Miért érzik egyesek hatalomnak, ha egy életre megvonják magukat a másiktól?
Duplán is sikerült meglepődjek:
Amikor azt írtam, hogy sok értelmes válaszra nem számítok, azt hittem túloztam. Döbbenten vettem tudomásul, hogy még szerényen is fogalmaztam. :(
Nincs böffemény szó (bár szerintem vagy értetted mit akartam ezalatt érteni, vagy nem akartad érteni), de legalább adtam valamit, amibe jogosan is beleköthetsz. Bár elég kevéske ez így.
A másik. Volt egy bepróbálkozás a válaszok sorszámával is, amibe beleszaladtam (háromból egy bepróbálkozás részben sikerült, hurrá), ezért most bemásolom magát a választ, amivel egyet értek:
15/49 anonim ***** válasza:
"Vagy az van, hogy megunja a személyedet és generál egy mondvacsinált okot, amiből vérbajos sértődést táplál.
Vagy eltiporják az életben mindenütt és önigazolásból így vezeti le rajtad. Csak ez a kettő, semmi más.
Kérdező, te tartanád a kapcsolatot olyannal, akivel van egy olyan problémád, amin nem tudtok javítani?
(#50)
Csak azért kérdezem, mert sokan a kettő közt nem látnak különbséget, sőt az utóbbit bele látják (vagy bele akarják látni az előbbibe), pedig nem ugyanaz a kettő, gondoltam szólok. :)
Az előbbivel nem, az utóbbival igen.
Mindenki tisztában van a különbséggel, ugyanakkor az is érthető (szerintem), ha valaki nem akar olyasmibe időt ölni, aminek a sikere nem garantált. Mint írtam, nindenki ideje véges, nem feltétlenül rossz kapcsolatok erőltetésével kéne tölteni azt.
A kérdésedet egy konkrét eset inspirálta?
(#50, #53, #55)
A kérdező teljesen jogosan teszi fel a kérdést. Mi az, hogy nem jár alanyi jogon az, hogy foglalkozzon veled valaki? Ha idegenek vagytok és te nem szeretnél ismerkedni, akkor jogod van elutasítani természetesen, de mivel itt kapcsolat megszakításról van szó, így totál más a szitu.
Egy barátságban a két ember azért van benne, hogy beszéljenek egymással. Pontosan ez a célja, ez a lényege. Amennyiben ezt megszakítod, akkor igenis megvonsz a másiktól valamit, a barátságot. És igen, ezt meg lehet tenni, és igen, következmények nélkül. Nincs ez szabályozva, hogy na most akkor ezért bűnti jár, vagy bármi ilyesmi. Ez szimplán emberiség. Ennyivel tartozol a másik félnek, mert jobb ha tőlem tudod, nem csak te áldoztad rá azt az időt, amíg azért mégiscsak jó volt vele beszélni, mert épp nem volt más, hanem ő is. Neki is van benne ideje és energiája, két ember kellett hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!