Milyen agyament embernek jutott eszébe, hogy hüvelyi ultrahangot találjon/fejlesszen ki?
"Csak fizesd vissza előbb barátom, amit kifizettünk a te oktatásodra, aztán utána eredj!...
Mert azért az mégsincs rendjén, hogy amig tanulsz a mi pénzünkön, addig minden OK és szép, utána meg felejtsük el a múltat, te meg irány a nagyvilág, le vagyunk sajnálva! Ja és kioktatva..." -> Nekem te nem fizettél semmit, az én képzésemre valót a családom dobta össze.
Akik meg a hangnemet kifogásolták: a kérdés eleve agyamentnek titulálta a páciensek érdekében végzett munkát és a kutató seggébe kívánta rakni az eszközt. Gondoltam ezen a szinten bőven elég lesz társalogni. És a fentiek fényében nem tévedtem.
"Ne haragudj, de mi az:
"ez nagyon alja a "a női orvosokkal jobb a rákszűrés" elméletnek"
Mi ebben az "alja" dolog?" -> Az hogy jobb helyeken ha nem veszel részt egy ilyen szűrésen, azonnal kivágnak a biztosítottak köréből. Az meg, hogy 2012-ben Magyarországon még azon gondolkodsz, hogy milyen legyen az orvosod neme, szégyenletes és egoista hozzáállás, és akkor visszafogtam magam. Örülj, hogy van orvos, aki megvizsgál, és hogy nem bírságolnak szénné egy ilyen fontos szűrésről való finnyáskodó elmaradás miatt. Én szívem szerint ezt tenném, és az egészségügyben letöltendő közmunkára ítélném az összes ilyen embert a puszta gondolatért, hogy távolmaradna. Szégyelld magad az ilyen gondolataidért, amikor egyes kórházakban nincs gyógyszer, tiszta ágynemű és pelenka! Persze ez ne érdekeljen addig, míg nem te kerülsz oda, akkor meg lehet meglepődni, és nyilván az orvos vagy a nővér lesz a gonosz. Szégyelld magad, tényleg.
61.
"Nekem te nem fizettél semmit, az én képzésemre valót a családom dobta össze. "
Nagyon nincs igazad, hacsak nem külföldön tanultál és önköltségesen...
Én azért gyanítom, hogy itthon tanultál és nem önköltséges oktatásban vettél részt. Mari néni, Józsi bácsi dolgozott addig helyetted is és plusszban fizette az adót a tömegközlekedésre, az egészségügyi ellátásodra, stb... és a taníttatásodra is. (amihez, persze a szüleid is hozzájárultak). De Mari néninek, Józsi bácsinak esetleg gyereke se lehetett, tehát ő csak "befizetője" a közösnek. Természetesen ez vonatkozik minden diplomásra, nem csak orvosra, hanem mérnökre, tanárra, stb.
Na már most akkor az a minimum, hogy ha ezt nem is köszönöd meg, és nem is érzed, hogy valamiféle kötelességed lenne a társadalom felé, azt azért meg kellene értened, hogy ha nem vagy hajlandó törleszteni valamit ebből, akkor kötelezni kellene téged is, azokkal együtt, akik "írány a nagyvilág" szemlélettel bírnak, hogy fizessék vissza a legalább a felsőfokú képzésükre fordított kiadásokat az államnak, hogy azon az összegen egy szerencsésebben kiválasztott tanulót tudjon kiképezni.
60.
"És negatív diszkrimináció lenne,ha csak nő lehetne nőgyógyász,vagy ultrahangos doki."
Ekkora marhaságot ki állitott volna?????
Senki, sehol, soha nem mondta, hogy csak női nőgyógyászok legyenek!!!!
Akkor miért próbálod ezt a hülyeséget bizonygatni???!!!
Ja és miért kellene kifogást keresnie bárkinek, ha nem megy szűrésre?
Azok a nők nem igen beszélnek erről, nem a "nagypofájúak" táborába tartoznak, csak csendesen nem mennek.
Lehet nem törődni velük, akár "dögöljenek meg, ha ilyen túlzott a szégyenérzetük", de ha szeretnénk, hogy a szűrővizsgálatok hatékonysága emelkedjen 30-35 százalékról legalább 60% köré, akkor nem kellene ezt - homokba dugva fejünket - egy ledorongolással elintézni!
Jh, 82%-osnak baromira igaza van.
Az orvosok képzése szerinted a te pénzeden megy, de szerinted azoknak a rákosoknak a kezelése, akik annak köszönhetik a betegségüket, hogy b.sztak elmenni szűrésre, a mégis kinek a pénzéből megy?
Az nem érdekel?
És mintha a kérdésemre nem válaszoltál volna. Tehát milyen végzettséged is van? Mit is dolgozol?
"Nagyon nincs igazad, hacsak nem külföldön tanultál és önköltségesen...
Én azért gyanítom, hogy itthon tanultál és nem önköltséges oktatásban vettél részt. Mari néni, Józsi bácsi dolgozott addig helyetted is és plusszban fizette az adót a tömegközlekedésre, az egészségügyi ellátásodra, stb... és a taníttatásodra is. (amihez, persze a szüleid is hozzájárultak). De Mari néninek, Józsi bácsinak esetleg gyereke se lehetett, tehát ő csak "befizetője" a közösnek. Természetesen ez vonatkozik minden diplomásra, nem csak orvosra, hanem mérnökre, tanárra, stb.
Na már most akkor az a minimum, hogy ha ezt nem is köszönöd meg, és nem is érzed, hogy valamiféle kötelességed lenne a társadalom felé, azt azért meg kellene értened, hogy ha nem vagy hajlandó törleszteni valamit ebből, akkor kötelezni kellene téged is, azokkal együtt, akik "írány a nagyvilág" szemlélettel bírnak, hogy fizessék vissza a legalább a felsőfokú képzésükre fordított kiadásokat az államnak, hogy azon az összegen egy szerencsésebben kiválasztott tanulót tudjon kiképezni."
Sajnálom, nem tudok mit kezdeni ezzel a demagóg butasággal. Tájékozódj kicsit az állam működéséről. Másrészt nekem a szüleim vezető beosztásban dolgoztak egész életükben, ahogyan a nagyszüleim is, jóval több adót fizetve, mint amennyibe nekünk valaha az oktatásunk, eü-ellátásunk került. Arról sem tehetek, hogy olyan buta vagy, hogy nem tudod, az orvosképzés költségei nagyobbik felében az egyetemi klinikák üzemeltetésére mennek el, nem a hallgatók képzésére. Az sem az én hibám, hanem a te ostobaságod, hogy 2012-ben még mindig azon gondolkodsz, hogy "fizessevissza". Ha mindenki visszafizeti és elmegy, mi lesz? Persze tudom, a magadfajta ember csak addig nagyszájú és kioktató, amíg oda nem kerül az anyja vagy a gyereke, mert akkor ott vinnyog, hogy jajjdrágadoktorúr.
Mintha ez nekem lenne baj, pedig nem nekem az, hanem a másik szerencsétlennek, aki a te anyagi megbecsülésedre is számítana, hogy abból olyan és annyi orvost és munkakörülményt lehessen megfizetni, aki jól el tud látni.
Persze ti nem törődtök egymással, ezért nem jártok el szűrésre, mert férfi néz be a pvnciba (úristen!), aztán ha jön a kemó meg a sugár, akkor egy év alatt többet kell költeni a kedves páciensre, mint amit az egész családja valaha összedobott a közösbe. És akkor megy a csodálkozás, hogy miért nincs a kórteremben flatscreen tv meg malájkvrva.
És csak hogy tényleg érezd, mennyire felülről és kívülről nézem a dolgot, nem Magyarországon végeztem az orvosit, és bár dolgoztam 11 évet egy egyetemi klinikán, 6 ország egészségügyében töltöttem több-kevesebb időt, sehol nem bánnak így az orvossal, mint Magyarországon.
65.
"fájhatna az is, hogy egy nem időben felfedezett méhnyakrák kezelése ugyanígy a társadalomnak (a tébé kasszának) kerül sokkal többe, mint ha az illető eljárt volna szűrésre évente, és így időben egy sima kisműtéttel mondjuk megoldható lett volna a problémája. "
Te szerencsétlen, nem veszed észre, hogy pontosan ez fáj nekei is és nekem is! Ezért gondolom, hogy tenni kellene valamit a szűrővizsgálatokon való jóval magasabb részvételért?!? Valóban sokkal többen mennének el, ha minél több női orvos lenne!
Ez nem háborgás, ez a tapasztalatom neken is beszélgetések alapján!
Tudod a hőbörgés szó jelentését?...biztos?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!