Ha vásárolni megyek, minek legyek még pénztáros is az önkiszolgáló kasszánál?
Minek kényszeríti rám az üzlet az ő munkájukat, mikor nekem nincs pénztáros képzésem?? Hogy hogy csinálhatom ezt a munkát??
A saját időmet rabolom, mert néha szöszmötölök valamelyik áruval és egy élő pénztáros sokkal gyorsabban dolgozik mint én. :P
Este már csak önkiszolgáló kassza van, így nincs választás.
Ha már valaki az önkiszolgáló kasszát használja, bizonyos árumennyiségnél adhatnának órabért, levonhatnák a fizetendő összegből a "pénztáros" munkámat.
Igazságtalan akárhogy is nézzük.
Nincs ember sehol sem, egyik területen sem, így ezt kell megtanulnunk. Másrészt: van az "Egész életen át tartó tanulás": ez is a része.
Nem szeretem én sem a kasszát, de ez van.
Ezen sokan háborognak és hozzáteszem, legalább részben jogosan. Nekem is több problémám van vele:
1: Miért én "dolgozzak" azzal, hogy kifizethessem a megvásárolt árút? Értem, hogy személyzetet akarnak vele spórolni, de akkor adjon X százalék kedvezményt, ha ilyen kasszánál fizet valaki.
2: Ha nem a reggelidet veszed meg, hanem csinálsz egy heti bevásárlást, akkor még lassú, vontatott is.
3: Alkohol tartalmú italokhoz, illetve lopásgátlóval ellátott termékekhez mindenképpen kell a személyzet. Ha ilyet veszel, plusz 1-2 perc, mire "Segíthetek Emese" odaér hozzád.
4: Mivel nem kell hozzá semmilyen végzettség, ne háborogjon az áruház, ha véletlenül (vagy éppen nem) pár kiflivel kevesebb lesz beütve, vagy valami olcsó gyümölcs a prémium vagy a drágább helyett. Nem tudja bizonyítani a szándékosságot, hiszen nem kötelességem sem érteni hozzá, sem hibátlanul tudni kezelni. Oldja meg, hogy csalásbiztos legyen a rendszere.
5: Ha már erőlteti ezt a rendszert, legalább a hagyományos kasszáknál ne 16 évesek és nyugdíjasok üljenek, akik egymástól kérdezgetik, hogy mit hogyan kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!