Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi vizet fogyasszak naponta?

Mennyi vizet fogyasszak naponta?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, 51kg, mennyi vizet fogyasszak?

2012. júl. 10. 07:46
 61/96 Gyakor ***** válasza:
71%

lehet megmagyarázná az együgyűségedet, hogyha kiderülne hány éves vagy :) egyébként meg menj el 37 °C-ban betonozni kőműves mellé, de minimum reggel 6tól este 6ig, vagy csinálj bármilyen megerőltető fizikai melót napon, akkor majd megtudnád mi az a folyadékszükséglet báttya, 3 decidet állítom lehúznád óránként-félóránként minimum.

A c-vitamin szükségletet meg végképp ne keverjük ide, az mégnagyobb dolgokat indítana itt el :)

2012. júl. 11. 19:07
 62/96 anonim ***** válasza:
0%

Csak utaltam rá, hogy mennyi tévhit él a csávóban.

A nehéz fizikai munka egy "szélsőség" - a témánkhoz képest.

De a szellemi munka v. passzív pihenés hűvös szobában a másik "szélsőség".

2012. júl. 11. 19:12
 63/96 anonim ***** válasza:
100%

Támaszd már alá valahogy az elméleted. Ne azzal hogy más meg mást mond, hanem linkelj pl. egy témával kapcsolatos ellenérveket felsorakoztató honlapot, vagy te magad indokold már meg. Konkrétan írd le, hogy miért kontraindikált a napi 2-2,5 liter víz elfogyasztása. Milyen káros hatással van a szervezetre stb. Egy használható érvet sem lehet kihámozni az ellenkezésedből.

Nem az érdekel hogy ki mennyire szomjas vagy mennyire nem (egyébként a kor előrehaladtával csökken a szomjúságérzet, az idősek pl. ezért nem érzik magukat szomjasnak, miközben szomjaznak - a gyomor nyálkahártyájának degeneratív folyamata miatt), hanem az hogy konkrétan mi "bajt" okozhat napi 2 liter víz elfogyasztása.

2012. júl. 11. 19:52
 64/96 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerűen feleslegesnek, értelmetlennek, kellemetlennek és kényelmetlennek tartom ennyi víz ivását. És igenis, nekem már nagyon sűrűn kellene kijárnom, ami napi tevékenységet akadályozna. Volt már rá pár példa.
2012. júl. 11. 19:55
 65/96 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy te annak tartod és ilyen hatással van rád (szerinted) nem jelenti azt, hogy másoknak is ezt kéne javasolnod. A te egészségeddel azt csinálsz, amit akarsz, a te dolgod. Te viseled előnyeit-következményeit. De a szükséglet még akkor is annyi, amennyi. A probléma ott kezdődik, ha nyilvánvalóan nincs igazad és elkezdesz ellenkezni mindenki mással.
2012. júl. 11. 20:00
 66/96 Julie S ***** válasza:
100%
Kedves vízellenes, te lehet, hogy egyedi eset vagy. De a nagy többség nem az.
2012. júl. 11. 20:01
 67/96 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg azért tűnik úgy, hogy túl sokat jársz WC-re, mert a kevés vízfogyasztáshoz szoktattad a szervezeted. Egy idő után ráállna a napi 2 literre és éreznéd a szomjúságot, meg nem pisilnél sokat. Ennyi.
2012. júl. 11. 20:02
 68/96 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki mással... LOL

Bőven eleget iszok.

Amúgy én is kérhetnék linket, szakmai lapból, amit hozzáértők írtak, amiben az áll, hogy egy 50 kilós, nem vagy keveset mozgó, hűvösben ülő nőnek se elég a napi 1-1,5 liter ivás.

2012. júl. 11. 20:08
 69/96 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként mit tudnék csinálni, ha nekem se esik jól a víz túlzottan? Asszem én is rövid úton rászoknék a műlöttyökre, ha "tömnének".
2012. júl. 11. 20:11
 70/96 anonim ***** válasza:
2012. júl. 11. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!