Hogy bírjátok a hőséget?
Reggel 20 fok, csepergő eső, borult idő volt.
Annyira örültem!! Most viszont kezd megint kisütni a nap. :(
223 Persze, ezerszer inkább kiegyeznék vele egész nyárra, pedig nem szeretem a meleget, de hát nem kívánságműsor. Viszont az, hogy a nyugatról érkező zivatarláncok szétesnek a Duna vonalában, és a Dunától keletebbre, (legyen az akár csak 5 km távolság a Dunától) fekvő helyeken 0 a csapadék, nagyon elkeserítő. Nézem a kertemet, és sírva tudnék fakadni. Egyszerűen szenvednek a növények (is), pedig reggel este locsolunk a legnagyobb melegekben, most csak egyszer, este, és még így is csak éppen életben maradnak, de semmit nem fejlődnek. :(
Minden reggel teszek ki a madaraknak vizet, este pedig a süniknek, és még ki tudja milyen éjszakai állatnak, ezek is mind eltűnnek, mindenki szomjas. :(
Pedig nálunk 1 hónappal ezelőtt még volt egy viszonylag kiadós eső 38 mm-rel, de sokatoknál keleten még ez sem. Tartsatok ki!
#224: Veteményeskerted van?
Mi is rakunk ki vizet a madaraknak. Szenved minden és mindenki sajnos.
#223: Nálunk jelenleg 26 fok van. Ez most kellemes még. Jól mondod.
225, Nem, egyelőre csak díszkert. 2 éve kezdtem bele, de a szemét időjárás miatt több a kudarc, mint a siker. Hagytam helyet veteményesnek is, de őszíntén így belekezdeni minek? A szomszédom egy idős néni, minden évben gyönyörű volt a kertje, a föld sehol nem látszott ki olyan, és annyi termése volt mindenből. Az utóbbi 3 évben sínylődik nála is minden, pedig az életét kint tölti a kertben.
Én tavaly ősszel ültettem barackfát. A semmilyen tél is megviselte, az ócska tavasz még inkább, és úgy néz ki a nyár már meg is adta neki a kegyelemdöfést, legalábbis a szomszéd néni azt mondta annyi neki. Tököt, és dinnyét próbáltam termeszteni. A dinnyék sorra behaltak, nem bírták ki a szinte teljes csapadékmentességet, és a brutál erős napot. A tökök a szomszéd szerint 1 hónappal vannak lemaradva szintén ilyen okból. Azt mondja, ha most normalizálódik a helyzet, valamilyen csoda folytán érkezik a normális meleg (25-30 fok), és legalább heti 2 eső, akkor lesz termés. Na most erre akkora az esély, mint a lottó ötösre.
Szóval elvetélt gondolat az, hogy térjünk át fokozatosan az önellátásra, ha minden ellened van...
Bizoony. Ma délelőtt mèg meleg volt, erős napsütés. Dèlután végre eső és lehűlt 18 fokra. Pàrom innen 70 km-re lakik. Ott viszont egy csepp sem esett.
#228: Szomorú ezt olvasni. Nagyon sajnálom a növényeket. Az a baj hiába locsoljuk, nem pótolja az esőt sehogy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!