Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a helyes lépés ha fel...

Mi a helyes lépés ha fel akarom adni az alkoholizmusomat?

Figyelt kérdés
okt. 26. 20:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/87 anonim ***** válasza:
33%
Menthetetlen alkesz vagy aki nem is akar megváltozni
okt. 31. 17:34
 42/87 anonim ***** válasza:
82%

A helyes lépés szerintem a pszichológus. Ahogy én látom: az alkoholista a lelki fájdalmat akarja elfelejteni, nem érezni. Az is lehet, sőt valószínű, hogy az eredeti fájdalmat, ami miatt elkezdett inni, már rég megoldotta volna, ha nem fedné el minden nap. De mivel mindig ráiszik, egyre több megoldatlan probléma halmozódik föl az életében, hiszen, mint tudjuk, mindig van mit megoldani. És az évek alatt ez már efy hatalmas problémagombóccá fejlődik, amibe az ember már bele se mer gondolni. Hiszen inni sokkal egyszerűbb, mint a problémákat egymás után felfejteni, és sok idő alatt megoldani. Pedig a kiváltó ok esetleg nem is volt megoldhatatlan.

Szóval szerintem egy jó klinikai pszichológis tud segíteni szembenézni az elásott, megoldatlan dolgokkal, persze ez évekbe kerülhet, de szerintem mindig egyre könnyebb lesz. Nagy akarat kell hozzá, mert lelki fájdalmakkal, halogatott dolgokkal kell szembenézni, esetleg el kell fogadni veszteségeket, amik már nem igazán hozhatók helyre, vagy csak kis mértékben javíthatók. Hiszen az időt nem lehet visszaforgatni. Mindehhez nagy bátorság szükséges, mert el kell tudni gyászolni dolgokat. De szerintem, ha valaki kitart, az meg tudja csinálni, és végül nagyon felszabadul. Én őszintén szólva úgy érzem, hogy ez egy igazi megoldás, és (ezért most le fognak hurrogni) nem vonja magával, hogy az illető soha többé nem ihat egy kortyot se. A teljes absztinencia, úgy hogy ha valaki egy kortyot iszik azonnal visszaesik, azokra vonatkozik, akik csak elásták a problémáikat, de nem oldották meg, és azonnal visszaesnek az álmegoldásba, amint lehetségessé válik. De persze nyilván az az egészségesebb, ha valaki nem iszik egyáltalán.

nov. 1. 08:47
 43/87 anonim ***** válasza:
77%
42 az alkoholizmus nem a lelki dolgot fedi, eloszor talan igen de akkor is lehet haverok fiatalon bemutattak neki. egyedul senki nem fog "hoppa lemegyek a boltba vodkaert", de legyen lelki, de mar nem arrol van szo hanem arrol, hogy elnyomja az addikcio es megtobbet akar belole nem pedig a lelki dolgait elnyomni, azok mar reg messze vannak. az ital a fontos minel tobb legyen alibikkel "ez az utolso" "hat unnep van ez lesz az utso" "jol van meg egyet es kesz", aztan szerelmi banat es lehet sorolni
nov. 1. 08:51
 44/87 A kérdező kommentje:
Végül tegnap megittam az utolsó sört, úgyhogy nem kell elraknom emlékbe.
nov. 1. 10:29
 45/87 anonim ***** válasza:
100%

Mi lesz ma? Mit fogsz inni?

Miért iszol? Mert nélküle nem érzed jól magad. Mitől éreznéd jól magad? Csak azzal pótolhatod az italt.

nov. 1. 10:33
 46/87 A kérdező kommentje:

Van még egy durván lejárt szavatosságú bontatlan söröm utcán találtam. Nem számoltam bele.

Nem merem kinyitni mert félek hogy kiugrik belőle valami rettenetes lény.

Van még kb egy liter olyan vodkám amiben a banánok voltak azt már kiettem belőle. Az a baj hogy barna az egész sűrű és nagyon gusztustalan. Tegnap belekortyoltam abba is, nem volt rossz de ahogy kinézz az borzalmas.

nov. 1. 10:51
 47/87 A kérdező kommentje:
45 azon gondolkozom hogy nővel pótolom az italt bár az meg az idegrendszeremet tenné propára.
nov. 1. 10:51
 48/87 anonim ***** válasza:
100%
A nővel pótlást megnézném. Ki állna szóba egy ilyennel?
nov. 1. 11:10
 49/87 A kérdező kommentje:

Van az a pénz. És akkor még finoman fogalmaztam hogy ki állna szóba velem.

Bár az meg nem veszekszik.

Legalábbis remélem.

Majd kölcsönösen megvetjük egymást.

nov. 1. 11:41
 50/87 anonim ***** válasza:
100%
Jót keress, ne olyat, akivel megvetitek egymást.
nov. 1. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!