Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzik egyesek hatalomnak...

Miért érzik egyesek hatalomnak, ha egy életre megvonják magukat a másiktól?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, amikor durva és jogos okai vannak, hanem ilyen mondvacsinált, öncélú, önkényes, önérdekű, önkényelmű okokból.
2023. máj. 18. 18:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/173 anonim ***** válasza:
98%
Nem igazán értem, hogy jön ide a "hatalom". Szerintem is teljesen természetes, hogy a kártékony embereket eltávolítjuk az életünkből. Ha valaki túlságosan megbántott, túl nagy kárt okozott stb, nem vagy köteles új esélyt adni neki. Ha akarod, akkor megteheted, de nem kötelező.
2023. máj. 18. 18:58
 12/173 anonim ***** válasza:
98%
Senkinek nem kötelező kibékülnie valakivel. Ha ezt valaki nem fogja fel, akkor tök jogos a mindenhol tiltás és ignorálás. Ezt nem csak érzi hatalomnak az ember, hanem valóban mindenkinek megvan ez a hatalom amivel nyugodtan élhet. Nem komplexusból, hanem mert nem akar veled foglalkozni, ennyi.
2023. máj. 18. 18:58
 13/173 A kérdező kommentje:

Mondom köszönöm a válaszokat, megértettem.

Téma lezárva.

2023. máj. 18. 18:59
 14/173 anonim ***** válasza:
94%

1es vagyok

Jaértem

Hát őőő nézd, szerintem ez ritkán ered komplexusból vagy ilyesmi.

Ha te normális vagy és felmerül eg ykonfliktus és ő letilt és elzárkózik, akkor az lehet egy rossz konfliktuskezelési metodika.

De a legtöbb esetben ez csak rövid ideig tart és aztán utána megtörténik a normális kommunikáció. Vagy legalábbis egy próbája.

A másik lehetőség az, hogy toxikus vagy. VAGY ő toxikusnak érez téged. De a kettő szinte ugyanaz, hisz az embernek észre kell vennie, ha amásik bántódik általunk.

Ebben az esetben tulajdonképpen nincs mit megbeszélni, meg akarja védeni magát tőled. A konfliktus eredője nem egy téma, hanem a te szeméyled. Ebben az esetben szinte kizárt, hogy feloldják a tiltást.

Persze kamaszként, amikor az ember lobbanékony, hajlamos az ember egyfajta kivonulásra használni. De ez csak az első lehetőségben írt rossz konfliktuskezelési metodikát jelenti, semmi egyebet.

Kétlem, hogy bárki hatalomként meg kontrollként élné ezt meg. Ahhoz az kéne, hogy bármi öröm származzon a tiltásból, de általában pont negatív érzelmek kapcsán történik. Egy összeveszés, egy bántás, sérelem stb...

2023. máj. 18. 18:59
 15/173 anonim ***** válasza:
18%

Vagy az van, hogy megunja a személyedet és generál egy mondvacsinált okot, amiből vérbajos sértődést táplál.

Vagy eltiporják az életben mindenütt és önigazolásból így vezeti le rajtad. Csak ez a kettő, semmi más.

2023. máj. 18. 19:02
 16/173 anonim ***** válasza:
90%

Itt van a művészúrtól egy másik magasröptű kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Gyakorlatilag ugyanazt tolta ott is , mint itt.

2023. máj. 18. 19:06
 17/173 A kérdező kommentje:
Hitelesebb lennél ha inteligens ész érvekkel mondanál ellent, nem hisztis sértett személyeskedéssel. Magadat égeted vele, nem engem.
2023. máj. 18. 19:08
 18/173 anonim ***** válasza:
97%

Kamaszkoromban egy barátnőmmel néha örök haragot tartottunk - pár napig.

Felnőttként meg tényleg van (vagyis inkább volt) pár olyan ember az életemben, akikkel remélem, hogy többé nem találkozom, vagy ha igen, akkor maximum idegenként tekintünk egymásra. Mert kártékony emberek, túl sok kárt okoztak.

A másik, hogy lehet, hogy ami az egyik félnek mondvacsinált ok, vagy annak állítja be, az a másik félnek teljesen jogos ok a kapcsolat megszakítására.

Ha pedig valóban egy mondvacsinált okról van szó, akkor az tényleg egy rossz konfliktuskezelési stratégia.

2023. máj. 18. 19:08
 19/173 anonim ***** válasza:
92%

"Hitelesebb lennél ha inteligens ész érvekkel mondanál ellent, nem hisztis sértett személyeskedéssel. Magadat égeted vele, nem engem."

"Téma lezárva"

2023. máj. 18. 19:12
 20/173 anonim ***** válasza:
68%
Én is így szoktam akiknek már nem érdekel a társasága. Ha kérdezi mi bajom azt mondom semmi. Ha akadékoskodik akkor üldözési mániás.
2023. máj. 18. 19:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!