Kezdjem el titokban? Az anyám nem engedi, hogy fogamzásgátlót szedjek, mert szerinte káros
Nem elsősorban a nem kívánt terhesség megelőzése miatt kéne, hanem más egészségügyi okból. Orvos javasolta, beszéltünk az egyes (lehetséges) mellékhatásokról és én elkezdeném. Anyám viszont nem akarja, mert hogy az káros, felborítja a hormonháztartásom teljesen, híznék tőle és hogy "mindenki" csak pórul jár, aki elkezdi.
Viszont a jelenlegi problémámat megoldaná, ami nekem nagy segítség lenne... Igaz, hogy 18 éves vagyok, de még itthon lakom fél évig (gimis vagyok). Anya tudja, ismeri a papírjaimat, leleteimet és mindent tud rólam. Ezért lenne problémás "megkerülni", mert gondolom később ezt jeleznék a leleteken, hogy szedem, szóval rájönne...
Mit tudok csinálni?
(azt kérlek ne írjátok, hogy menjek és tartsam el magam, költözzek el, mert a helyzet közel sem ennyire súlyos)
Én lennék a világon a legboldogabb ember, ha visszamennénk az időben és valaki kiverné az első szem fogamzásgátlót, amit bevenni készülök... Most talán már lehetne 2 gyerekem is, nem az elsőért szenvednénk.
De te tudod. Anyudat ezek alapján nem fogod tudni kikerülni. Kezdd el, ha úgy látod jónak, aztán max hallgathatod egy pár évig.
1. A sok mellekhatas a fogamzasgatloval kapcsolatban olyan, mint hogy ne oltassuk be magunkat koronavirus ellen, mert meddoseget okoz. Igen, vannak mellekhatasai, amit vagy vallalsz, vagy nem. Itt most olyanok irtak nyilvan akiknek rossz tapasztalata van, amibol azt szurheted le tevesen hogy 10 emberbol 8 beteg lett a fogamzasgatlo miatt. De ez a szam kozel sem ilyen sok.
2. Egyik kommentelo sem vette figyelembe hogy a kerdezo tudja a megoldast, csupan pillanatnyi megnyugvast szeretne. Ergo max egy evig tablettazna a jelenleg problemaival. Erre olyanok kommenteltek akik evekig szedtek a problemaikra.
3. Nekem es a kornyezetemben elo noknek sem lett semmi bajunk a tablettatol. Ettol meg vannak nok akiknel elojohetnek a mellekhatasok, de ez nagyon ritka. Tehat aki ilyet ir hogy “tuti nem fogod kivanni a szexet” “tuti meddo leszel”, azok csak a sajat peldajukat hozzak fel, akik a 10 ezerbol 1 nők.
Őszinte leszek, nem olvastam vissza minden választ, de azzal kezdeném, hogy endokrin problémákra tényleg nem megoldás a fogamzásgátló, mert ha egyszer abbahagynád mondjuk gyerekvállalás miatt, akkor vissza fog jönni minden gond.
Javaslom, hogy keress egy jó nőgyógyász-endokrinológust, de a PCO-ra, IR-re a fogamzásgátló csak tüneti kezelés, valószínűleg tényleg IR diéta, esetleg Metformin fog segíteni rajtad valójában.
Ha mindenképp ragaszkodsz a fogamzásgátlóhoz, akkor csináltass Leiden mutáció vizsgálatot, hogy azt legalább meg tudd mutatni anyukádnak, hogy vérrögöt nem fogsz kapni tőle.
És szerinted tényleg csak pár hónapig fogja szedni?
Van pàrja, kényelmesebb lesz a szex, továbbá az orvos is folyamatosan felírja majd neki.
Arról nem is beszélve, hogy honnan fogja tudni, hogy javulnak-e az értékei, ha mesterségesen van befolyásolva a petefészke?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!