ha szívják mert nem büdös, akkor miért zavarná őket a szobában?

Nem piszkálódásnak szánom, csak nekem tényleg érthetetlen.

És még mielőtt megkapnám, hogy valamiféle elvakult antidohányos vagyok: pipát szoktam szívni, nem tartom büdösnek (nyilván máskülönben nem szívnám), épp ezért nem zavar a lakásban sem a szaga.

Mások miért szívnak olyasmit, amit ők maguk undorítónak, büdösnek találnak?

2021. máj. 20. 10:05
 29/195 Tepfal ***** válasza:
63%
#28: "Nekem fura, hogy a dohányosok nem akarják zárt szobában elszívni a cigit... ha szerintük büdös, akkor miért szívják? Ha szívják mert nem büdös, akkor miért zavarná őket a szobában?" - Engedd meg, hogy egy párhuzammal éljek. Ha pörköltöt főzöl, utána miért szellőztetsz? Ha szereted a pörköltöt, akkor miért zavar, hogy a szaga beleszáll a ruháidba, megáll a lakásban?
2021. máj. 20. 11:58
 30/195 anonim ***** válasza:
36%

Épp ez az, a lakásban főzöm az ételeket. Ha zavarna a szaga, bográcsoznék odakint. Aminek gyűlölöm a szagát, azt nem készítem a konyhában, még szellőztetés mellett sem, pont azért mert gyűlölöm a szagát. Pont erről beszélek.

2021. máj. 20. 12:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!