Kezdjem el titokban? Az anyám nem engedi, hogy fogamzásgátlót szedjek, mert szerinte káros
Nem elsősorban a nem kívánt terhesség megelőzése miatt kéne, hanem más egészségügyi okból. Orvos javasolta, beszéltünk az egyes (lehetséges) mellékhatásokról és én elkezdeném. Anyám viszont nem akarja, mert hogy az káros, felborítja a hormonháztartásom teljesen, híznék tőle és hogy "mindenki" csak pórul jár, aki elkezdi.
Viszont a jelenlegi problémámat megoldaná, ami nekem nagy segítség lenne... Igaz, hogy 18 éves vagyok, de még itthon lakom fél évig (gimis vagyok). Anya tudja, ismeri a papírjaimat, leleteimet és mindent tud rólam. Ezért lenne problémás "megkerülni", mert gondolom később ezt jeleznék a leleteken, hogy szedem, szóval rájönne...
Mit tudok csinálni?
(azt kérlek ne írjátok, hogy menjek és tartsam el magam, költözzek el, mert a helyzet közel sem ennyire súlyos)
Feltételezem nem 18 évesen kezdődtek nála ezek a gondok, meg nem egyik napról a másikra. Már az első rendellenes vérzéseknél orvoshoz kellett volna fordulni, és nem megvárni, amíg ilyen pocsék lesz a helyzet.
Mindegy, ez már késő bánat. Ha nagyon szedni akarja, akkor szedje, csak lehet, hogy nagyon el fog kényelmesedni és félvállról veszi majd a sportot, diétát. Mindenesetre szerintem egy próbát megérne, hogy amíg otthon lakik fél évet, nem fogamzásgátlózik, hanem keményen betartja a sportot, diétát, IR gyógyszert stb.,megnézni mi történik. Aztán, ha nem javul, akkor màr úgyis elköltözik, és màr senki nem fog jószándékkal beleszólni az életébe.
"Attól, mert elkezdeném a fogamzásgátlót, ugyanúgy tartanám a diétát és sportolnék is."
Egy fenét! Legalább ne áltasd magad!
Ahogy írod, csak az motivál, hogy ez a tünet eltűnjön. Eltűnik és magasról fogsz tojni a sportra, diétára, mert nehéz, mert eddig se ment és mert egyszerűbb bekapni naponta egy-egy pirulát.
Egyébként számos szakmailag korrekt oldal és támogató fb csoport van a diétához, simán el tudnád kezdeni január előtt is, ha akarnád.
Én is azt akartam mondani, hogy ha már ennek meg kellett történnie, a lehető legjobbkor, kijárási korlátozás alatt történik.
Mondjuk én nem megyek hétvégente Dubaiba.
Emberek ,tényleg a legnagyobb gondja a kérdezőnek ,hogy nem tud pizsi partira meg Dubajba menni?
Én úgy vagyok vele ha beteg vagyok nekem az a legfontosabb jobban legyek ami a te életedben egészséges életmód,sok fermentált étel,tisztítókurák,akár kisebb böjtök,nem utolsósorban sok imádkozás mittudom én ,segítene .(a mai világba egyszerű kutatni a neten mi segítene neked ne csak butaságra használjuk a netet meg Tinderre meg Facebookra )
Tipikus élj a mának gondolkodás amit levezettél kedves mérdező,valamilyen szinten
Párhuzamot lehetne vonni a drogokkal túlzások nélkül.
Mi a drog?
Ideiglenes hangulat javító ha nem szeded be vissza jönnek a gondok+hozászokás gondok vannak
Mit ér el a fogamzásgátló?
Ideiglenesen javít a hangulatodon (értem hogy rosszabb közérzetről indulsz mint pl sok kábszis de a metódus ugyan az!)
Szóval kb neked egyszerübb a droghoz nyúlni.
Közhely lett hogy az alkohol nem megoldás ,kérdem én miért nem látod a párhuzamot kérdező a fogamzásgátló és a drogok között a te esetedben
Pár hónap alatt helyre tudod hozni diétával és sporttal ezt a problémát, addig is tampon mellé vegyél menzeszbugyit, itt írnak róla:
Ne tömd magad fölöslegesen valami szerrel, ami csak elfedi a tüneteket.
Az összes hozzászólást elolvastam...
Kérdező, ha te a válaszadóknak ilyen f@$zán meg tudod mondani, hogy neked mi a jó és hogy mi hogy van akkor anyucival szemben miért nincs ilyen nagy szád?
Értem én, hogy frusztrált vagy és hogy nem tetszik a válasz, de itt nem 16-20 évesek osztják az észt, hanem (tippem szerint) 30+os hölgyek mondják el a tapasztalataikat.
De mivel látom hajthatatlan vagy így segítek: vegyél valami cukorkás dobozt amibe beleteszed a tabit és legyen a táskádban egy palack víz. A papírjaidat meg fotózd le a telefonoddal és dugd el valahova (pl. bugyis fiók alja vagy bárhova ahol nem nézné meg). Esetleg szkenneltesd be és rakd rá a telefonodra PDF formátumban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!