Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kezdjem el titokban? Az anyám...

Kezdjem el titokban? Az anyám nem engedi, hogy fogamzásgátlót szedjek, mert szerinte káros

Figyelt kérdés

Nem elsősorban a nem kívánt terhesség megelőzése miatt kéne, hanem más egészségügyi okból. Orvos javasolta, beszéltünk az egyes (lehetséges) mellékhatásokról és én elkezdeném. Anyám viszont nem akarja, mert hogy az káros, felborítja a hormonháztartásom teljesen, híznék tőle és hogy "mindenki" csak pórul jár, aki elkezdi.

Viszont a jelenlegi problémámat megoldaná, ami nekem nagy segítség lenne... Igaz, hogy 18 éves vagyok, de még itthon lakom fél évig (gimis vagyok). Anya tudja, ismeri a papírjaimat, leleteimet és mindent tud rólam. Ezért lenne problémás "megkerülni", mert gondolom később ezt jeleznék a leleteken, hogy szedem, szóval rájönne...

Mit tudok csinálni?

(azt kérlek ne írjátok, hogy menjek és tartsam el magam, költözzek el, mert a helyzet közel sem ennyire súlyos)

2020. dec. 16. 21:42
 71/98 A kérdező kommentje:

Nem feltétlen igaz az, hogy rosszabbak lesznek akkor. Főleg, hogy majd a sport + diéta kombinációtól elméletileg a tüneteim és az eredményeim is javulni fognak majd.

Többen írtak privátban is, hogy nekik is hasonló problémájuk volt és nekik segített a fogamzásgátló. Csak nem volt kedvük ide kommentelni, hogy 0-ra pontozza őket a többi válaszoló. Elhiszem, hogy van, akinek problémákat okozott, de nekem jelenleg ez az egyetlen lehetőségem, hogy kicsit jobb legyen az életminőségem.

2020. dec. 17. 10:32
 72/98 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire verzel, akkor mar komoly verveszeseged lehet. Az orvos erre mit mond? Azt a verzest el kene allitani valahogy, elso korben.
2020. dec. 17. 10:33
 73/98 A kérdező kommentje:
Megvizsgált, mondta, hogy szervileg nincsen problémám, ez a PCO + IR tünete. És hogy az életmódváltástól majd ez is helyreáll. Akkor mondtam, hogy én képtelen vagyok így élni még hónapokon át és erre volt a válasz, hogy átmenetileg szedhetnék fogamzásgátlót, az beállítaná rendesen akkor a menzeszemet.
2020. dec. 17. 10:37
 74/98 anonim ***** válasza:
98%

A 45-ös válaszoló vagyok és szerintem ennek a vitának, ami itt kialakult nincs már értelme. A kérdező eldöntotte, hogy szedni akarja a fogamzásgátlót, felesleges ez a sok konfrontáció, annak ellenére, hogy én is tudom, hogy hülyeséget akar csinálni, de van aki tud más hibájából tanulni, van aki meg csak a saját hibájából tud.

Kérdező, ha tényleg elkezded szedni a gyógyszert előtte csináltass egy Leiden mutációs viszgálatot, hogy legalább genetikai hajlamod ne legyen a trombózisra, stb. Illetve azt tudom mondani, hogy az itteni kommentjeid alapján még egy teljesen tipikus kis tini vagy de felnőtt vagy már jogilag, vállald a tetteid következményét, így azt is, ha szembemész azzal, amit anyukád mond és ha ez kiderül vagy ha évek múlva problémáid lesznek majd emiatt a döntés miatt.

Én azt mondom, hogy ami még nagyobb hülyeség ha elkezded szedni, hogyha nem tud róla a közvetlen hozzátartozód, szóval ha el is kezded nem hiszem, hogy a sutyiba szedés és a leletek rejtegetése lenne a megoldás, mert ha ne adj isten bármi bajod lenne tőle, akkor ez csak gondot okozhat a sürgősségi betegellátásban és csak jobban ki fogod akasztani a családodat ha úgy tudják meg. Szóval ha bevállalod legyen inkább annyi benned, hogy kiállsz a döntés mellett mert amúgy ez a te érdeked.

2020. dec. 17. 10:49
 75/98 anonim ***** válasza:
98%

"Nem feltétlen igaz az, hogy rosszabbak lesznek akkor. Főleg, hogy majd a sport + diéta kombinációtól elméletileg a tüneteim és az eredményeim is javulni fognak majd" -

mondom, én is szedtem a bajaimra. Én már előtte sportoltam, diétáztam, mert edző vagyok, szóval nem lehetett azt mondani, hogy egy tohonya voltam, aki zabált jobbra-balra. Végig sportoltam azt a 2 évet, míg szedtem, a kajám is rendben volt, aztán azon kaptam magam, hogy hangulatingadozásaim vannak, hízom, pattanásos vagyok, megpusztulok a menstruációs fájdalomtól.

A hangulatingadozásaim miatt pszichológushoz mentem, aki mellesleg orvos is, ő kérdezett rá, hogy nem szedek-e véletlen fogamzásgátlót. Mondtam, hogy de igen. Azt mondta, érdemes volna megfontolni, hogy elhagyjam, mert nagyon sok páciensénél ez okozza a hangulati panaszokat.

Akkor találtam rá a mostani endokrinológusomra, akinek szintén kikértem a véleményét, ő már attól elborzadt, hogy egyáltalán képes volt valaki felírni ennyi hormonális problémával. Idézem: "a mostani állapota az ára a fogamzásgátlószedésnek".

De mindegy, mit mondunk, szedd be nyugodtan, ha akarod és áltasd magad, hogy de neked akkor is jobb lesz, meg igaz, mindenkinek rontott az állapotán, életmódváltás ide vagy oda, de majd neked pont nem fog.

2020. dec. 17. 11:10
 76/98 anonim ***** válasza:
97%

“ Többen írtak privátban is, hogy nekik is hasonló problémájuk volt és nekik segített a fogamzásgátló.”

Tehát csak azt fogadod el, amit hallani akarsz. Oké.

Egyébként a kérdésedre válaszolva: kezdd el szedni, ha úgy látod jónak. Aztán mi van akkor, ha anyukád megtudja? Úgysem fogja elszedni tőled, maximum nem ad zsebpénzt rá.

2020. dec. 17. 13:17
 77/98 anonim ***** válasza:
24%

Te hulye vagy 76-os? Ferfi vagy, igaz? Vegulis, nem szamit, a no dogoljon bele a betegsegbe kit erdekel, nem a te bajod. Elolvastad a kerdezo valaszait? Sulyos problemai vannak, mielott ilyesmi hasznos hozzaszolast irsz, keress ra, hogy PCOS es fogamzasgatlo. Meg fogsz lepodni a google talalatokon.

Es irt barki is olyat, hogy bun a szex? Errol meg csak szo sem volt. 🤦‍♀️

2020. dec. 17. 13:22
 78/98 anonim ***** válasza:
79%

Kedves 77,

igaz, nem a 76-os válaszoló vagyok, de teljesen egyet értek vele: a kérdező csak azt hallja meg, amit akar...

2020. dec. 17. 13:48
 79/98 anonim ***** válasza:
95%

"átmenetileg szedhetnék fogamzásgátlót, az beállítaná rendesen akkor a menzeszemet"

Az még mindig nem menzesz, amit a fogamzásgátló csinál.

2020. dec. 17. 13:48
 80/98 anonim ***** válasza:
91%
77-es vagyok, azt a valaszt mar toroltek, akinek irtam.Savlekoto vagy ki irta, es undorito volt, ezert is toroltek. Igy termeszetesen mar nem aktualis.
2020. dec. 17. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!