Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért utálják ilyen sokan a...

Miért utálják ilyen sokan a gyerekeket?

Figyelt kérdés
Engem személy szerint idegesítenek, nem tudom megmondani, miért. De ha csak egyre is ránézek, már tiszta ideg leszek és haragszok rá. De miért lehet ez? Az az érdekes, hogy másokon is észrevettem ugyanezt, hogy utálják a gyerekeket. Amúgy nő vagyok.

2015. máj. 14. 21:38
 161/181 anonim ***** válasza:
0%

Én teljesen nyugodt vagyok:-)

Viszont nem láttam olyan érvet, ami megcáfolta volna az állításom általános igazságtartalmát. Ti.

"...hogy aki nem tesz bele a közös befektetésbe, annak a haszonból sincs joga részesülni? "

Prüszkölni meg lehet akárkire és akármire, a gyerekekre, az anyákra meg a holdra ugató kutyákra is. Itt mindenki azt ír, amit akar:D

2015. máj. 17. 17:13
 162/181 anonim ***** válasza:
91%

Mennyit tudtok még pörögni egy kérdésen?:D Hogy mindkét oldal lepontozhasson, szerintem senkinek nincs igaza.

1. Butaság kijelenteni, hogy valaki nem szereti a gyerekeket, mikor csak a szülők hibájából félrenevelt gyerekeket nem szereti. Mintha azt mondanám, nem szeretem az állatokat, mert nem szeretem a kígyókat. Lehet, hogy a jó gyerekek sem érdeklik különösebb az embert, de utálni őket pszichológiai probléma. Mint a félelem a gomboktól..

2. A nyugdíjat ne keverjük ide. A ledolgozott munkabérből vonja az állam, nem a gyermekek után járó juttatásból, úgyhogy az jár, már az életed során befizeted saját magadnak. Hogy az állam közben hova sakkozik, kinek adja kölcsön (a mostani nyugdíjasoknak), az érdektelen, mert ez egy hosszú lejáratú kölcsön, ami visszajár a befizetőnek. A nyugdíj egy előre befizetett szolgáltatás, amit ráadásul nem is tud mindenki igénybe venni.

2015. máj. 17. 17:15
 163/181 anonim ***** válasza:
100%
A közösbe betenni mit jelent? Aki szül? És aki szült, de örökbe adta? Aki nem szült, de nevel? A férfiak? Minél több nőtől vagy gyereke, annál több nyugdíjat kap?
2015. máj. 17. 17:19
 164/181 anonim ***** válasza:
100%

Mert erre mit lehet mondani? Csak ezt a kettőt:

1, nem kérek a haszonból. Nem értek a nyugdíjhoz, fiatal vagyok, le lehet róla mondani? Megyek aztán lemondok róla, akkor boldog leszel? xD

2, nem csak a gyerekek csinálásával adunk hozzá a közöshöz. Szerinted az nem vesz ki a közösből amíg te a gyerekeidet neveled? Talán csak azt adod vissza amikor felnőnek amit kivettél. Vagy talán amit te kiveszel, azt én rakom vissza azzal amennyivel többet dolgozok amiért nincs gyerekem. Ha körülnézel, rengeteg ember van a világon, aki rengeteget adott a tudománynak, az embereknek, stb és nem lett utódja. Gondolom ők sem érnek semmit, és sajnálnád tőlük a nyugdíjuk. De persze tudom, ez mind hülyeség és szentségtörés és csak neked van igazad ott a magas lovadon. :):)

2015. máj. 17. 17:23
 165/181 anonim ***** válasza:
0%

163-as, itt már az anyákkal is baj van:-) A nyugdíjjal valóban így kéne, hogy legyen, de te is tudod, hogy nem így van, irgalmatlan befektetés kéne a nyugdíjrendszerbe ahhoz, hogy helyrebillenjen, ezt viszont csak újabb hitelből oldhatná meg az állam.

Ami számomra a legmegdöbbentőbb az egész kérdésben, hogy ilyet ki lehet írni, és jellemzően mindenkit, aki nem így érez, lepontoztak, viszont ha ugyanezt nem a gyerekekre, hanem pl. a melegekre, romákra, zsidókra stb. írja ki valaki, pillanatok alatt törlik a kérdést, vagy ha nem, éppen fordítva történik a válaszok értékelése, nagyon helyesen. Miért van az, hogy a gyerekek mint csoport, nem élveznek ugyanolyan jogot a toleranciára az itt válaszolók körében, mint bármelyik kisebbség?

2015. máj. 17. 17:30
 166/181 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem nem utálják sokan a gyerekeket, sokan közömbösek, sokan szeretik, sokan csak a sajátjukat szeretik vagy fogják. És van egy kis réteg, akiknek inkább valami bajuk lehet, amit épp a gyerekeken vezetnek le.
2015. máj. 17. 17:31
 167/181 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még egy meleg vagy zsidó sem okozott gondot soha az életemben, nem alázott meg, nem bántott azzal az érvvel, hogy neki joga van hozzá mert meleg/zsidó. És nem folynak a csapból is zsidók meg melegek. Ellenben a családot és a gyerekeket mindenhol nyomatják. Tudom, családosként te biztos nem így látod ezt, mert még többre és jobbra lenne szükséged, vagy csak nem veszed észre mert természetes számodra, de sajnos így van. Akinek nincs gyereke és nem érdekli a téma az megőrül, hogy akármerre fordul, nyomják a p*fájába a gyerektémát meg a családot, az állam, a tv, a rádió, a plakátok, a bolt stb.

Ha meg a romákról írnak ki kérdést, akkor ugyanúgy elmondom ott is a rossz tapasztalataim.

2015. máj. 17. 17:35
 168/181 anonim ***** válasza:
21%

165: ne keverd össze a gyerekcsinálást a gyerekneveléssel, az utóbbi a lényeg. Semmivel sem dolgoztam/dolgozom kevesebbet annál, aki nem nevel gyereket.

Amúgy nem én ültem fel a magas lóra, viszont nem hagyom szó nélkül, ha az anyákat és a gyerekeket en bloc, általánosítva szidják, pláne olyanok, akik nem akarják a gyereknevelést vállalni pluszként az életükbe, és gőzük sincs az egészről. Aki a hivatása miatt nem teszi, oké, de nem hiszem, hogy itt bárki is közel lenne a rák ellenszerének, a globális gazdasági problémák megoldásának vagy az örök fiatalság titkának feltalálásához.:D

2015. máj. 17. 17:38
 169/181 anonim ***** válasza:
100%
És a toleranciára a gyerek nélküliek/gyereket nem akarók is ugyanakkora jogot élveznek. De a szülők csak elvárják, vissza már nem adják többségében.
2015. máj. 17. 17:39
 170/181 anonim ***** válasza:
79%

Dehogynem dolgoztál kevesebbet. Hacsak nem mentél vissza 6 hét után azonnal. És akkor én sem érek / teszek hozzá kevesebbet csak azért mert én más utat választottam, na?

Ha pl. ne adja a jó isten még véletlenül se, elhalálozik a gyereked mielőtt megtermelné a nyugdíjam, akkor meglincselhetlek, hogy miként képzeled a jogaid, mikor nem raktál be a közösbe? Akkor hirtelen ugyanolyan értéktelen leszel, aki semmit sem rakott be a közösbe csak kivett?

Mi van ha a te gyereked nem akar gyereket? És ne gyere azzal, hogy az nem történhet meg veled, mert neked kell jobban tudni, hogy egy embert nem lehet ilyen mértékben befolyásolni... Akkor neki is megmondod, hogy nehogy jogod formáljon majd a haszonra? :)

Mi a helyzet azokkal akiknek egészségügyi okokból nem lehet gyerekük? És itt most NEM számít az akarat, meg a tolerancia, most (hiszen te vetetted fel) pénzről meg haszonról beszélünk! Teljesen mindegy, hogy valaki azért nem rak a közösbe mert nem tud gyereket szülni, vagy mert nem akar. A haszon ugyanúgy hiányozni fog.

2015. máj. 17. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!