Hallottátok hogy jönnek a kötelező szűrések? Főleg a nőknek.. Cecike szankcionálni is akarja :D
Figyelt kérdés
2024. jún. 21. 13:57
191/195 anonim válasza:
A jogszabályokkal valamilyen szinten mégiscsak közelebb kerültünk a kötelezővé tételhez, vagyis egyszerűbben kötelezővé tehetik.
Én nem akarom hogy azokat a vizsgálatokat elvégezgessék rajtam, ennyi! Sőt, előbb oldják meg a jelenleg meglévő egészségügyi problémáimat, amikkel viszont hiába járkálok orvosról orvosra. Van abból is bőven elég, nem azt kell vizsgálgatni ami még éppen működik! Szóval jobb lenne ha az erőforrásokat a betegekre fordítanák először, és ha majd nem marad egy beteg sem, utána foglalkoznának az egészséges emberek vizsgálgatásával!
Amúgy meg azt sem értem, hogy ezek a vizsgálatok nagyon kellemetlenek és megalázóak. Meg tudok érteni mindenkit hogy már csak akkor egyezik bele ha tényleg érzi hogy valami gondja van.
192/195 anonim válasza:
191.: A munkáltató ma is előírhat ilyen vizsgálatokat. Én pl. így jártam tüdőszűrésen régen párszor.
193/195 anonim válasza:
A tüdőszűrés amúgy is egy elavult, felesleges sugárterheléssel járó vizsgálat. Amit azzal keresnek a késői fázisában azt a kezdet kezdetén el lehet kapni vérből vagy nyálból vizsgálva.
194/195 anonim válasza:
193.: Pedig én a közeljövőben el akarok menni, mert kb. 12 éve voltam utoljára, amikor még kötelező volt. Néha nem árt egy-egy szűrővizsgálat.
195/195 anonim válasza:
192: Gondolom a 2000-es évek 2. felében voltál tüdőszűrésen. Akkoriban próbálta a kormány behozni a magánbiztosítókat, lásd hospinvest, valószínűleg ez a lobbi érdek vezérelte a munkáltatókat. Ahogy most az adatok eladásának és ai által külföldi szerveren elemeztetésének 2026-tól megnyíló lehetősége hívja életre a 2025-ös munkáltatói adókedvezményes nyomásgyakorlást. Az, hogy mindig voltak és lesznek ilyen próbálkozások nem azt jelenti, hogy rendben vannak. A bűnözést sem lehet sohasem legyőzni, de üldözni kell, így van ez az állam és a monopóliumok szabadságellenes törekvéseivel is, pontosabban így kéne lennie egy szabadságszerető polgár esetében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!