Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi vizet fogyasszak naponta?

Mennyi vizet fogyasszak naponta?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, 51kg, mennyi vizet fogyasszak?

2012. júl. 10. 07:46
 41/96 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint az időseknél sem létezik a kiszáradás, mivel ha nem érezzük hogy szomjasak vagyunk, akkor nem is kell inni... Fogd már fel, hogy a szervezetnek akkor is van folyadékigénye ha szomjas valaki, ha nem.
2012. júl. 11. 11:46
 42/96 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj "kedves vízellenes kötekedő", de szerintem egész egyszerűen te h.ülye vagy. Azon pedig nem tudok segíteni sajnos.
2012. júl. 11. 11:48
 43/96 anonim ***** válasza:
0%

Akkor tünetek nélkül száradok ki. Nem baj. :D

Miért lennék hülye?

Mellesleg rángassatok már ide valakit, aki ilyen sok VIZET iszik, mert még nem láttam soha, sehol!!

Kamerázzátok le vagy valami.

2012. júl. 11. 12:05
 44/96 anonim ***** válasza:
100%

Ki mondja, hogy kiszáradsz? Csak nem optimális a folyadékbeviteled... Na ebből látszik a szövegértési probléma.

A szájszárazság, töredező körmök, magasabb pulzusszám, szárazabb, viszkető bőr, alacsonyabb vérnyomás, migrénes fejfájás, koncentrált vizelet, cserepesedő ajkak, fáradtságérzés, stb ilyesmik lehetnek a folyadékhiány tünetei. De ez nem úgy működik, hogy most azonnal észrevehetők. Csak akut kiszáradásnál vannak súlyosabb tünetek. A hosszútávú nem megfelelő hidráltság pedig bizonyos betegségekre hajlamosíthat. De ezt már korábban is leírtam. Miért nem világos?

2012. júl. 11. 12:13
 45/96 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy kamerázzunk le valakit, aki sok vizet iszik? A 2 liter átlagos vízfogyasztás, nem pedig sok. Már mondtam, hogy a polidipsziások 10 litert is megisznak egy nap. Képzeld, már találkoztam nem is egy polidipsziással a klinikán, akiknek diabetes insipidus nevű betegségük volt és ez az egyik tünete. De a diabetes mellitusban szenvedőknek is lehet tünete az állandó szomjúságérzés. Ha nem tudod mik ezek a betegségek, vagy mi a polidipszia, google a barátod...
2012. júl. 11. 12:16
 46/96 anonim ***** válasza:
100%
például itt vagyok én. napi 3liter az alap amennyit iszok + 1-1.5 liter amit még az edzésen iszok meg. az összesen 4.5liter.
2012. júl. 11. 12:16
 47/96 Gyakor ***** válasza:
100%
2012. júl. 11. 12:26
 48/96 Julie S ***** válasza:
81%

Kedves "vízellenes kötekedő", azért nem láttál még senkit ennyi vizet inni, mert valószínűleg csak magadat figyeled és feltételezed, hogy mindenki úgy viselkedik, ahogy te. Mostantól nézz körbe és láss csodát! :D És itt is tanulj meg odafigyelni, mert attól, hogy egynémely válaszról nem veszel tudomást, még ott van. Attól is ott marad a válasz, ha újra és újra felteszed a kérdést, amire írták.

És minek kötekedsz? Senki nem mondta, hogy te igyál több vizet, mint szoktál. A kérdező látta a két álláspontot, majd ő eldönti mit akar. Neked ehhez már semmi közöd. De ha nagyon unatkozol és itt ütöd el az időd azzal, hogy hülyének tetteted magad, akkor váljék egészségedre. Persze ennél értelmesebb dolgokkal is foglalkozhatnál...

2012. júl. 11. 13:54
 49/96 anonim ***** válasza:
0%

Ti meg bunkók vagytok, de amennyire lehet.

Ismerősi körömben előfordul műszörpöt ivó, kólát ivó, nagyon sok turmixot ivó, teázó, de vizet ivó ketten vagyunk.

Bárhol ha vagyok, kínálnak itallal, és mindenféle van nálunk, csak szénsavmentes ásványvíz NINCS. Bárhol, bármelyik ismerősnél. És sokan csapvizet se isznak, hanem műsz*rokat.

És ha a gyümölcs a 2 liter vízen túli folyadékbevitelnek felel meg, akkor mi van a sok-sok cukrot és műdolgot tartalmazó löttyökkel? Azokról pedig azt mondják TV-ben, rádióban és mindenhol, hogy nem fedezik a vízszükségegletet, mert sok víz kell a bennük levő cukor és műanyagok miatt, tehát inkább vizet vonnak el.

Úgyhogy ennyit arról, hogy az emberek vizet szoktak inni, ráadásul sokat...

Amúgy a felsorolt tünetekből egy sincs nekem, még télen se, mikor 8-tól háromig sikerül magambaerőszakolni 3 deci folyadékot, és így csak 3 óránként kell WC-re járnom, mert fél litertől más kétóránként, sürgősen.

Továbbra is állítom, hogy ha több megy ki, az azért, mert a felesleg megy ki. De biztosan ezt is retardáltak tanították nekem többször is.

2012. júl. 11. 14:02
 50/96 anonim ***** válasza:
100%
hát istenem, te nagyon buta vagy:) attól hogy te ismerettségi körödben hülyék az emberek... (már elnézést de nem találtam jobb szót rá) nem abból kéne kiindulni, hogy mindenki olyan. és igen a cukros szarok nem fedezik a folyadékbevitelt. viszont ha azt hiszed hogy azért pisilsz, mert fölösleges víz van benned, akkor visszamennék gimnáziumba (sőt lehet még inkább általánosba) biológiát tanulni.
2012. júl. 11. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!