Milyen agyament embernek jutott eszébe, hogy hüvelyi ultrahangot találjon/fejlesszen ki?
Csak fizesd vissza előbb barátom, amit kifizettünk a te oktatásodra, aztán utána eredj!...
Mert azért az mégsincs rendjén, hogy amig tanulsz a mi pénzünkön, addig minden OK és szép, utána meg felejtsük el a múltat, te meg irány a nagyvilág, le vagyunk sajnálva! Ja és kioktatva...
"Ezeket azért végezzük el, mert egy nagyobb rosszat akarunk vele elkerülni."
Szerintem is gyanitható ebből...
52.
Miért vagy ennyire trágár és durva?....
ma 10:56
Ha majd a durvaságod alábbhagy kicsit olvasd el mégegyszer:
"Ezeket azért végezzük el, mert egy nagyobb rosszat akarunk vele elkerülni. Ezt kellene megérteni és nem rinyálni. Különben meg nem tudom, milyen úri muriból szalajtották ezeket az idiótákat, mert nemsokára kb. semmilyen orvos nem lesz Magyarországon, nemhogy majd az orvos nemét is a kedves beteg dönthesse el, nevetséges."
Érdemes a hangnemre figyelni!
Ahogy gyengülnek az érvek, úgy nő a durvaság.
És mindig ugyanazok,
A hüvelyi UH feltalálója szinte biztos, hogy pasi volt, hiszen a mérnökök nagy többsége férfi. Azt nem hiszem, hogy perverzitásból fejlesztette volna ki, de túlzottan biztosan nem törődött a nők "érzékenységével".
Szerintem nem is lenne ezzel igazán semmi gond, legfeljebb arra lehetne figyelni, hogy az UHangos orvosok többsége nő legyen.
Aki meg esetleg ragaszkodik a férfihez, mert neki az úgy jobban esik, annek legyen férfi is.
ma 09:36
Ne haragudj, de mi az:
"ez nagyon alja a "a női orvosokkal jobb a rákszűrés" elméletnek"
Mi ebben az "alja" dolog?
Barátnőimmel, kolleganőimmel, rokonaimmal, lakótársaimmal való beszélgetés alapján állithatom, hogy a nők igen nagy része azért nem megy el szűrésre, mert nincs női nőorvos a környékén, és férfihoz inkább nem megy el. Természetesen, ha valami baja támad, vagy szülni megy akkor ha nincs választása, marad a férfi. Nyilván ki lehet birni, de ez nem változtat azon a tényen, hogy IGEN SOK NŐ a fentiek miatt marad távol a szűrésektől.
Mi ebben az "alja" gondolkodás, vagy "alja" ember?
HA VKI AKAR, AKKOR EL TUD MENNI NŐHÖZ!!!!! Ez csak kifogás.
Ha vki nem szarik magasról az egészségére, akkor keres nő dokit, vagy elmegy férfihoz.
Ha utazna 60 km-t...
De dolgozik, pénze kevés, stb...
14:45-ösnek:
Én vagyok az a válaszoló, aki a #15-ös hozzászólásban (azon és ezen kívül nincs más hsz-om) nagy vonalakban leírta a fizikai hátterét annak, hogy miért kell "beljebb menni" az UH-val. Éppen ezen okból kifolyólag van transrectalis ("fenékbe dugós"), transoesophagealis ("lenyelős"), sőt transvascularis ("érbe dugós") UH is. És ezeket sem azért találták ki, mert homokos, kardnyelő vagy vámpír volt a mérnök...
És nem tudom, hogy hány "érzékeny nő" választaná azt a variációt, hogy a vizsgálat relatíve kellemesebb, de az eredmény sokkal pontatlanabb, sőt fennáll az esélye annak, hogy kisebb elváltozások nem is látszódnak, ami például egy daganat esetében eléggé "kellemetlen" a jövő tekintetében.
Ha valaki EÜ intézménybe megy, akkor jó eséllyel azért teszi, hogy kiderüljön van-e betegsége vagy nincs, ha pedig van, akkor meg akar gyógyulni, és ezeket nem lehet "kényelmességi" szempontok alá rendelni! Illetve lehet, de annak a következményeit akkor viselje is az illető...
Továbbá olyan nincs, hogy "ultrahangos orvos". Vannak szonográfusok néhány helyen, de ők nem orvosok. Olyan van, hogy nőgyógyász szakorvos, aki az UH mellett még millió más dolgot is csinál, többek között szülést vezet és többségük műt is (pl. nőgyógyászati daganatokat). Ebből következik, hogy akárcsak a sebész, a nőgyógyász is műtős szakma, vagyis állóképességet igényel és ügyelni is kell. Emellett pedig még vannak fogadott betegek, akik bármikor szülhetnek, nemcsak akkor, amikor munkaidő vagy ügyelet van és akkor otthonról be kell mennie az orvosnak! (A sebészeknek ilyen jellegű hívásaik nincsenek). Ezekből következik, hogy az összes orvosi szakág közül ez egyeztethető össze a legkevésbé a családdal, és EZÉRT van kevés női nőgyógyász! Az pedig hülye (elnézést az erős kifejezésért, de ez az igazság) aki olyasmiket irkál, hogy a "férfiak nem engedik maguk közé". Ráadásul nem is ők alkalmaznak valakit, hanem a kórházigazgató...
Gondolom érződik, hogy nem török pálcát a férfi vagy nő nőgyógyászok mellett, mert nem is lehet. De gondoltam leírom, hogy miért van valójában kevesebb nő (amúgy érdekes, hogy női sebészért nem szoktak sírni, pedig ott is van olyan fázis, hogy a beteg csupaszon ki van terítve az asztalra, sőt női aneszteziológusért is lehetne sírni, mert a katéter se magától mászik be)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!