Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy bírjátok a hőséget?

Hogy bírjátok a hőséget?

Figyelt kérdés

2021. jún. 18. 21:24
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/516 A kérdező kommentje:

Reggel 20 fok, csepergő eső, borult idő volt.

Annyira örültem!! Most viszont kezd megint kisütni a nap. :(

2022. júl. 6. 12:37
 222/516 anonim ***** válasza:
48%
221 Vác mellett újra 30 fok, eső összesen 2 csepp. 18-a körül ismét 40 fokokról beszélnek. Nem lesz ez így jó... :(
2022. júl. 6. 14:56
 223/516 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk (Debrecen) napfényes 29 fok van, de ha hiszitek, ha nem a 38 fokhoz képest felüdülés még így is.
2022. júl. 7. 15:47
 224/516 anonim ***** válasza:
48%

223 Persze, ezerszer inkább kiegyeznék vele egész nyárra, pedig nem szeretem a meleget, de hát nem kívánságműsor. Viszont az, hogy a nyugatról érkező zivatarláncok szétesnek a Duna vonalában, és a Dunától keletebbre, (legyen az akár csak 5 km távolság a Dunától) fekvő helyeken 0 a csapadék, nagyon elkeserítő. Nézem a kertemet, és sírva tudnék fakadni. Egyszerűen szenvednek a növények (is), pedig reggel este locsolunk a legnagyobb melegekben, most csak egyszer, este, és még így is csak éppen életben maradnak, de semmit nem fejlődnek. :(

Minden reggel teszek ki a madaraknak vizet, este pedig a süniknek, és még ki tudja milyen éjszakai állatnak, ezek is mind eltűnnek, mindenki szomjas. :(

Pedig nálunk 1 hónappal ezelőtt még volt egy viszonylag kiadós eső 38 mm-rel, de sokatoknál keleten még ez sem. Tartsatok ki!

2022. júl. 7. 16:52
 225/516 A kérdező kommentje:

#224: Veteményeskerted van?

Mi is rakunk ki vizet a madaraknak. Szenved minden és mindenki sajnos.

#223: Nálunk jelenleg 26 fok van. Ez most kellemes még. Jól mondod.

2022. júl. 7. 17:28
 226/516 anonim ***** válasza:
61%

225, Nem, egyelőre csak díszkert. 2 éve kezdtem bele, de a szemét időjárás miatt több a kudarc, mint a siker. Hagytam helyet veteményesnek is, de őszíntén így belekezdeni minek? A szomszédom egy idős néni, minden évben gyönyörű volt a kertje, a föld sehol nem látszott ki olyan, és annyi termése volt mindenből. Az utóbbi 3 évben sínylődik nála is minden, pedig az életét kint tölti a kertben.

Én tavaly ősszel ültettem barackfát. A semmilyen tél is megviselte, az ócska tavasz még inkább, és úgy néz ki a nyár már meg is adta neki a kegyelemdöfést, legalábbis a szomszéd néni azt mondta annyi neki. Tököt, és dinnyét próbáltam termeszteni. A dinnyék sorra behaltak, nem bírták ki a szinte teljes csapadékmentességet, és a brutál erős napot. A tökök a szomszéd szerint 1 hónappal vannak lemaradva szintén ilyen okból. Azt mondja, ha most normalizálódik a helyzet, valamilyen csoda folytán érkezik a normális meleg (25-30 fok), és legalább heti 2 eső, akkor lesz termés. Na most erre akkora az esély, mint a lottó ötösre.

Szóval elvetélt gondolat az, hogy térjünk át fokozatosan az önellátásra, ha minden ellened van...

2022. júl. 7. 18:50
 227/516 anonim ***** válasza:
52%
Nem hiszem el! 21 fok, eső!!!!!!!!😭😭😭🙏🏻🙏🏻🙏🏻 /Kelet-Mo.
2022. júl. 10. 14:46
 228/516 anonim ***** válasza:
45%
227 De jó nektek! De nem irigylem, tudom, nálatok már rég nem volt eső. Itt Vác mellett továbbra sincs most már több, mint 1 hónapja egy csepp sem. Ma a növényeim körül gazoltam, mivel locsolom őket, kis körben mind körül nő a gaz. Nem húzkodtam ki őket, csak kb. 15 centis magasságban ollóval lenyírtam. Legalább párologtatnak a növények körül, és nem szárad ki olyan könnyen a föld sem. Füvet hetek óta nem kellett nyírnom, hiszen sárga, és nem nő semmit. Siralmas az egész. :(
2022. júl. 10. 15:31
 229/516 anonim ***** válasza:
44%
Eskü, ez a sok hülye lepontozgatja a normális válaszokat az süljön meg a 45 fokban. Puszi.
2022. júl. 10. 18:57
 230/516 A kérdező kommentje:

Bizoony. Ma délelőtt mèg meleg volt, erős napsütés. Dèlután végre eső és lehűlt 18 fokra. Pàrom innen 70 km-re lakik. Ott viszont egy csepp sem esett.

#228: Szomorú ezt olvasni. Nagyon sajnálom a növényeket. Az a baj hiába locsoljuk, nem pótolja az esőt sehogy sem.

2022. júl. 10. 19:25
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!