Mennyi vizet fogyasszak naponta?
Azt neked kéne kitapasztalnod, hogy mennyi víz jó neked.
Én pl. kiszáradok ha nem iszok legalább 4-5 liter folyadékot egy nap (igen soknak hangzik, de nem az..), más két liter után rosszul van.
Próbálj meg naponta 2/2,5 litert inni, aztán majd biztos érezni fogod hogy sok -e vagy kevés. :D
GreenTea
Ott az igazság, hogy 15-20 kilónként 1 liter víz kell. Aki azt mondja hogy egy felnőttnek 2 liter víz elég, az nézzen már körül! Egy 50 kilós embernek és egy 100 kilósnak is 2 liter kell?
A fejfájások ~90%-a a víz hiányból fakad. Szerintem nem nagy dolog meginni +1 liter vizet.
Én személy szerint 4-6 litert iszok egy nap.
Napi 4-6 liter vízzel őrülten megterheled a szívedet és a veséidet, ezen kívül sok hasznos anyagot mosatsz ki a szervezetedből. Ráadásul ezzel szerintem fél óránként jársz WC-re.
De mindegy, a szélsőséges irányzatok (nem bántásból mondom, de lásd be, ez az) képviselői meggyőzhetetlenek.
GreenTea
Próbálj meggyőzni, hogy kevesebbet kellene innom. Nem vagyok csőlátású idióta, aki a tudományos adatoknak, tényeknek sem hisz.
A sok hasznos anyagot, amit esetleg kivizelek, pótlom. Nem járok fél óránként a budira.
A vesének meg az a dolga, hogy szűrje a "levet".
Honnan pótlod az elvesztett anyagokat? Na honnan?
És nem lenne egyszerűbb kevesebbet inni? :D
GreenTea
Először is mondd már meg, hogy egyáltalán mi a szart kéne pótolnom?:D
Kevesebbet meg azért nem iszok, mert sportolok, sokat eszek, sokat izzadok. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!