Mi a helyes lépés ha fel akarom adni az alkoholizmusomat?
Gratulálok! Persze kíváncsi vagyok, hogy meddig marad ő az utolsó.
Talán ezért is fontos függőknek, függjenek bármitől is a hány napja nem élsz már függőséged tárgyával szám, tallér, ünneplés, hogy az adjon erőt a továbbiakban is!
Szerintem te is kezdd számolni a napokat, vagy csak írd ide minden egyes este elalvásod előtt, hogy plusz egy nap és gratuláció, ha le tudod küzdeni a függőséged vagy a függőséged győz, ha nem és belátod, hogy egyedül nem fog menni, még a mi segítségünkkel sem?
Én óvónő vagyok és fura példa, de szerintem idevaló, hogy a reggeli elszakadás sem egyszerű a szülőtől, pláne anyától, pláne tanévkezdéskor, teljesen rendben van a sírás, mert tényleg szomorú az elválás mindkét félnek (bár az alkohol biztos nem szomorkodik utánad! :D ), ám amiért eszembe jutott ez a párhuzam az az, hogy nagyon megszerettem, amikor hallottam egy kollégámtól egyszer ilyen dramatikus esetben, hogy az elválás előtti utolsó ölelés a legnagyobb egész nap, és azóta én is ezt használom, és sok kis cukika mosolyogva megy be a csoportba erőszakos leszakítás helyett, amikor ki kell hámozni a gyereket a szülő kezéből, az sokszor a szülő hibája is amúgy, hogy ő maga sem akarja elengedni a gyereket, ezért fel sem készíti rendesen a gyereket arra, hogy elválás lesz.
Szóval remélem, úgy ittad meg az utolsó kortyodat hajnalban, hogy te is mosolyogva és könnyedén élvezd az életed, a szesz nélkül, amikor mindenek előtt kitalálod, hogy mivel helyettesíted az ivásból felszabadult idődet? Lenyomsz tíz-húsz fekvőtámaszt pl.? Vagy guggolást vagy felülést?
Hidd el, hogy a mozgás és a sport a legjobb függőség, vagy a testi és lelki egészség függése!
Várom a holnapi jelentésed, 24 órával az utolsó korty után, hogy hogy vagy?
Persze csakis őszintén, ha meg mégsem, csak saját magadat csapod be, nem engem/minket.
Elég erős vagy legyőzni a függőséged?
Ez itt a nagy kérdés!
"Várom a holnapi jelentésed, 24 órával az utolsó korty után, hogy hogy vagy?"
Azért vannak előzmények. Néhány napja vettem 16 tábla milka csokit nem is kicsit 270 grammos. Azóta jó párat befaltam naponta majdnem egy egészet. Ez a bizonyos másik függőségre áttérés ami nem biztos hogy jó ötlet...
Jelenleg például jobban vágyom újabb Milkára mint alkoholra ráadásul ezt most is megehetem amikor nemsokára vezezni fogok.
Ja és még azt el se meséltem hogy ezzel az egész üggyel párhuzamosan cigit se vettem már jó pár napja. Tegnap többször is majdnem vettem, de végül nem.
És ha sportra, biciklire, edzésre költenéd a felszabadult időd és pénzed...?
Az jó, hogy a cigit is elengeded, az a legrosszabb a függőségek közül, mert azzal ráadásul még a környezetedet is szennyezed, a körülötted lévő emberek egészségét is rombolod, nem csak a sajátodat, amiért rettenetesen haragszom a környezetüket nem figyelő dohányosokra úgy, hogy anyám is láncdohányos, és apám mindig is ellenezte, jogosan, a 16 tábla csoki meg abszolút nem normális, remélem, te is tudod!
Az, ha kíváncsi vagy és meg akarod kóstolni az új ízeket, az megint más, mint a korlátlan mértéktelenség, a főbűnök egyike is, ugye, mértékesen fogyaszd, két sor csokinál ne többet naponta és csokit nyugodtan el is ajandekozhatsz!
Ez elég érdekes dolog mert eszem ágában sincsen megkóstolni azt a mindenféle sok fajta töltelékes kekszes stb milkát szerintem az már nem az igazi. Csak az egész mogyorósat szeretem és a szín tejcsokit. Esetleg még a fehéret de már az is határeset.
Két sor csoki egy 270 grammod tábla után...?
Sport? Hát szerintem ennyiszer letörni egy szeletet a csokiból naponta az más sport.
Dohányznál azonban alap elvem volt hogy nem dohányos előtt nem gyújtottam rá.
Ja és tegnap este se ittam, ráadásul csokit se ettem tegnap se és még ma se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!