A citrom és a citromlé akkor most lúgosít vagy savasít? Jót teszek vele, ha ásványvízbe csavarva iszom naponta?
Figyelt kérdés
2009. márc. 4. 14:23
1/17 anonim válasza:
Az hogy valami savanyú nem jelenti azt hogy savasít.
A citrom épp hogy lúgosít.
2/17 anonim válasza:
Igen, hiába savas gyümölcs, a hatása lúgositó a szervezetben.
3/17 anonim válasza:
És ketten is ráírják, hogy lúgosít, agyrém.
A citromlé savas kémhatású nyilván savasít. ÉS ha valaki ezzel nem ért egyet, akkor szépen írja csak ide, ebből:
hogy az életbe lesz lúg! Várom a képleteket, igazán kiváncsi lennék rá.
4/17 A kérdező kommentje:
ha savas, akkor miért írják annyi helyen a lúgosító diétához? komolyan nem lehet h a szervezetben más hatást vált ki? én értem h maga a citrom savas, de nem lehet esetleg lúgosító? bocsi, lehet ez hülye kérdés..de kíváncsi vagyok
2009. márc. 4. 21:27
5/17 anonim válasza:
Nem vagyok sem biolókémikus, sem dietetikus csak azt irtam amit mindenhol olvasni lehet. Azt irják, hogy többek között a citrom is az emésztés során lugos kémhatást produkál. Van aki ezt kipróbálta, reggeli vizeletének Ph-ját rendszeresen mérte. Tapasztalatai szerint a savas gyümölcsök keményitőtartalmú ételekkel fogyasztva lesznek savasitó hatásúak. Csak gyümölcsnapokat tartva, lugosabb értékeket mért. Azt a következtetést vonta le, hogy az emésztés során keletkező alkoholképződésben kell keresni a savasitó hatás okát, nem a gyümülcs savasságában.
6/17 anonim válasza:
Nem tudom mennyi ebben az igazság, de ha valaki kételkedik, egészsége veszélyeztetése nélkül kipróbálhatja, mint a fent emlitett illető. Gyümölcsök kellenek hozzá és lakmuszpapir. [link]
8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. márc. 5. 13:00
9/17 anonim válasza:
A citrom savas (citromSAV),de az emésztés során olyan anyagok keletkeznek tőle,amik lúgosítják a szervezetet,úgyhogy idd nyugodtan pl.ásványvízzel. (de a szénsavas víz inkább savasít,mint lúgosít).
10/17 anonim válasza:
Akár savas, akár lúgos amit lenyelünk, először a gyomorban nagyon savas lesz, aztán a vékonybél erősen lúgos közege ezt semlegesíti. Tehát a kémhatás lényegtelen a szervezet lúgosításában. Viszont az oxidáló anyagok savasítják a szervezetet. Ilyenek egyes tartósítószerek, fertőtlenítők, vegyszerek, adalékok, még akkor is, ha lúgos a kémhatásuk. Viszont az antioxidánsok lúgosítanak, még akkor is ha savasak. Ilyen a citrom is, de a tejsavas élelmiszerek, aszkorbinSAV, esszenciális zsírsavak, meg sorolhatnám tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!