Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet titokban nagyobb...

Hogyan lehet titokban nagyobb értékben ajándékozni a közös számlás kapcsolatokban?

Figyelt kérdés

Idén kerültünk közös számlára, így még sosem ütköztem ebbe a problémába. Kigondoltam, hogy a férjemmel meglepiből elutazunk, mert egy újabb x-hez közelít. (Pár nap Európán belül.) Két dolgon gondolkodom: hogy oldom meg a szálloda kifizetését? Észreveszi a számlánkon az ekkora pénzmozgást, amikor belép valami utalásért. A másik gondom, hogy ha közösen megszerzett jövedelem van közös számlán (egyébként ugyanannyit keresünk), akkor most így ő is fizeti a saját meglepijét.

Aki szintén így van ezekkel, adjon nekem tanácsot.:) Köszi!

2018. szept. 9. 20:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Mikor akarsz szólni neki hogy indultok? Szabit kivegyen? Ezt sunyiba nem lehet szerintem. "Szivem mi lenne ha Xedik szülinapod alkalmából elutaznánk?"
2018. szept. 9. 20:21
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem kell szabi, hetvege lenne. Szerettem volna es mashol is olvastam ilyen utrol, de nem irtak le a megvalositast. Gondoltam arra, hogy a helyszinen fizetnenk esetleg, de az meg olyan lelombozo, nem?
2018. szept. 9. 20:33
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szolj neki az utazásról es akkor a pénzmozgást is láthatja, de ne áruld el h hova mentek
2018. szept. 9. 20:34
 4/14 A kérdező kommentje:
Akkor is latja a szalloda nevet az utalasoknal. Mondjuk hatha kibirja, hogy nem nez utana.
2018. szept. 9. 20:44
 5/14 anonim ***** válasza:
49%
Közös számla esetében sehogy. Mert azonnal ha leemelsz róla érkezik az sms.
2018. szept. 9. 21:12
 6/14 anonim ***** válasza:
91%

Igen sokszor rosszul sül el az ilyen "meglepetés", föleg, ha ö meg valami egész mást tervez!

Sokkal értelmesebb lenne elöre megbeszélni, akkor nem lesz sértödés meg stressz belöle!

2018. szept. 9. 21:13
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Kisebb ajándék oké, de nagyobb, drága a másik tudta nélkül nagyon nincs rendben. Szerintem ez olyan dolog, amit meg kellene beszélni. Az unokatesóm egy méregdrága autóval lepte meg a férjét, válás lett belőle, mivel a pasi szerint lett volna hova költeni a pénzt.
2018. szept. 9. 21:48
 8/14 piroska és a farkas ***** válasza:
36%
Jaj, ne vegyétek már el szegénynek a kedvét! Egy hétvégéről van szó, nem egy kéthónapos világkörüli útról... Kérdező, ha úgy érzed, h a férjed ennek örülne, legyél kreatív és füllents! Van olyan nagyon jó barátod, akit a férjed is ismer és tudja, h hozzád nagyon közel áll? " Szívem, Julinak x dolog miatt x Ft- ra van szüksége, szeretném vele kisegíteni, 6 hónap alatt fogja tudni visszaadni." Pénzt kiveszed, szállást utalás helyett befizetéssel kifizeted. Vagy vmi.ilyesmi. Persze Julit avasd be :)
2018. szept. 9. 23:11
 9/14 anonim ***** válasza:
62%

Ilyet már nem szerencsés csinálni. Mivel a pénz közös, ekkora kiadásokat meg kell beszélni, mert neki is van beleszólása. Ha nem örül, rossz vége is lehet.

És ez nem kérdező kedvének elvétele, hanem ha az más pénze is, akkor bunkóság egyedül dönteni róla.

2018. szept. 10. 00:53
 10/14 anonim ***** válasza:
35%
ezért nem kell közös számla ,mert igy tényleg tudnia kell rola ,sőt tudni is fog rola .jobb ha megbeszélitek hogy ez a szülinapi ajándék mit szólsz hozzá.
2018. szept. 10. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!