Hallottátok hogy jönnek a kötelező szűrések? Főleg a nőknek.. Cecike szankcionálni is akarja :D
Figyelt kérdés
2024. jún. 21. 13:57
171/195 anonim válasza:
170.
De jelen esetben nem fertőző betegségek szűréséről van szó.
172/195 anonim válasza:
Én tüdőszűrésre is járok felelősségteljesen, nem csak magam érdekében mások miatt is. Úgy érzem, hogy mások iiránt is felelős vagyok. Úgyhogy engem nem is kell kötelezni. Megyek magamtól. Nem is értem miért kell ezt egyáltalán csak mondani is hogy az ember menjen el, miért nem megy önként.
173/195 anonim válasza:
MHM elnöke, Toroczkai László féltett egy videót ezzel kapcsolatban a YouTube-ra, érdemes megnézni. Sokan tiltakoznak (ld. pl. kommentek alatta), remélhetőleg elegen leszünk ahhoz, hogy ne legyen az ötletből semmi. Ott is érdemes véleményt nyilvánítani, mert nyilván figyelik a reakciókat. És a MHM szervezett tiltakozásához csatlakozni, aláírással, támogatással, leendő megmozduláson való részvétellel.
174/195 anonim válasza:
172.
És, hogy jön ez most ide? Hagyjátok már ezt a tüdőszűrést, egyáltalán nem ez a téma, hanem 3 NEM fertőző betegség kötelező szűrése.
175/195 anonim válasza:
174: csak mondtam, hogy én ilyenekre is eljárok és nem értem miért kell egyeseknek könyörögni , hogy járjanak el szűrésre. szerintem alap lenne hogy mindenki elmenjen.
176/195 anonim válasza:
Tbc-re vérből is lehet sõt érdemesebb is abból szűrni, nem kell hozzá ionizáló sugárzással bombázni a mellkasodat, csak mondom.
177/195 anonim válasza:
175,a saját döntésed, saját magadról, hogy eljársz az általad választott szűrésekre. Mások is maguk szeretnének dönteni, figyelembe véve különböző, a tiédtől esetleg eltérő, pl. kockázati tényezőket. Szerintem neked kellene megérteni és elfogadni, hogy másoknak más, netán a hivatalos, hangos szlogenektől eltérő szempontjai lehetnek (mindegy, hogy te azokat jónak vagy rossznak gondolod, ha másokat nem veszélyeztetnek, nincs jogod ítélkezni, ahogy a hatalom a sem volna joga kényszeríteni, ilyen egyszerű (volna)).
178/195 anonim válasza:
177: jól mondod, ez itt a lényeg, és nem a szűrés létjogosultsága a vita tárgya.
179/195 anonim válasza:
Tbc-re köpetvizsgálatból is lehet szűrni. Egyébként meg hajadra kenheted a felelősségteljeskedésed, ha mondjuk van egy brca mutációd, és az éves tüdőszűrésektől még annál korábban is kinövesztessz pár daganatot, mint egyébként tennéd. Mondjuk enélkül sem tesz túl jót a szervezetnek. A TBC-t és nyilvánvaló tünetek által indokolt tüdőröntgeneket leszámítva az évenkénti "csak úgy elmegyek" tüdősugaraztatásnak nincs semmiféle statisztikailag kimutatható pozitív vagy preventív hatása. Vagyis teljesen felesleges beavatkozás, így voltaképpen káros is. A munkaalkalmassági tüdőszűrésekről pedig nem tudja megmondani egy üzemorvos sem, hogy jelenleg indokolja-e az epidemiológiai helyzet, csak úgy megcsináltatják évente mintegy megszokásból jópár munkakörben, ahol lehet, hogy nem is indokolt. Aztán lehet csodálkozni, hogy sokan halnak meg daganatos megbetegedésekben, mikor ilyen elmebeteg módon rohangál mindenki évente teljesen feleslegesen sugaraztatni magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!