Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nyolc általánost végzetteknek...

Nyolc általánost végzetteknek honnan van bátorságuk megkérdőjelezni virológus professzorok véleményét?

Figyelt kérdés
Már rég kötelezővé kellett volna tenni az oltást, ugyanis 100-as IQ-val (ami rettentő alacsony!) sajnos képtelen az ember belátni olyan alapvető tudományos tényeket, mint például az oltások fontossága.

2022. jan. 8. 05:56
❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯
 481/909 anonim ***** válasza:
27%
Ja mondjuk nekem jóval enyhébbek, van, hogy csak az orrom nem szelel 4 napig. Vagy a torkom fáj 3 napig. De 1 év alatt jóval több, mint 1 hónapnyi ideig.
2022. jan. 11. 18:38
 482/909 anonim ***** válasza:
73%

#408!Juhú, gratulálunk! Te nyerted a nagy betegség versenyt! Hova küldhetjük a babér koszorút?

Egyébként szívesen leírom, miért viselheti valaki ugyanúgy oltottan, mint oltatlanul, mihelyt te megírod, hogyha minden a csodálatos oltás által kiváltott antitesteken múlik, akkor miért van az, hogy egy csomó ember tünetmentesen, vagy nagyon enyhe tünetekkel esik át rajta, oltás nélkül 0 készenálló antitesttel? Nem lehet, hogy esetükben mégis elég, ha akkor lép fel az immunrendszer, amikor megjelent a VALÓS ellenség?

2022. jan. 11. 18:54
 483/909 anonim ***** válasza:
26%

482

Milyen betegségversenyt?? Csak PÉLDAKÉNT felsoroltam, miket érzek minden pillanatban, ez nem verseny. Nekem amúgy legtöbb ismerősöm nem egészséges.

Aki tünetmentes, az kevés részecskeszámmal nyelte be a vírust.

Ezen kívül voltak cikkek, amik azt írták, hogy egyeseknél létezhet keresztimmunitás.

De ez nagyon maximum is 20%.

Most érdekelne, hogy miért viseli ugyanúgy egy rakás antitesttel, mint azok nélkül. Továbbá akkor pl torokgyík ellen meg miért hatott mégis az oltás.

2022. jan. 11. 20:48
 484/909 anonim ***** válasza:
76%
Pofára megy a lepontozás...
2022. jan. 11. 21:33
 485/909 anonim ***** válasza:
22%

482

Miért, SZERINTED mi az oka a tünetmentes fertőzéseknek, ha az én érvemmel nem értesz egyet?

2022. jan. 11. 22:15
 486/909 anonim ***** válasza:
79%

#483! Látom, nem bírtad kivárni a válaszom, feltettél róla egy kérdést. Most szólok, hogy ott nem írtam neked, szóval, ha valaki normális választ ír, amilyet én is írnék, akkor ne ess neki, nem velem veszekszel😉Bocs, nem értem rá, épp edzésen voltam, kb.120-an lihegtünk egymás nyakába maszk nélkül. Durva, mi?😂

Ha azért lennének tünetmentesek, mert "kevés részecske számmal nyelték be a vírust", akkor utána kevesebb antitesttel kéne rendelkezniük a te logikád alapján, hiszen kevés vírus elpusztításához, értelemszerűen kevesebb antitest kell. Ez pedig nem igazolt.

Fogalmam sincs, mi az oka a tünetmentességnek, mivel nem vagyok virológus, de mindenképpen több tényezőre gondolok, nincs antitestes csőlátásom, mint neked. Eleve tény (erről van számodra is elfogadható tanulmány), hogy egy 80 éves oltottnak 7x nagyobb esélye van belehalni a COVID-ba, mint egy 30 éves oltatlannak. Nyilván ez se így lenne, ha minden kizárólag az általad istenített oltás által kiváltott antitesteken múlna.(Most nem arra gondolok, hogy az idősnél nincs antitest, mert az logikus lenne. Van neki.)

Senki nem a COVID-ba hal bele, vagy kikerül gépre, hanem a Covid szövődményeitől. Így van ez minden más felsőlégúti vírusnál is. Ha pl. influenzás vagy, nem feltétlenül lesz tüdőgyulladásod akkor se, ha nem vagy oltva. Ahhoz az kell, hogy eljusson a tüdődig. Gyakran nem jut el, mert az immunrendszered előbb kiirtja őket. Ha valamiért mégis eljut, akkor se fogsz feltétlenül kórházba kerülni. Van aki igen, sőt, bele is hal, van, aki meg lábon kihordja. Nem oltásfüggő, mint, ahogy a Covid se. Egyébként tényleg, arra még nem gondoltál, hogy kötelezni kéne az influenza elleni oltást is? Végülis közérdek, nem? Ott miért fogadod el, hogy neked van, más meg szabadon dönthet, hogy beadatja-e? Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de annak is lehet olyan szövődménye, amibe belehalsz.

Illetve a főkérdésem még mindig az, miért b.szogatsz minket? Miért lenne jó neked, ha én oltatnék? Neked attól több antitested lesz, vagy mi? Ott van az oltásod, az antitesteid, amik ugye szerinted megvédenek. Akkor mi a gond?

2022. jan. 11. 23:33
 487/909 anonim ***** válasza:
17%

Több embertől érdekelt a válasz, mert gyakran hallom ezt tőletek és full logikátlannak tűnik. Ha már van antitest, az mindenképpen előny a szervezetnek. Nincs olyan, hogy ne legyen előny, max nem elegendő előny.

A legjobb valóban az lenne, ha minden évben mindenki be lenne oltva az influenza ellen is. Sőt, ülj le, ha nem ülsz, de a legeslegjobb az lenne, ha náthavírusok ellen is lenne oki kezelés.

Az influenza több nagyságrenddel kevésbé veszélyes mind a halál, mind az életminőséget (örökre) rontó szövődmények terén. Jó reggelt!

Ha tudni akarod, az uszodában is tömeg volt. Vége a vizsgák miatti szobafogságnak, így végre elmentem.

2022. jan. 11. 23:47
 488/909 A kérdező kommentje:

#482: "Nem lehet, hogy esetükben mégis elég, ha akkor lép fel az immunrendszer, amikor megjelent a VALÓS ellenség?"

DE, elég lenne. Csakhogy nem tudjuk eldönteni semmilyen módszerrel, hogy kik tartoznak ebbe a csoportba. Senki sem tudhatja előre, hogy ő milyen tünetekkel fogja átvészelni a betegséget. Az, hogy marékszámra szeded a vitamint, nem elég. Az, hogy edzőterembe jársz és sportos vagy, nem elég (ld. Csollány Szilveszter). Ha fiatal vagy, nagyobb eséllyel lesznek enyhe tüneteid, de ez sem biztos.

2022. jan. 12. 01:03
 489/909 anonim ***** válasza:
95%

#488! Én ezt értem, de nem is cáfoltam. Egy válaszoló kommentjére reagáltam, amiben ő kérdezett. Pont arról volt szó, hogy nagyon különbözen reagálnak az emberek a covidra, tünetmentességtől a halálig bármi lehet. Ezért én nem tudom elfogadni azt az érvet, hogy az egyén, tehát ugyanaz az ember, oltás nélkül rosszabbul viselte volna, mint oltással. Nem, ez nem biztos. Nem lehet tudni, hisz lehet, hogy ő pont tünetmentesen esett volna át oltás nélkül is.

Én teljesen mértékben elfogadom azt, hogy senki nem tudhatja előre, hogy reagálna a covidra, de emellett, sőt, emiatt még inkább meg kell kapnia a jogot, hogy oltat, vagy nem. Van kockázata, ha nem oltat? Igen, hisz LEHET, hogy rosszabbul jár, mint oltottan járt volna, de ő úgy döntött. Pont. Az ő dolga, nem másé.

2022. jan. 12. 01:24
 490/909 anonim ***** válasza:
95%
Ha valaki ennyire a mainstreem media okosságait szajkózza, akkor érdemes lenne legalabb azzal lépést tartani, mert már két napja ők is azt mondják, hogy szinte semmit sem érnek az oltások.
2022. jan. 12. 07:35
❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!