Hallottátok hogy jönnek a kötelező szűrések? Főleg a nőknek.. Cecike szankcionálni is akarja :D
51.
Miért nem mindjárt kötél? Nagyjából semmit sem büntetnek magánembernél 5 millióval, pláne nem olyasmit, hogy valahova nem ment el. Aki covidban fertőzöttként kiment szándékosan, az mit kapott? Na? Pedig az sokkal veszélyesebb volt, mint ez.
65.
Én a jogszabályt már sokszor belinkeltem nekik, mégsem hisznek a szemüknek.
"2/A. § * (1) A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálat az a népegészségügyi tevékenység, amely a lakosság meghatározott korcsoportjaira terjed ki és a személyes meghívás gyakorlatát alkalmazva szakmailag indokolt gyakorisággal történik.
(2) * Az (1) bekezdés szerinti népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatokat e rendelet 3. számú melléklete tartalmazza."
Vagyis nem kötelező az, ami a 3.mellékletben van, hanem "személyes meghívás gyakorlata" van alkalmazva. Ahogy eddig. Névre szólóan küldenek egy meghívót, hogy jó lenne, ha mennél, de ennyi.
65# pontosan!
Hogy aztán tudatlanságból vagy szándékos szarkeverésből dobták be, ezen el lehet gondolkodni.
Mondjuk én az utóbbira tippelek, próbálják a kormányt kikezdeni, amivel csak lehet.
De a lényeg kedves állampolgárok, NEM KÖTELEZŐ élnetek a szűrővizsgálatok lehetőségével! Senki nem fog megbüntetni emiatt, vagy kényszerrel előállítani!
67-es: Reméljük a legjobbakat, de kérlek hidd el, hogy jogtárakban is látni véltem a kötelező szöveget, 13-a és kb 20-a között amit az utóbbi napoktól kezdve nem látok, ezt a megtisztított verziót láthatjuk linkelni. Ha az aljára görgetsz, ott vannak a kiegészítő rendelkezések: 1. citológia 2. mammográfia 3. végbél, azok még a törvény mellett voltak fent, a kötelezőséggel egyetemben.
Ezenkívül Müller Cecília is szankciókat említett szűrővizsgálatra el nem menőkkel szemben már decemberben, Magyar Nemzet a forrás, nem ellenzéki médium! [link]
OK, rájöttem mi a pontos helyzet. Egy facebook postban tisztázzák, amit linkelni fogok a hozzászólásom alján. Tehát: nincs ilyen törvény, hogy kötelező szűrővizsgálat EGYELŐRE. 2025 január 1-től az egészségügyi miniszter (mondjuk az pont nincs is most, de részletkérdés) elrendelHETI a 18 év felettieknek a kötelező szűrővizsgálatokat. Azért az is épp elég baj szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!