Kezdjem el titokban? Az anyám nem engedi, hogy fogamzásgátlót szedjek, mert szerinte káros
Nem elsősorban a nem kívánt terhesség megelőzése miatt kéne, hanem más egészségügyi okból. Orvos javasolta, beszéltünk az egyes (lehetséges) mellékhatásokról és én elkezdeném. Anyám viszont nem akarja, mert hogy az káros, felborítja a hormonháztartásom teljesen, híznék tőle és hogy "mindenki" csak pórul jár, aki elkezdi.
Viszont a jelenlegi problémámat megoldaná, ami nekem nagy segítség lenne... Igaz, hogy 18 éves vagyok, de még itthon lakom fél évig (gimis vagyok). Anya tudja, ismeri a papírjaimat, leleteimet és mindent tud rólam. Ezért lenne problémás "megkerülni", mert gondolom később ezt jeleznék a leleteken, hogy szedem, szóval rájönne...
Mit tudok csinálni?
(azt kérlek ne írjátok, hogy menjek és tartsam el magam, költözzek el, mert a helyzet közel sem ennyire súlyos)
Inkább szenvednék pár hónapot, mint utána egész életemben, mert nem bírtam várni! A fogamzásgátlónak is idő kell, hogy beállítsa, nekem 4 hónap volt, addig össze-vissza vérezgettem, meg eleinte émelyegtem tőle. Nem éri meg.
Elhiszem, hogy szörnyű, rengeteg nő szenved ettől. De ne cseszd már szét az egészséged, mert az orvost pont nem fogja érdekelni, ha 10 év múlva majd nem lehet gyereked.
És akkor mit csináljak?! Éljek még hónapokig úgy, hogy nem merek elhagyni a házat, vásároljam fel a Rossmann egész tampon és betétkészletét, hátha valamelyik majd tovább bírja, mint 1-1,5 óra?
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy csodagyógyszer, nem fogok meggyógyulni. Ezt tudom. De ha már csak ezt a vérzést megszüntetné, én már annak is nagyon örülnék, mert úgy kicsit szabadabban tudnék mozogni, menni erre-arra, visszakapnám az életem.
13 éves korom óta diétázom, szinte nonstop éhes vagyok. Szexelni már így sincs sok kedvem, mivel a folyamatos vérzéseim miatt 0 spontaneitás van a dologban és hiába mondja a barátom, hogy őt nem zavarja, engem igenis zavar. Nagyon. Az egyik kedvenc hobbim az úszás és a szaunázás volt, mind a kettőről lemondhattam. Nyár óta ez van, én már nem bírom tovább.
Ismét kihangsúlyoznám, hogy nem ettől várom a csodát és ettől függetlenül ugyanúgy mennék rendszeres ellenőrzésre, vérvételre, ultrahangra. Figyelnék az értékeimre, étkezésekre, mozgásra. De így, hogy egy hosszabb sétára nem merek elindulni, kétlem, hogy majd futni, biciklizni több kedvem lesz...
Kérdező, én, mint sorstársad írok neked.
PCOS, IR, PM alulműködésem van többek között. Évekik szedtem a fogamzásgátlót, tök szépen helyre is jöttem EGY IDEIG. Aztán már nem tudta elfedni a tüneteket. Úgy képzeld ezt el, mintha egy gennyes, véres sebre tennél egy szép kis tapaszt. Ideig-óráig szép lesz, már-már el is hiszed, hogy elmúlt a sebed, mert már nem fáj, nem lásztik. Aztán elkezd átázni a tapasz, leszeded, és szembesülsz vele, hogy a sebed nagyobb lett, csúnyább és elfertőződött.
A PCOS és az IR gyógymódja nem a fogamzásgátló, hanem a teljes életmódváltás (diéta, sport, lelki egyensúly, esetleg metformin).
Őszintén mondom, hogy keress egy normális orvost, aki nem a tüneteket kezeli, hanem az okokat keresi és azokra ajánl megoldást. Aki most kezel, ő nem olyan.
Nagy esellyel gyogyszer mellett is pecsetelo verzesed lesz, nyugodj meg. Ez meg egy egeszseges embernel is megesik,nemhogy egy olyan szemelynel, akinek durva problemai vannak.
De az ember a hibaibol tanul, nyilvan itt most senki nem tud lebeszelni, ez latszik, de nem baj.
A vercukor problemaidat pedig csak a dieta fogja megoldani, semmi mas, ezt jobb, ha elfogadod. Egyenes uton vagy a cukorbetegseg fele, es hidd el, nem annyira buli inzulinozni magad, mert ha igy folytatod, ez a vege. Ez most meg visszafordithato is lehetne szinte, de vegulis kit erdekel mi lesz 10 ev mulva.
Ne ne ne!!!
Hasonlóan voltam, mint te... Elkezdtem szedni, és baromira élveztem, hogy kényelmesebb az életem.. Aztán abbahagytam, és borult minden: nem untatlak, de a legrosszabb, hogy most a meddőségi központ gyakori látogatója vagyok.
Gondold végig, hogy lehet úgy kinyírja a petefészkeidet meg az amúgy is rossz hormonrendszeredet, hogy aztán évekig nem jön a baba...
29
Az orvosommal nincs probléma, ő is az életmódváltást mondta, a sportot és a diétát. Az IR-re gyógyszert nem akart írni, mert mondta, hogy ez még nem az az érték, diétával ez kordában tartható. A pajzsmirigy alulműködésemre kaptam L-thyroxint és Normoxilt, de az az érték sem volt annyira kirívóan magas.
Mikor panaszkodtam erre a vérzésproblémára, akkor mondta, hogy esetleg egy enyhébb fogamzásgátló segíthet ezen, ha mindenképpen szeretném.
És tudom, hogy ettől nem javul meg a szervezetem, de ha már ez az egy tünet eltűnne, én lennék a világ legboldogabb embere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!