Mennyi vizet fogyasszak naponta?
Általánosban és gimnáziumban is ezt tanultuk.
Ha én többet iszok az én szokásosomnál - ami szerintetek még mindig kevés -, akkor annyira sokszor kell kimennem, hogy egyórás utat vagy előadást már nem bírnék ki. Jártam már így nem egyszer. Punkt.
Sőt, azt is hallottam, hogy régen nem volt divat, hogy az emberek iskolába, vonatútra meg ilyen helyekre innivalót vigyenek.
Biztos csupa retardált és hülye vesz körül.
Kedves vízellenes, nálunk széles családi körben nagyrészt szénsavmentes ásványvizet isznak. Ahány ház, annyi szokás. Néhányan sokat járnak pisilni, mások meg kevesebbet.
(Kiválasztó szervrendszer: [link]
Itt most nem arról van szó, hogy ki mit szokott. Hanem arról, hogy mi az egészséges. Direkt nem folyadékról beszéltem (mivel elég tág fogalom, amibe a cukros löttyök is beletartoznak), hanem tiszta vízről... és mindenki más is erről beszélt.
Az anatómiai ismereteiddel meg elég komoly problémák vannak, erre én nem hivatkoznék a helyedben. Szakdolgozóként adtam tanácsot, de te még ebbe is belekötsz, pedig rajtad kívül mindenki más érti amit te egyáltalán nem. Továbbra is azt gondolom, hogy nagyon komoly szövegértési problémáid vannak, az egész szöveget kéne értelmezni nem pedig szavakat kiragadni. Akkor nem írnál ilyen butaságot, hogy neked "nincsenek tüneteid". Már hogy lennének, mikor azt is világosan leírtam, hogy hosszú idő után jelentkezhetnek.
Ha még mindig nem derült volna ki számodra, nem "hasraütés szerűen" írtam tanácsot, hanem megalapozottan. Mondtam azt is, hogy tényeket kéne írnod, amivel alátámasztod a nézőpontodat, nem pedig arra hivatkozni, hogy akkor sokat kell WC-re menni. De te egyetlen tényt sem írtál le. Ellenben mindenki mással. És még mindig eszedbe sem jut, hogy esetleg a te nézőpontod a helytelen. Ebből arra következtetek, hogy egy iszonyúan makacs, önérzetes és konok ember lehetsz, aki nem ismeri el, hogy vannak dolgok amiket esetleg mások jobban tudnak. Ezért eléggé sajnállak, mert ilyesféle hozzáállással nem lesz túl tág a látótered, a tájékozottságod.
Bocs, de más mást mond, esetleg más szakember is.
Én az interneten hallottam először erről a sok víz ivásos városi legendáról, de a cáfolatát is olvastam már több helyütt. "Élőben" csak egy emberrel találkoztam, aki hisz ebben a sok ivásos dologban, de ő a napi 1000 Mg C-vitaminban is és azt hiszi, az egész gyógyszergyár csak és kizárólag hazug.
Ellenben a napi 2, na jó esetleg 2,5 liter folyadékszükségletről ezeregy helyen hallottam.
Számomra tök logikátlannak tűnik, hogy akkor is igyunk, ha nem vagyunk szomjasak.
Azt se hiszem el, hogy az ember mindig is sokat ivott, főleg úgy, hogy akkor is ivott, ha nem volt szomjas.
Az is fura, hogy valaki hogy bír 3 litert meginni egy nap. Óránként egy jó nagy pohárral, vagy hogyan? És hogy-hogy megbír inni ennyit?? Hogy lehet ennyi kívánni?
És akkor ötven éve miért nem vittek az emberek vizet 4 órás útra meg az iskolába meg ilyen helyekre?
Ha valaki egy liternél kevesebb folyadékot visz be, reggeli teával, déli levessel és az ételekkel együtt, akkor tudom csak elképzelni, hogy bármi baja lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!