A muanyag csiraztato talamba mindig nyalkas lesz a csira. Valamikor a kermaiaban is. Mi a baj? BEaztatom, leoblitem naponta ketszer.
-a retekcsiram mindig tokeletes.
-a zsalya mindig nyalkas, meg csak csirakezdemeny se jelenik meg, es nagyon budos lesz, pedig mar agy 10szer megprobalatam, uj maggal is!!!
-a luerna eddig bealt, de amikor elkezd csirazni, es meg 1 nap kell neki, hogy jo legyen tiszta sarga nyalka lesz es poshadt szaga
-a buzafucsiram 5 napja meg se mozdul
-a mustarmag csira se
-a koles csira kihajt, de csak a 20 %-a
kb ennyi csiraval probalkozok, persze felvaltva...
Teljesen el vagyok keseredve. Megvan a csira ABC konyv is, es annyi embert megkerdeztem mar. Lehet nem jo helyen van esetleg a csiraztatom??? Elvileg napfenytol ovni kell, nem?
Szia.. Nem vagyok profi, de a volt évfolyamtàrsam a témàhoz kapcsolòdò tàlakat csinàlt porcelànbòl, ûvegbôl.. Végûl nem tudom mennyire mûkôdik neki, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy én pl egy keràmia mûzlistàlba szoktam tenni a magokat, mixelve, annyi vizet ôntôk rà este, hogy ellepje, reggelre beszìvja, akkor lemosom, én is megkavargatom az ujjaimmal, aztàn visszateszem, napra kôzvetlenûl nem teszem, de nem is tartom sôtétben, szûrt fény van az étkezôben... Nekem eddig egyetlen egyszer nem volt bajom a csìràkkal, igazàbòl annyi lesz mindig, hogy alig gyôzôm enni és nekem is csìra szagom van...
Te hogy csinàlod pontosan?
Szia,
En is igy csinalom. Este beaztatom, majd lemosom, es rarakom a csiraztato talra
az egyik ilyen: [link]
A masik pedig: [link]
Nem ertem tenyleg mi lehet a baj, de ma reggel is ki kellett dobnom az egeszet, mert tiszta nyalka lett, es undorito szagu. :(
Akkor te egy muzlistalban csiraztatod? Lehet megprobalom akkor ezt a modszert, hatha bevalik! Milyen csirat hasznaltal?
Szia, igazàbòl ezek a fajta csìràztatòk, olcsòk de egyàltalàn nem megfelelôek a csìràknak..; Mesterséges kôrnyezet "hulladék" anyagbòl... A keràmia, ûveg és a tôbbiek inkàbb megfelelnek..
Nekem egy sima mûzlistàl is megteszi, eddig egyszer sem volt vele bajom, maximum annyi, hogy nem bìrtam olyan iramban enni, ahogy nôttek a csìràk... Egybecsìràztattam, nem kûlôn fajtànként..
Azt vettem észre, hogy példàul a nagyobb csìràknak, mint mondjuk a csicseriborsò jòt tesz, ha a tôbbi kis mag mellette tartja a nedvességet...
àltalàban, csicseriborsò (mer az nagyon finom) vôrôshere, vôrôskàposzta, retek, bùza, lucerna, ezeket szoktam egybe... a bùzàra egy hetet mondanak, nekem a 3dik napon ott a kis kukija :)
Remélem segìtettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!