Apám titokban cigizik, csináljak valamit? Vagy nem az én dolgom?
Finoman rakerdezhetsz anyudnal: "apa még szerinted is cigizik vagy csak en veletlen lattam ragyujtani?" :-)
A ferjem biztos vagyok benne, hogy dohanyzik, de belehazudik a kepembe, hogy nem. Pedig erzem a kabatujjan, ruhaujjan, a mobilja tokjan es a lelegzeten is. Igaz allitja dehogy, nem, nem, de ezt rengetegszer eljatszotta, aztan kiderult ja de megis. En orultem, amikor a gyerek elmondta. Legalabb azota tisztaban vagyok azzal, hogy a gyerekemre szamithatok, a ferjembe meg nem szabad megbizni, hiszen barmi masrol is ugyanigy tudna es fog is hazudni.
"a gyerekemre szamithatok"
Mindaddig, amíg a gyerek úgy látja, hogy haszna van belőle.
Aztán, az idő múlásával rájön, hogy haszna megduplázható, ha apjának is spicliskedik.
Családi életed alapja a dühöngő bizalom - és jsj lesz neked, ha a gyerek rájön arra, hogy dupla haszna van abból, ha apjának IS spicliskedik.
# 5: pont ezt akartam írni! :)
KIZÁRT, hogy egy dohányoson ne lehessen megérezni a szagot! Akármennyi mentolos cukrot, vagy más szagközömbösítőt használ utána!
Megint valami hülyegyerek unatkozik itt...
Persze, hogy érezni a szagot. Kérdező, apukád valószínű nem"titkolja", hanem elvonul, hogy nektek ne ártson a füst. És hogy ne mutasson mintát. Már talán nem vagytok óvodások, talán megérted ezt, hogy nem ellenetek, hanem értetek van.
De hát a gyerekek nem mindig értik meg ezt.
József Attila egy versében így ír, szomorúan, visszaemlékezve a gyerekkori tévedésére:
"Kis lábaskában hazahozta
kegyelmeséktől vacsoráját,
lefeküdtünk és eltünődtem,
hogy ők egész fazékkal esznek - -"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!