Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kezdjem el titokban? Az anyám...

Kezdjem el titokban? Az anyám nem engedi, hogy fogamzásgátlót szedjek, mert szerinte káros

Figyelt kérdés

Nem elsősorban a nem kívánt terhesség megelőzése miatt kéne, hanem más egészségügyi okból. Orvos javasolta, beszéltünk az egyes (lehetséges) mellékhatásokról és én elkezdeném. Anyám viszont nem akarja, mert hogy az káros, felborítja a hormonháztartásom teljesen, híznék tőle és hogy "mindenki" csak pórul jár, aki elkezdi.

Viszont a jelenlegi problémámat megoldaná, ami nekem nagy segítség lenne... Igaz, hogy 18 éves vagyok, de még itthon lakom fél évig (gimis vagyok). Anya tudja, ismeri a papírjaimat, leleteimet és mindent tud rólam. Ezért lenne problémás "megkerülni", mert gondolom később ezt jeleznék a leleteken, hogy szedem, szóval rájönne...

Mit tudok csinálni?

(azt kérlek ne írjátok, hogy menjek és tartsam el magam, költözzek el, mert a helyzet közel sem ennyire súlyos)

2020. dec. 16. 21:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem inkább keress új endokrinológust, mert nem elég alapos a mostani. Az újnak simán mond meg, hogy az előző nem vette elég komolyan a problémádáidat, meg mennyire vérzel. Persze jó lenne, ha elmennék nőgyógyászhoz is, higy nem azért vérzel ennyire, mert kiszakadt egy cisztád, de a nőgyógyász ok tényleg többnyire csak el akarják kozmetikázni a tüneteket.

A Metforminnak is nyilván lehetnek mellékhatásai, ahogy a fogamzásgátlónak is. A legtöbb embernek az enésztését zavarja be az elején de nyilván a mellékhatások is egyénfüggőek.

2020. dec. 17. 16:31
 92/98 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy a mellékhatásokhoz - a fogamzásgátló miatt van a legtöbb fiatal nőnek strokeja vagy trombózisra, szerintem jobb egy kis hasmenés a Metformintól, minthogy újra kelljen tanulnod beszélni vagy járni és életed végéig vérhigítót kelljen szedned. Persze ezek extrémebb mellékhatások, nem mindenkinél fordulhat elő, de ez is megeshet a fogamzásgátlóval, szóval azt mondanám nem rosszabbak a mellékhatások.
2020. dec. 17. 16:36
 93/98 anonim ***** válasza:
91%
Nem vagyok szakértő, de úgy tudom, az Aviva torna is nagyon jó, szerintem nézz utána. Segít az ilyen problémák megoldásában.
2020. dec. 17. 17:28
 94/98 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem kérdezünk meg dietetikust, akkor én simán csináltam volna még egy 90 napos diétát

Na, ja, Maldív, meg Dubai, de annyi eszed nincs, ha az orvos azt mondja, diéta, akkor te azt hiszed, 90 napos...

2020. dec. 17. 17:30
 95/98 anonim ***** válasza:
96%

A metformin az elején okozhat hasmenést, kb. két hét alatt hozzászoksz. Nem nagyon van mellékhatása ezenkívül, csak ha kórosan sovány vagy, vagy súlyos veseelégtelenségben szenvedsz.

Jelenleg kutatások folynak, hogy egészséges embereknek is adjanak metformint, ugyanis bizonyítottan jó hatása van a szívre és az érrendszerre és növeli a várható élettartamot. Ha jól tudom, már a 2. klinikai szakaszban vannak. Egyébként farmában dolgozom, tudom, mit beszélek.

A fogamzásgátlónak annyi sok mellékhatása van, hogy ha kiteríted a tájékoztatót, amit hozzá adnak, leterítheted vele az egész ágyadat, úgy, hogy apróbetűkkel van ráírva. Nem túlzok, tapasztalat.

Csak a szűk környezetemben tudok két emberről, akinek trombózist okozott, mindkettő huszonéves fiatal nő. Azóta vérhigítózniuk kell magukat és ezt életük végéig. És ez még messze nem a legrosszabb mellékhatása.

2020. dec. 17. 17:45
 96/98 anonim ***** válasza:
98%
Facebookon lépj be az IR csoportba, ott nagyon sok segítséget fogsz találni, és szívesen segítenek is, ha kérdezel. Ott a fájlok között megtalálod az IR diéta alapjait is, kiindulópontnak jó lesz.
2020. dec. 17. 22:18
 97/98 anonim ***** válasza:
60%

"Na, ja, Maldív, meg Dubai, de annyi eszed nincs, ha az orvos azt mondja, diéta, akkor te azt hiszed, 90 napos..."

Nevetni fogsz, nekem 19 évesen a háziorvosom ajánlotta a 90 napost. Azelőtt nem is hallottam róla. De ahány orvosnál jártam, annyiféle diétát ajánlottak. Persze ők maguk is lelógtak két oldalt a székről, tehát a hitelesség is megvolt...

2020. dec. 18. 08:54
 98/98 anonim válasza:

Szia Kérdező!

Mi lett veled végül? Rendben vagy már?

2023. jún. 5. 22:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!