Kezdjem el titokban? Az anyám nem engedi, hogy fogamzásgátlót szedjek, mert szerinte káros
Nem elsősorban a nem kívánt terhesség megelőzése miatt kéne, hanem más egészségügyi okból. Orvos javasolta, beszéltünk az egyes (lehetséges) mellékhatásokról és én elkezdeném. Anyám viszont nem akarja, mert hogy az káros, felborítja a hormonháztartásom teljesen, híznék tőle és hogy "mindenki" csak pórul jár, aki elkezdi.
Viszont a jelenlegi problémámat megoldaná, ami nekem nagy segítség lenne... Igaz, hogy 18 éves vagyok, de még itthon lakom fél évig (gimis vagyok). Anya tudja, ismeri a papírjaimat, leleteimet és mindent tud rólam. Ezért lenne problémás "megkerülni", mert gondolom később ezt jeleznék a leleteken, hogy szedem, szóval rájönne...
Mit tudok csinálni?
(azt kérlek ne írjátok, hogy menjek és tartsam el magam, költözzek el, mert a helyzet közel sem ennyire súlyos)
"Nincs olyan probelma, amit a foggatlo megoldana."
Az utóbbi 3 hétben sikeresen diagnosztizálták nálam a pajzsmirigy alulműködést, az inzulinrezisztenciát, valamint mind a két petefészkem tele van cisztával. Ezek rengeteg mellékhatással, tünettel járnak, amit tapasztalok magamon nap, mint nap. Egy részét betudtam annak, hogy kamaszodok (folyamatos fáradtság, itt-ott pattanások a profi, több lépéses arcápolási rutinom ellenére, olyan szintű hajhullás, hogy egy hajmosás simán eldugította a lefolyót stb). Viszont az koránt sem normális dolog, hogy egy hónapban 3-szor (!) menstruálok, kiszámíthatatlanul és olyan szinten, hogy még éjszaka is fel kell kelnem 2 óránként, mert a tampon+maxi betét kombó is átázik annyi idő alatt. Vagy hogy nem merek sehová menni, mert félek, hogy ez éppen egy pláza közepén, vagy hétvégi kirándulás alkalmával tör rám, valahol a semmi közepén a hegyekben. Barátnőknél, barátomnál sem merek emiatt ott aludni, mert ilyenkor ha nem figyelek, nem kelek fel, simán cserélhetek egy éjszaka többször is ágyneműt. Emellett a köztes időben is FOLYAMATOSAN vérzek, vérezgetek, ezáltal elfelejthetem a szaunázást, medencézést, vagy akár a normális együttlétet a barátommal, a szép fehérneműimet, vagy egy csinosabb ruhát, szoknyát.
Az endokrinológus először diétát és sportot javasolt, hogy majd az segít. De őszintén, szerintem ez így nem élet, hogy alig merem elhagyni a házat, nem merek programot szervezni és minden reggel azon gondolkozom, hogy éppen mit vegyek fel, amit nem sajnálok, ha esetleg bármi baleset történne... Egy szerencsém a szerencsétlenségben az online oktatás, mert így attól nem kell félnem, hogy az iskolában törne rám hirtelen ez. De egyszer ennek is vége lesz és nem akarok még akkor is szenvedni ezzel.
De ha van jobb ötleted, ami segítene rajtam, hallgatlak!
Nekem rendszertelen, túl erős, fájdalmas menstruációra írták fel. Nagyon sokat segített.
Azóta már a biztonságos együttlétért is alkalmazom.
Nem fogta a felírás közben a kezem anyukám, nem is tud róla (bár én párommal lakom 18 éves korom óta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!