Szerintetek Magyarországon miért nézik le azokat az embereket, akik szeretik az animéket?
Nem túl kedves King Kong:
Ha már a magyarságnál tartunk. Arról vitatkoznék, hogy kettőnk közül ki érdemelné meg azt, ki lakhat Magyarországon. Ha olyan nagy magyar lennél, mint amilyennek állítod magad, akkor legalább tudnál helyesen írni. Nincs olyan mondatod, amibe nem lehetne belekötni, de mégis, ami a legjobban zavar, a magyar (mint melléknév) szót kisbetűvel írjuk, nem naggyal, mivel nem vagyunk angolok. ;) Másodszor, továbbra sem várja el senki, hogy rajongj egy külföldi kultúráért; bár érdekes mód, más országok állampolgárai képesek erre a rettentő sok agyi kapacitást igénybe vevő tevékenységre; hanem azt, hogy el kéne fogadni azt, hogy nem mindenki szerethet pl. akciófilmeket. Szép dolog egy embert látatlanban és ismeretlenben lehü lyézni (direkt raktam szóközt, mielőtt belekötnél), de azért tőled is megkérdezném a korod és végzettséged, csak a mihez tartást végett. :) Abban pedig igaza van az egyik kommentelőnek, ha így hangsúlyozod magyarságodat, akkor miért nem magyar nevet választottál? Hm?
Vasalódeszkás:
Ha továbbra sem érted mi a közös a színművészetben és animében (mint műfajban), akkor csak sajnálni tudlak.
A többieknek pedig köszönöm a válaszukat.
Amerikát jobban bírom, ergó Pearl Harbor óta a Japánok forduljanak fel!
Am senkinek nem esik le, hogy tulajdonképpen azért utáltam meg az animét, mert a drága animefanok (most nemcsak ti, hanem pl haveri, baráti körömben) amikor megtudják, hogy valaki nemszereti az általuk annyira rajongott animét, egyből leanyázzák, és elhordják mindennek. Na az ilyenekre mondom, hogy akkor mit keresnek Magyarországon? Ha ennyire szent neki az anime, hogy képes lenne még megverni is azt aki nenszereti, az költözzön Japánba! És tekintettel arra, hogy csak 2 animefant tudok (CSAK) mondani, aki normális, szerintem jogos a kiakadásom.
Am meg nemtudom minek jöttök a nevemmel, még talán 10 éves voltam mikor megtetszett, azt se tudtam mi ez…
Na köss bele a helyesírásomba, hallgatlak :D
Am meg szándékosan írom nagybetűvel a dolgokat :)
Továbbra se értem, úgyhogy légy szíves és fejtsd ki:)
Mert azon kívül, hogy mindkettő művészeti ág, nem sok közöset találtam benne.
Eddig egyetlen egy olyan választ sem olvastam, ahol máglyára vetették volna azt, aki nem szereti az animét. Tehát értelmetlen a kiakadásod, főképp ez alatt a kérdés alatt. Véleményt kértem és nem szitkozódást, de már ezt is leírtam egy párszor, hogy nem mások gondolataival van a baj, hanem a megnyilatkozásukkal...
Ami pedig a helyesírást illeti (megint), az én szememben elég nagy tüske, hogy ha valaki ilyen nagy magyarnak tünteti fel magát, akkor igenis írjon a magyar nyelv szabályainak megfelelően.
Vasaló:
Pont rátapintottál a lényegre. ;)
Kedves King Kong.
Az, hogy az amerikaiakat, vagy a japanokat birjuk-e jobban, egy szubjektiv velemeny, de kijelenteni egy neprol, aminek minden tagja egy kulonallo induvi... szemelyiseg, hogy forduljon fel, egyszeruen csak ostoba, vaskos rasszizmus.
Nalunk "red neck"-nek nevezik a hozzad hasonlokat.
Pearl Harbor... Gondolom, azzal tisztaban vagy, hogy az ottani megelozo csapas egy elhibazott onvedelmi lepes volt a japanoktol. (Ugyanis, ugy tudtak, az a flotta ellenuk fog indulni - hogy ez igaz-e, vagy sem... ki tudja? Hiszen mindig a gyoztesek irjak a tortenelmet.)
Az, hogy jo, vagy rossz volt, konnyu utolag okosnak lenni, de akkor a japanok ugy gondoltak, celravezeto.
Erot akartak demonstralni, hogy a haboruzo felek egyike se gondolja oket gyenge celpontnak. Es mi mar tudjuk, elszurtak, de ez mar tortenelem.
Ennyi? Csak ebbe tudsz belekötni? Komolyabbra számítottam :D
Továbbra sem értem, hogy magyarként (tessék, a kérdező kedvéért kisbetűvel írtam) miért kéne érdekeljenek a japánok.
"Vasaló:
Pont rátapintottál a lényegre."
Tehát ezen kívül lövésed sincs. :)
Ez pont olyan mintha azt mondanád, hogy a dubstep és a tango zene tökre hasonlít és egy dubsteppesnek el kell fogadnia a tango zenéjét mer hát mindkettő zene...
Ezek szerint még sem értetted meg. :)
Színésznőnk nem ismeri el az animét művészeti ágnak. Erre írtam, hogy pedig az is művészeti ág, bár tudom, ezt nehéz bevallani(hiába, Van Gogh, József Attila, Katona József, egyiküket sem ismerték el). Egy olyan ember, ak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!