Tényleg nem akarnak a fiatalok családot?
"30 évesen meg az lesz, hogy nincs partner. "
Szerencsére elmúltam már 30. Anyám 56 (!) évesen vált el a bántalmazó apámtól és 62 évesen jött össze a mostani élettársával. Ezek után olyan magasról leszarom azokat, akik 30 éves korában temetik az embert, hogy csak úgy koppan, már bocs. :D A gyerekkel meg nem kell jönni, számomra értéktelen cél.
Részben igazad van, igaz én nem vagyok gyerek ellenes (utáló meg pláne nem, mert sokat vigyáztam az unokahúgomra:)
Család ellenes se vagyok, viszont még legalább 5-10 évig "ki szeretném élni magam" vagy ahogy te fogalmaztál a hobbijaimnak élni.
Párkapcsolatot szeretnék, és valószínűleg lesz is, de nem szeretnék abba a hibába esni mint pl a testvérem hogy 1-2 év együttlét után gyereket vállaltak, és utána rá nem sokara meg szétmentek....sajnos sok ilyen gimis ismerősöm van aki hasonlóan járt.
Az meg hogy ki hol él, teljesen egyén-és anyagi dolgok függvénye.
Undorító ahogy a gyerekvállalást minősítik itt egyesek.
‘Lefialok’ meg ‘öltöztessek babákat agysorvadva’, hát mit képzeltek ti magatokról?
Látszik azért, hogy kinek volt itt gyerekszobája, és kik tipikus csonka családosak.
Szerencsére csak itt mertek keménykedni, mert a való életben az ilyen kijelentéseitek miatt már el is áshatnátok magatokat.
Az, hogy páran megkérdezik,mikor jön a baba, meg az ahogy ti beszéltek a gyerekesekről, rohadtul nincs egy szinten.
Senkit nem érdekel hogy szültök-e, sőt, ilyen emberek ne is szüljenek, nem kell tovább örökíteniük ezt a nagy nihil mentalitást.
Valakinek meg aki dicsekszik az elért eredményeivel: én családosan is diplomás vagyok, emellett szakmám és 2felsőfokú nyelvvizsgám van. 54kiló vagyok, 65centis derékkel, na?
Ennyit erről, hogy minden gyerekes igénytelen meg tunya ;)
Aki itt elvétve normálisan írta hogy ő családos/szeretne családot, jól lepontoztátok. Pedig a saját borzalmas gyerekkorotokat vetítitek csak ki, mi szerencsére tökéletes harmóniában élünk a férjemmel, sosem vertük át egymást, nem is értem amiket itt egyesek írnak :D
Ez a frusztrált negatív gondolkodás ami rosszat vonz be, ha ilyenek vagytok, rosszindulatú párt fogtok bevonzani, ez van.
Inkább tanuljatok meg kevésbé rosszindulatúak lenni, és hagyjátok békén a gyermekes családokat. Mondjuk nem mintha sokat ártanátok, szerencsére minden a családosoknak kedvez és ez így is marad :)
Na boldogabb napokat kívánok kedves lepontozgatók ;)
"A nem létező fszom nem kéne?"
Elvileg van egy olyan elvárás feléd (is), hogy hozzá kéne járulnod az emberiség fennmaradásához.
De ez mondjuk nem kötelező, vagy pedig megcsinálhatod más módon is, például sok munkával, amivel nem csak magadnak halmozod a dolgokat, hanem másnak is segítesz.
"hát mit képzeltek ti magatokról?"
Azt képzeljük, hogy felnőtt emberek vagyunk, akiknek még hála a jó égnek, megvan a szabad döntési és véleményalkotási joga. Ha nektek szabad mindenféle céltalan ingyenélő önző senkinek minősítgetni csak azért, mert nem akarjuk a hagyományos családmodellt követni, akkor mi is kiállhatunk magunkért az életünkbe való belepofázásotokkal szemben. Nem lenne ennyi indulat az itteni írásokban, ha mindenki tudná, hogy hol a helye és nem járatná a pofáját annak a magánéletében, akiéhez semmi köze. :)
"Elvileg van egy olyan elvárás feléd (is), hogy hozzá kéne járulnod az emberiség fennmaradásához."
Az sem járul hozzá semmivel semmihez, aki nem neveli a kölkét. Elég sok ilyen ember van, okkal rühellem a kölköket, a hülye szüleik mindent megengednek nekik, ennek eredményeként meg azoknak az életét is pokollá teszik, aki nem vállalta őket. És szeretnélek emlékeztetni, mi is valakinek a gyerekei vagyunk, azt a generációt kellene számonkérni, aki minket, a nektek nem tetsző réteget megteremtette. Visszatérve, az, hogy valaki csinál magából egy gyerek verziót, egyáltalán nem elismerésre méltó. Akkor tudunk beszélni arról, hogy ért valamit a szaporodása, ha a gyereke felnőtt és megláthatjuk végre, hogy milyen emberré nevelte. És sokat elmond, hogy nekem kell gyűjtenem a saját nyugdíjamra. A ti Szent Értékes Gyerekeitek nem termelik ki vagy mi van?
A másik, hogy akkor ugasson nekem akárki a társadalmi felelősségvállalásról a gyerekvállalás kapcsán, ha üresek lesznek az árvaházak. Az, hogy ti nemzőképesek vagytok és inkább csináltok magatoknak, ugyanolyan egocentrikus és önző szarság, mint mikor valaki nem vállal gyereket. Én legalább örökbe fogadtam egy kutyát és a menhelynek azóta is adakozom... És amíg más gyesen terpesztett, én olyan projekteken dolgoztam, ami emberek életét teszi könnyebbé és rengeteg embernek teremt munkahelyet. Szóval ne gondolja magát senki kitüntetve attól, hogy megmaradt benne egy gyerek. Ezer hasznosabbat is csinálhattatok volna, de ti nem akartok. Ti csak a saját génjeiteket akarjátok továbbörökíteni. Ha nem így lenne, örökbefogadtatok volna.
Igen, szerintem egyre többen. Ugyanakkor kik is nevelték ki ezt a generációt? Kik mutatták a példát, hogy miért jó családban élni?
Igen, vállalom, nekem is szar volt a hátterem, elváltak a szüleim és nagyon el is hanyagoltak. És mindig én voltam az, akinek soha semmibe semmi beleszólása, semmihez szava nem lehet. Őszintén nem tudom minek kellett megszületnem, csak hogy legyek, mert a gyerek az kell. Most szenvedek én, szenved anyám amiért "balul sültem el", szenvednek a nagyszüleim (mert végig rájuk voltam sózva). Apám nem szenved, ugye lelépett, boldogan éli világát, nőkkel, haverokkal, utazásokkal. (A nő mindig csakis magának szül.)
És igen az állam mindennel a gyerekeseknek kedvez. Persze lehet ennek örülni is mint majom a farkának és dicsekedni vele. Meg azt is lehet látni hogy ezzel jelenleg nem a minőségre hanem a mennyiségre megyünk. Egyre lejjebb fogunk süllyedni, de remélem azt én már nem érem meg, és a gyerekem sem fogja. Ilyen világba nem érdemes vállalnom.
"aki nem neveli a kölkét"
Az írásodból süt az, hogy te egy kanyival, vagy egy másodperc munkával, meg úgy általában semmivel sem akarsz segíteni senki mást.
Nem tudom, hogy ez mennyivel jobb viselkedés, mint az, amit ilyen szépen leminősítettél.
Ezen azért elgondolkodhatnál.
29-es ha már a társadalmi felelősségvállalásról pampolsz, akkor légyszíves mond meg nekem, hogy a véradásokon miért mindig 20-on éveseket látok és miért nem a 'nagy' családapákat, anyákat? Én a meglévő és bajban lévő embereknek segítek, míg te egy újabb embert raksz a világra, akinek jobb esetben 50 évesen a kajáért/vízért kell majd küzdenie, rosszabb esetben 25 év múlva. Én köszi, de inkább a már világon lévő embereket segítem véradással, adakozással meg később esetleg nevelőszülőséggel.
Szerintem is az az önző ember, aki inkább a saját génjeit akarja továbbörökíteni, mint a több 10 ezer allami gondozotton segíteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!