Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg nem akarnak a fiatalok...

Tényleg nem akarnak a fiatalok családot?

Figyelt kérdés

2021. szept. 9. 06:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/101 A kérdező kommentje:
Kb. 25 éves ismerőseim mind erősen családellenesek. Gyerek? Fúj? Utálják őket. Férj? Hooogyne, ő aztán nem szolgál ki senkit. Feleség? Kizárt, mert vinné a vagyon felét. Lakás persze nem lesz, mert sokba kerül. Élnek a hobbijuknak a szülők lakásában. Csak annak. Tervben sincs más.
2021. szept. 9. 06:54
 2/101 anonim ***** válasza:
93%
En azt latom h olyanokat irnak ketsegbeesve hogy már mindenkit elvettek meg mindenhol gyerek csak őt nem
2021. szept. 9. 06:56
 3/101 anonim ***** válasza:
72%
Én 30 éves koromig biztos nem, aztán majd meglátom. 22F
2021. szept. 9. 07:06
 4/101 A kérdező kommentje:
30 évesen meg az lesz, hogy nincs partner. Mert ugyan senki sem akar családot, de szinglik sincsenek. Aki 30 évesen házasodott, azok kb. gimis szerelmüket vették el.
2021. szept. 9. 07:13
 5/101 anonim ***** válasza:
94%

A mai fejlettebb társadalmak már nem olyanok, mint régen. Az egyén kényelme került a középpontba, pontosan ezért nehéz társat is találni, hiszen mindenki azt szeretné, ha az ő érdekei lennének mindig szem előtt, de neki ne kelljen semmiben kompromisszumot kötni.

A gyerekvállalás is ilyen. Rengeteg öröm, de rengeteg lemondással is jár, ezt pedig ma már egyre kevesebben akarják. Ez sokszor független az anyagiaktól, hiszen a legfejlettebb nyugati társadalmakban is csökken a gyerekszám. Egyszerűen azért, mert önmagunkat helyeztük előtérbe.

2021. szept. 9. 07:14
 6/101 anonim ***** válasza:
91%

A feleségem jövő héten lesz 26 éves, a kislányunk október közepén 2, én szintén októberben leszek 34.

Régen egyszerű volt: arra voltunk kondicionálva, hogy házasság, gyerek, az asszony főz, a férj dolgozik.

Ma már van tere az egyén vágyainak, terveinek. Azaz: nem feltétlen az a létezés alfája és omegája, hogy utódott nemzel és felneveled. Mondom ezt úgy, hogy a feleségem és én tudatosan ezt választottuk.

2021. szept. 9. 07:15
 7/101 anonim ***** válasza:
98%

5 éve dolgozom a minimálbér 3 szorosáért, de eddig egy ingatlan felét tudtam félre tenni úgy, hogy nem költekezek. Előtte tanultam. Látástól mikulásig. Most ugyanígy járok dolgozni.

Én nem kapok semmit a bankoktól, mert nem vagyok olyan hülye, hogy kitoljak 3 gyereket a semmibe, de a csok miatt 3,5 millió helyett 30nál kezdődnek az ingatlanok. 3 éve minden évben pont annyit emeltek a dunahouse és hasonló lakásmaffiák, hogy mindenképp hitelt kelljen felvennem egy panel lyukra is.

Rengeteg a válás, a csonka család ez miatt, mert mindegy kitől csak gyerek legyen, mert lesz hitel és csok. Én nem akarok egyedül felnevelni egy gyereket sem.

10/9 korombeli "férfi" masszív alkoholista, homoszexuális vagy családos, de félrekúr. Ilyen viszonyok mellett, te kinek és hova szülnél? :D

2021. szept. 9. 07:15
 8/101 A kérdező kommentje:

Te is 34 vagy, a gyerek meg 2. Hát egy ideig a gyerek van a középpontban, de aztán nincs vége az ember életének, mint sokan hiszik. A nőének kicsit igen.

Nem csak CSOK van, adnak hitelt anélkül is. Valamint babaváró is van. 3 gyereket én sem akartam soha, fel is kell nevelni a gyereket.

2021. szept. 9. 07:21
 9/101 anonim ***** válasza:
96%

Ha megnézed hány házasság végződik válással már évtizedek óta akkor rájöhetsz hogy a mai fiatalok jelentős része ezekből a bukott házasságokból származik. Ergo miért is lenne kedvük házasodni ha csak a boldogtalanságot látták otthon?

És persze ott vannak az anyagiak és a tervezhető életpályamodell hiánya. A mai embernek hányszor is kell átképeznie magát addig totál ismeretlen területekre az élete során, csak hogy fenntarthassa saját magát? Kinek van emellett ideje és energiája plusz éhes szájakra?

Vagy említhetem a mai társadalom mentálhigiénés mélyrepülését ami miatt nem túl sanszos hogy olyan társat találj egész életre aki fejben is rendben van. Vagy ha találsz is és gyereketek lesz, miféle emberek fognak hatni arra a gyerekre az iskolában?

Vagy az oktatás ha már itt tartunk. A rendszer nem akar önállóan gondolkodó embereket (akárki van hatalmon) csak engedelmes gyári dolgozókat akiknek gőzük sincs a gazdaság működéséről, a pénzről és hogy hogyan NE adósodjon el az ember, de mindenkitől (függetlenül a szakiránytól) számonkéri a másodfokú egyenlet megoldóképletét, a kovalens kötést, 4-5 verset fejből és hogy Ady mikor kapott szifiliszt. És még a szakirányú oktatás is le van maradva 5-10 évvel a valódi világtól (ezt a munkáltatók is tudják, ezért várnak az állásinterjúkon szakmai tapasztalatot). A kiégett, nyugdíjazásig még kitartó tanárokról nem is beszélve.

Adjuk hozzá azt ahogy a nőket és a férfiakat a különféle mozgalmak ezerrel hergelik egymás ellen.

Ennek a társadalomnak egy enemára lenne szüksége...

2021. szept. 9. 07:23
 10/101 A kérdező kommentje:
Az egészségügyet kihagytad. Jó, ne legyen gyerek. Párkapcsolat se, direkt? Vagy még nem voltak szerelmesek?
2021. szept. 9. 07:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!