Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kezdjem el titokban? Az anyám...

Kezdjem el titokban? Az anyám nem engedi, hogy fogamzásgátlót szedjek, mert szerinte káros

Figyelt kérdés

Nem elsősorban a nem kívánt terhesség megelőzése miatt kéne, hanem más egészségügyi okból. Orvos javasolta, beszéltünk az egyes (lehetséges) mellékhatásokról és én elkezdeném. Anyám viszont nem akarja, mert hogy az káros, felborítja a hormonháztartásom teljesen, híznék tőle és hogy "mindenki" csak pórul jár, aki elkezdi.

Viszont a jelenlegi problémámat megoldaná, ami nekem nagy segítség lenne... Igaz, hogy 18 éves vagyok, de még itthon lakom fél évig (gimis vagyok). Anya tudja, ismeri a papírjaimat, leleteimet és mindent tud rólam. Ezért lenne problémás "megkerülni", mert gondolom később ezt jeleznék a leleteken, hogy szedem, szóval rájönne...

Mit tudok csinálni?

(azt kérlek ne írjátok, hogy menjek és tartsam el magam, költözzek el, mert a helyzet közel sem ennyire súlyos)

2020. dec. 16. 21:42
 51/98 anonim ***** válasza:
98%
Azert mert a kerdezo fejeben honapok, akar evek kellenek a javulashoz, ez nem biztos, hogy igy van. Dieta, sport, es ha kell gyogyszer az IR-re, meg mindig ezt lehet javasolni. Ilyen szintu verzest a fogamzasgatlo se fog megoldani, verezni fog mellette is.
2020. dec. 16. 23:22
 52/98 anonim ***** válasza:
92%

Feltételezem nem 18 évesen kezdődtek nála ezek a gondok, meg nem egyik napról a másikra. Már az első rendellenes vérzéseknél orvoshoz kellett volna fordulni, és nem megvárni, amíg ilyen pocsék lesz a helyzet.

Mindegy, ez már késő bánat. Ha nagyon szedni akarja, akkor szedje, csak lehet, hogy nagyon el fog kényelmesedni és félvállról veszi majd a sportot, diétát. Mindenesetre szerintem egy próbát megérne, hogy amíg otthon lakik fél évet, nem fogamzásgátlózik, hanem keményen betartja a sportot, diétát, IR gyógyszert stb.,megnézni mi történik. Aztán, ha nem javul, akkor màr úgyis elköltözik, és màr senki nem fog jószándékkal beleszólni az életébe.

2020. dec. 16. 23:30
 53/98 anonim ***** válasza:
94%
21 éves vagyok. Most derült ki a PCOS és Metformint kaptam rá. Nem is lettem volna hajlandó fogamzásgátlót szedni. Olvass utána, akinek van esze, az nem dicséri. Vagy nem tudom, kérdezd meg az orvost, olyanról is hallottam, hogy a Metformint együtt szedik a fogamzásgátlóval. Egy kis idő után elhagynád a fogamzásgátlót ha ez lehetséges. Nekem nagyon hull a hajam és nem jön meg a menstruációm, hiába szedem 1 hónapja a gyógyszert. Nekem is nehéz elfogadni, hogy ez egy hosszú folyamat. Én is mérges vagyok, hogy az élet igazságtalan.
2020. dec. 16. 23:49
 54/98 anonim ***** válasza:
97%

"Attól, mert elkezdeném a fogamzásgátlót, ugyanúgy tartanám a diétát és sportolnék is."

Egy fenét! Legalább ne áltasd magad!

Ahogy írod, csak az motivál, hogy ez a tünet eltűnjön. Eltűnik és magasról fogsz tojni a sportra, diétára, mert nehéz, mert eddig se ment és mert egyszerűbb bekapni naponta egy-egy pirulát.

Egyébként számos szakmailag korrekt oldal és támogató fb csoport van a diétához, simán el tudnád kezdeni január előtt is, ha akarnád.

2020. dec. 17. 00:06
 55/98 Savlekotő ***** válasza:
30%
Mi köze a leleteidhez? Orvos felírja beveszed.. Lol felnőtt vagy.. El nem hiszem hogy ahol 18 évesen ilyen kontroll van ott el mehet e valaki vécére egyedül.. :( És csodálkozunk hogy a 20 30 korosztály full életképtelen szülőfüggő..
2020. dec. 17. 00:31
 56/98 anonim ***** válasza:
98%

Én is azt akartam mondani, hogy ha már ennek meg kellett történnie, a lehető legjobbkor, kijárási korlátozás alatt történik.

Mondjuk én nem megyek hétvégente Dubaiba.

2020. dec. 17. 00:48
 57/98 anonim ***** válasza:
93%

Emberek ,tényleg a legnagyobb gondja a kérdezőnek ,hogy nem tud pizsi partira meg Dubajba menni?

Én úgy vagyok vele ha beteg vagyok nekem az a legfontosabb jobban legyek ami a te életedben egészséges életmód,sok fermentált étel,tisztítókurák,akár kisebb böjtök,nem utolsósorban sok imádkozás mittudom én ,segítene .(a mai világba egyszerű kutatni a neten mi segítene neked ne csak butaságra használjuk a netet meg Tinderre meg Facebookra )

Tipikus élj a mának gondolkodás amit levezettél kedves mérdező,valamilyen szinten

Párhuzamot lehetne vonni a drogokkal túlzások nélkül.

Mi a drog?

Ideiglenes hangulat javító ha nem szeded be vissza jönnek a gondok+hozászokás gondok vannak

Mit ér el a fogamzásgátló?

Ideiglenesen javít a hangulatodon (értem hogy rosszabb közérzetről indulsz mint pl sok kábszis de a metódus ugyan az!)

Szóval kb neked egyszerübb a droghoz nyúlni.

Közhely lett hogy az alkohol nem megoldás ,kérdem én miért nem látod a párhuzamot kérdező a fogamzásgátló és a drogok között a te esetedben

2020. dec. 17. 01:07
 58/98 anonim ***** válasza:
95%

Pár hónap alatt helyre tudod hozni diétával és sporttal ezt a problémát, addig is tampon mellé vegyél menzeszbugyit, itt írnak róla:

[link]

Ne tömd magad fölöslegesen valami szerrel, ami csak elfedi a tüneteket.

2020. dec. 17. 01:11
 59/98 Savlekotő ***** válasza:
24%
Utolsó a fogamzásgátló nem drog,de nem csodálkozom hogy ilyen buta emberek lakta országban már a kaparás kukába szülés lett a fogamzásgátlás,de imádkozni tudtok,értelmes elfoglaltság oskola helyett.. Tényleg nem marad otthon már csak ez a réteg?..
2020. dec. 17. 01:14
 60/98 anonim ***** válasza:
96%

Az összes hozzászólást elolvastam...

Kérdező, ha te a válaszadóknak ilyen f@$zán meg tudod mondani, hogy neked mi a jó és hogy mi hogy van akkor anyucival szemben miért nincs ilyen nagy szád?

Értem én, hogy frusztrált vagy és hogy nem tetszik a válasz, de itt nem 16-20 évesek osztják az észt, hanem (tippem szerint) 30+os hölgyek mondják el a tapasztalataikat.

De mivel látom hajthatatlan vagy így segítek: vegyél valami cukorkás dobozt amibe beleteszed a tabit és legyen a táskádban egy palack víz. A papírjaidat meg fotózd le a telefonoddal és dugd el valahova (pl. bugyis fiók alja vagy bárhova ahol nem nézné meg). Esetleg szkenneltesd be és rakd rá a telefonodra PDF formátumban.

2020. dec. 17. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!